[VIDEO] Noul MINI Aceman electric este disponibil în România de la 33.737 euro

Noul MINI Aceman

Noul MINI Aceman este disponibil pentru comenzi în România, cu un preţ de început fără programul Rabla Plus de 28350 Euro fără TVA (33737 Euro cu TVA) pentru versiunea Aceman E şi 31600 Euro fără TVA (37664 Euro cu TVA) pentru versiunea Aceman SE.

Utilizarea creativă a spaţiului, reinterpretată: MINI marchează premiera primului model crossover pentru segmentul premium al clasei mici. Noul MINI Aceman combină dimensiunile exterioare compacte cu cât mai mult spaţiu posibil pentru ocupanţi şi o propulsie electrică. Rezultatul este o interpretare contemporană a viziunii de bază a lui Sir Alec Issigonis, inventatorul clasicului Mini: utilizarea maximă a spaţiului cu o amprentă minimă, combinată cu un concept modern de propulsie. Designul progresiv al noului MINI Aceman oferă spaţiu pentru cinci locuri confortabile pe o lungime a automobilului de puţin peste patru metri. MINI se bazează pe tehnologii inovatoare pentru a îmbunătăţi interiorul cu o experienţă de utilizator digitală captivantă, în timp ce propulsia electrică a MINI Aceman oferă un impuls proaspăt sentimentului go-kart caracteristic MINI. Combinate cu sistemele moderne de asistenţă şi designul distinctiv, valorile tradiţionale ale mărcii deschid calea unui viitor MINI exclusiv electric.

„MINI Aceman aduce un nou nivel de entuziasm în portofoliul nostru electric, completat cu o experienţă digitală captivantă cu adevărat valoroasă”, spune Stefanie Wurst, directorul MINI. „MINI Aceman este perfect pentru a naviga pe străzile aglomerate ale oraşului, păstrând în acelaşi timp versatilitatea şi funcţionalitatea unui crossover şi sentimentul go-kart la care te poţi aştepta de la un MINI. Sunt sigură că designul elegant, performanţa şi versatilitatea unui crossover cu cinci locuri vor face din MINI Aceman un succes răsunător.”

Din exterior, MINI Aceman întruchipează agilitatea sportivă şi o prezenţă sigură de sine. Arhitectura auto a noului model crossover se bazează pe un concept de propulsie electrică.

Măsurând puţin peste patru metri în lungime, noul MINI Aceman are cinci locuri şi un portbagaj versatil cu un volum de 300 de litri, în timp ce numeroase opţiuni de reglare permit extinderea individuală a acestei capacităţi până la 1.005 litri. Cu o autonomie estimată de până la 406 de kilometri în ciclul de testare WLTP, MINI Aceman este perfect echipat pentru o mobilitate fără emisii locale şi dincolo de limitele oraşului.

Noul stil de design „Simplitate carismatică”

Întreaga nouă familie MINI prezintă un design clar, redus, oferind diferitelor modele un aspect contemporan care emană o siguranţă fără efort. De asemenea, stilul de design minimalist al MINI Aceman transmite cu putere caracterul progresiv al automobilului.

„MINI Aceman este un personaj puternic, cu propria sa personalitate tânără în noua familie MINI. Are un limbaj de design independent, este compact şi arată agil. Cu expresia sa distinctivă, este partenerul perfect de zi cu zi pentru cei care apreciază individualitatea în zonele urbane”, subliniază Oliver Heilmer, directorul MINI Design.

Exteriorul.

Crossover expresiv cu proporţii compacte.

Cu partea frontală atractivă, contururile robuste şi statura atletică, modelul crossover MINI sportiv simbolizează agilitatea şi prezenţa sigură de sine. Măsurând 4,07 metri în lungime, 1,75 metri în lăţime şi 1,50 metri în înălţime, MINI Aceman este poziţionat între MINI Cooper şi MINI Countryman.

Dispunând de o parte frontală clar definită, console scurte şi design funcţional în două volume, principiul de design distinctiv al mărcii „Utilizarea inteligentă a spaţiului” a primit un caracter nou, distinctiv, în timp ce propulsia electrică deschide o gamă întreagă de posibilităţi noi în ceea ce priveşte designului automobilului. Utilizarea creativă a spaţiului asigură că noul MINI Aceman este agil în traficul urban, oferind în acelaşi timp spaţiu amplu pentru ocupanţi.

Suprafeţele continue oferă scena principală pentru culorile expresive şi elegante ale caroseriei. Caracterul versatil și deschis aventurii al MINI Aceman este evidenţiat de şinele de plafon disponibile standard, de jantele accentuate vizual în dimensiuni de la 17″ la 19″, precum şi de protecţia inferioară din faţa, spatele şi laterale automobilului.

Design modern al părţii frontale, cu faruri LED atractive.

Designul părţii frontale al MINI Aceman transmite o prezenţă puternică, reinterpretând elemente de design tipice MINI, cum ar fi farurile expresive şi grila frontală caracteristică. Forma octogonală remodelată a acesteia se bazează pe tema tradiţională de bază a hexagonului. Conturul grilei de la MINI Aceman se extinde în protecţia inferioară solidă de pe spoilerul faţă. În noul finisaj Vibrant Silver sau în Jet Black lucios, grila frontală setează accente extrem de contrastante, contribuind la identificarea instantanee a modelului crossover.

Cu designul unic, farurile LED unghiulare subliniază, de asemenea, poziţia distinctivă a MINI Aceman în cadrul familiei de modele MINI. Forma lor este perpetuată în claritatea designului capotei. cu liniile sale precise, ceea ce conferă părţii frontale a automobilului caracterul său distinctiv. Luminile de zi ale farurilor LED pot fi comutate în trei moduri diferite, subliniind caracterul expresiv al acestui nou membru al familiei MINI.

Design distinctiv al caroseriei cu detalii atractive.

Designul suprafeţelor de la MINI Aceman contribuie la claritatea şi prospeţimea stilului estetic al noului model. Suprafeţele întinse ale caroseriei sunt accentuate de linii precise şi unghiuri robuste. În timp ce face o declaraţie progresivă, linia MINI Aceman creează, de asemenea, o legătură cu istoria mărcii, permiţându-i să fie identificat instantaneu ca MINI.

Diviziunea tripartită clasică a caroseriei, grafica contururilor ferestrelor şi acoperişul a fost reinterpretate. În conformitate cu ideea de a reduce totul la esenţial, o tranziţie discretă între caroseria automobilului şi suprafeţele de sticlă optimizează proprietăţile aerodinamice ale maşinii. Mânerele ingrate ale uşilor subliniază expresia progresivă a MINI Aceman, în timp ce contururile diagonale ale caroseriei de sub montanţii A amintesc de linia de sudură a modelelor clasice Mini în zona frontală a aripilor. Suprafeţele armonioase şi liniile orizontale dintre pasajele roţilor creează o talie intrigantă, oferind caroseriei flerul său dinamic inconfundabil. Pasajele roţilor, modelate atractiv, cu linia lor lungă spre spate şi coborârea relativ abruptă sunt o caracteristică cu totul unică a MINI Aceman în cadrul familiei MINI. Pragurile în negru mat completează designul imaginii laterale către şosea, iar forma lor este păstrată în zona uşilor, oferind caroseriei un aspect subţire, vertical şi atletic.

Partea din spate a automobilului reflectă designul cu linii clare, prezentând suprafeţe orizontale mari care subliniază poziţia largă şi stabilă a maşinii. Luneta înclinată aerodinamic şi retractată asigură o secţiune puternică a umerilor, efect care este accentuat şi mai mult de spoilerul alungit al plafonului. Stopurile MINI verticale încadrează secţiunea centrală a spatelui automobilului. Cu trei elemente grafice distinctive, stopurile Matrix evidenţiază caracterul MINI Aceman în moduri diferite. Un contur lat şi întunecat la marginea inferioară a spoilerului spate şi protecţia inferioară integrată în centru conferă proporţii sportive, transmiţând astfel caracteristicile versatile ale modelului crossover.

Culori expresive ale caroseriei şi patru linii individuale de echipare.

Calitatea tridimensională subtilă a suprafeţelor caroseriei este evidenţiată cu stil prin intermediul culorilor expresive. Umbrele aruncate de caroseria accentuată pot fi percepute în diferite grade, în funcţie de incidenţa luminii şi de perspectivă. În combinaţie cu patru finisaje contrastante pentru acoperiş în stilul distinctiv MINI, aceasta transmite caracterul expresiv al MINI Aceman cu o claritate deosebită.

MINI Aceman este disponibil în patru variante diferite de design. Pe zona frontală a pragului lateral este ataşată o insignă de formă alungită în designul variantei de echipare respective. Linia de design Essential prezintă o claritate maximă şi un aspect general redus, evidenţiind anumite părţi funcţionale, cum ar fi logoul în noua culoare Vibrant Silver. În linia Classic, plafonul şi oglinzile exterioare contrastante pot fi selectate în alb sau negru. Grila frontală este finisată în negru lucios, în timp ce suprafaţa interioară a grilei şi bara de protecţie sunt finisate în culoarea caroseriei.

Linia Favored extinde capacităţile de personalizare ale MINI Aceman pentru a include opţiunea acoperişului Multitone caracteristic, combinat cu capace albe ale oglinzilor şi un cadru al grilei în Vibrant Silver. Sportivitate noului model crossover este deosebit de evidentă în echiparea JCW. Această variantă de echipare inspirată de motorsport are propriul său design distinctiv în faţă şi în spate. Grila frontală are un cadru şi logoul JCW specific variantei în negru lucios, în timp ce un acoperiş contrastant în Chili Red şi dungi roşii ale capotei subliniază aspectul general puternic. Totodată, forma spatelui are o formă mult mai musculoasă, iar panourile integrale sunt finisate în negru lucios.

Diverse modele de jante aerodinamice, cu dimensiuni cuprinse între 17 inchi şi 19 inchi, completează şi mai mult opţiunile de echipare exterioară disponibile pentru MINI Aceman.

Interiorul.

Design purist şi concept vast de materiale.

Noul stil de design MINI „Charismatic Simplicity” (Simplitate Carismatică) este exprimat deosebit de clar în interior. Prin reducerea consistentă în ceea ce priveşte designul interior, MINI Aceman urmează viziunea originală a lui Alec Issigonis, inventatorul clasicului Mini. Cu volanul redesenat şi ergonomic, un ecran central OLED şi bara de comutatoare distinctă remodelată, cockpitul este ecoul a trei elemente-cheie de design ale clasicului Mini.

Interioarele spaţioase ale uşilor împreună cu dimensiunile confortabile în zona umerilor şi spaţiul convenabil pentru picioare oferă cockpitului luminos o atmosferă deschisă şi amplu proporţională, în timp ce acoperişul panoramic din sticlă sporeşte acest efect oferind lumină suplimentară de sus. În întuneric, iluminarea ambientală de-a lungul ramei acoperişului creează atmosfera de iluminare selectată în interior. Mânerele uşilor şi capacele difuzoarelor în noua culoare Vibrant Silver sunt aliniate în diagonală şi creează un contrast fascinant cu designul orizontal din zona frontală a cockpitului.

Stilul de design primitor, rotunjit al interiorului se reflectă şi mai mult în suprafeţele curbate ale bordului: suprafaţa acestuia din urmă este acoperită cu un material tricotat. Extinzându-se către ornamentele interioare ale uşilor, structura durabilă şi versatilă este realizată din poliester reciclat. În completarea accesoriilor de înaltă calitate din cockpit vin scaune confortabile, având opţional o suprafaţă textilă sau din Vescin perforat.

Partea din spate amplă a automobilului oferă spaţiu pentru trei pasageri. Datorită spătarului banchetei care este rabatabil în raport 60:40, portbagajul poate fi extins de la 300 de litri la până la 1.005 de litri, după cum este necesar.

Ecran OLED de înaltă rezoluţie pentru confort contemporan al călătoriei.

Cu tehnologii inovatoare, afişajul OLED rotund conferă interiorului o calitate expresivă suplimentară. Cu un diametru de 240 mm, instrumentul central are un design extrem de plat şi o suprafaţă de sticlă de înaltă calitate. Sistemul de operare inovator MINI 9 permite operarea intuitivă a tuturor funcţiilor de condus în mod tactil sau vocal. Un centru atât pentru confort, cât şi pentru experienţă, MINI Interaction Unit este gestionată într-un mod similar unui smartphone.

Prezentarea grafică a datelor referitoare la automobil este contemporană şi minimalistă în stil, cu viteza şi starea bateriei afişate vizibil în partea de sus a afişajului, direct în câmpul vizual al conducătorului. Atingând afişarea vitezei, se deschide un vitezometru mare pe tot ecranul care se concentrează în mod clar pe experienţa de condus. Celelalte widgeturi sunt afişate într-o formă comprimată în meniul Home, în stânga şi în dreapta funcţiei curente din meniu. Acestea pot fi mutate în centru şi selectate printr-o mişcare de glisare orizontală. În zona inferioară a ecranului OLED, elementele de meniu Navigation, Media, Telephone şi Climate pot fi selectate direct în orice moment.

Modurile MINI Experience îmbunătăţesc experienţa de condus.

Modurile MINI Experience completează experienţa la interior, nu doar schimbă modurile de condus. La MINI Aceman, două proiectoare creează modele iluminate pe bord cu design şi culori diferite, în funcţie de modul de condus. Se fac modificări ale schemei de culori a modelelor de lumini şi ale luminii ambientale din întregul interior, în funcţie de modul Experience selectat. Sunetele MINI Driving recent create îmbunătăţesc experienţa mobilităţii electrice. Împreună cu elementele grafice specifice de pe ecranul OLED, ocupanţii automobilului se bucură de o experienţă de condus complet nouă în interiorul MINI Aceman.

Printre cele opt moduri disponibile pentru selecţie, modul Personal oferă opţiuni inovatoare pentru personalizarea cockpitului. În acest mod, o imagine proprie poate fi încărcată de pe smartphone prin aplicaţia MINI şi aleasă ca fundal al ecranului. Un selector digital de culori identifică apoi culorile dominante ale fotografiei pentru a sincroniza cu proiecţia bordului. Iluminarea ambientală de sub bord şi din oglinda exterioară sincronizată cu acelaşi culori care se potrivesc cu aceste proiecţii.

Celelalte moduri disponibile pentru selecţie sunt Go-Kart, Vivid, Core, Green, Timeless, Balance şi Trail, fiecare dintre acestea concentrând ecranul pe un „Mod App” pentru a se potrivi cu ambianţa. În modul Go-Kart există un accent dinamic inspirat din ADN-ului de curse MINI, de exemplu. Ecranul şi interiorul au culorile dominante antracit şi roşu, în timp ce afişajele analogice specifice completează acest mod MINI Experience inspirat de John Cooper Works.

MINI tipic: bara de comutatoare clasică prezentată printr-un design modern.

La modelul Mini clasic, bara comutatoare din centrul cockpitului s-a dovedit un design emblematic. MINI se bazează, de asemenea, pe acest detaliu caracteristic pentru a aduce o referinţă la istoria mărcii în cel mai recent dintre modelele sale. Cele mai importante funcţii de condus (frâna de parcare, selectorul de viteze, butonul start/stop, comutatorul pentru modurile Experience, controlul volumului) sunt accesibile direct în MINI Aceman prin intermediul a cinci comutatoare proiectate individual. Aceasta înseamnă că nu este necesar un selector de viteze central, ceea ce face loc pentru opţiuni practice şi spaţioase de depozitare în consola centrală. În plus, pe lângă suporturile pentru pahare, există un loc suplimentar pentru încărcarea wireless a smartphone-urilor.

Patru opţiuni individuale de echipare.

În echiparea Essential, interiorul este proiectat cu o claritate maximă şi o reducere a detaliilor echipamentului. Scaunele sport negre cu material textil multiton cu model distinct se armonizează cu o incrustaţie textilă colorată pe bord. De la echiparea Classic în sus, volanul de bază cu două braţe este înlocuit cu un volan cu trei braţe, al treilea element fiind o bandă textilă în diferite culori. În plus, varianta de echipare cu suprafaţă tricotată în negru şi albastru pe bord şi uşi oferă un contrast diversificat faţă de scaunele din material textil de înaltă calitate sau pielea sintetică Vescin.

În echiparea Favored, interiorul prezintă un design extrem de expresiv. Bordul vine în eleganta Dark Petrol, completată de un gradient de culoare accentuat în portocaliu pe partea pasagerului. Aspectul dinamic se reflectă şi mai mult în scaunele sport din Vescin perforat. Acestea sunt disponibile cu cusături de accent tradiţionale şi cu logoul MINI brodat în două culori. Linia de echipare JCW prezintă conceptul de material versatil al MINI Aceman într-un stil sportiv maximizat. Scaunul JCW cu geometrie de scaun sport şi suport lateral suplimentar îmbunătăţeşte considerabil confortul. Combinat cu material textil tricotat multicolor şi piele sintetică neagră cu cusături roşii, conceptul de culoare este un ecou al designului bordului şi al ornamentului uşilor.

Servicii digitale.

Comunicare simplificată cu primul asistent vocal MINI.

Primul asistent vocal complet al mărcii poate fi activat în MINI Aceman prin mesajul vocal „Hey MINI!”. Alternativ, butonul push-to-talk de pe volan este disponibil şi în acest scop. Interacţiunea controlată prin voce este vizualizată pe ecranul OLED rotund prin intermediul unei animaţii de elemente grafice, mesaje text şi un avatar. Comunicarea cu partenerul virtual de călătorie – fie un MINI stilizat, fie personajul „Spike” – este deosebit de fluentă şi intuitivă datorită recunoaşterii îmbunătăţite a vorbirii. Navigaţia, telefonia, divertismentul şi numeroasele funcţii ale automobilului pot fi controlate simplu şi convenabil prin rostirea comenzii relevante.

Asistentul Personal Inteligent MINI învaţă continuu prin dialog şi este capabil să îşi asume sarcinile cotidiene pe trasee repetate. Pe baza datelor de geolocaţie, de exemplu, automobilului poate identifica intrarea într-o parcare cu mai multe etaje şi poate deschide automat geamul. Aceasta înseamnă că sistemul automobilului se adaptează la rutinele individuale ale utilizatorului.

Sistemele avansate de asistenţă sporesc siguranţa.

Driving Assistant Plus oferă MINI Aceman un asistent de control al direcţiei şi al benzii pentru orientare laterală. Confortul sporit oferit de sistem combină controlul relaxat şi fluent al automobilului, scutind în acelaşi timp conducătorul de aspectele monotone şi mai puţin solicitante ale condusului. Aişarea clară al ecranelor cu contrast mare, a elementelor de operare şi caracteristicilor funcţionale uşor de înţeles conduc la un grad ridicat de siguranţă. Noul Trailer Assistant, disponibil standard, ajută la manevrarea într-un loc de parcare cu o remorcă, oferind, de asemenea, sfaturi privind unghiul necesar al volanului la marşarier.

Datorită celor 12 senzori cu ultrasunete şi patru camere Surround View, MINI Aceman este capabil să identifice locurile de parcare libere cu o mai mare precizie, iniţiind automat manevrele de parcare acolo unde spaţiul este limitat, în timp ce noua funcţie de parcare la distanţă a sistemului opţional Parking Assistant Pro permite automobilului să fi parcat folosind un smartphone. Această funcţie permite ca MINI Aceman să fie scos automat dintr-un loc de parcare, facilitând accesul în maşină dacă spaţiul lateral este prea limitat.

Opţiunea inovatoare MINI Digital Key Plus foloseşte, de asemenea, smartphone-ul utilizatorului pentru a asigura o experienţă convenabilă şi personalizată a automobilului, transformând smartphone-ul într-o cheie a maşinii. Luminile din faţă şi din spate pornesc proiecţia de bun venit imediat ce conducătorul se află la mai puţin de trei metri distanţă, iar uşile se deblochează automat. Înlocuind cheia convenţională a vehiculului, cheia digitală poate fi transferată mai multor utilizatori.

Conectivitate convenabilă şi interacţiune intuitivă.

Designul modern al interfeţei digitale de utilizator din MINI Aceman combină elemente funcţionale şi emoţionale. Designul său minimalist adaptează noua grafică la forma circulară a MINI Interaction Unit, simplificând operarea prin intermediul unei structuri clare. Elementele statice şi dinamice combinate cu microanimaţii asigură că interacţiunea dintre conducător şi instrumentul central este armonioasă şi intuitivă. Acest caracter digital al MINI Aceman este activat de sistemul de operare MINI 9.

În centrul ecranului se află meniul de pornire, în timp ce în partea de jos a ecranului bara de stare fixă poate fi văzută cu elementele de meniu „Navigation”, „Media”, „Telephony”, „All Apps” şi, în anumite situaţii, „Home” – toate acestea pot fi selectate direct. Cum clienţii sunt obişnuiţi cu numeroase dispozitive electronice de larg consum, o aşa-numită bară de instrumente poate fi făcută să apară prin swipe up din marginea inferioară a ecranului. Funcţiile preferate, cum ar fi destinaţiile de navigare şi posturile de radio, pot fi salvate pentru o accesare rapidă în orice moment. Bara de instrumente poate fi activată şi prin intermediul butonului stea de pe volanul multifuncţional. Zona de sus a ecranului este rezervată conţinutului legat de condus, cum ar fi viteza şi informaţiile importante despre starea automobilului. Head-up display opţional prezintă cele mai importante informaţii în câmpul vizual al conducătorului.

Temperatura sistemului de aer condiţionat este afişată permanent pentru conducător şi pasagerul din faţă pe marginea din stânga şi din dreapta a ecranului. Setările de climatizare sunt întotdeauna integrate la nivelul superior al MINI Interaction Unit şi sunt operate fie tactil, fie vocal. În funcţie de modul Experience, o singură atingere pe afişajul vitezei transformă întreaga MINI Interaction Unit într-un vitezometru tipic MINI.

Actualizările MINI Connected permit activarea flexibilă în orice moment a funcţiilor suplimentare de condus, inclusiv o funcţie opţională de realitate augmentată care este capabilă să vizualizeze situaţiile complicate de virare în mod realist şi în afişaj tridimensional, de exemplu. Împreună cu pachetul MINI Connected disponibil opţional, MINI Connected digital store oferă acces la o varietate de aplicaţii practice şi distractive în continuă evoluţie, inclusiv în domeniul jocurilor, muzicii şi streamingului video. Noua aplicaţie AirConsole oferă o formă unică de jocuri în maşină pentru toţi pasagerii, transformând smartphone-ul utilizatorului într-un controler de joc pe afişajul OLED.

Sistemul de propulsie.

Electric şi eficient.

MINI Aceman este disponibil numai cu o propulsie electrică, permiţând mobilitate locală fără emisii. Motorul electric eficient asigură plăcerea condusului caracteristică MINI atât în zonele urbane, cât şi în călătoriile dincolo de limitele oraşului. La lansarea pe piaţă, noul MINI Aceman va fi disponibil în versiunea MINI Aceman E, dar şi ca MINI Aceman SE cu putere mai mare.

Motorul electric de 135 kW/184 CP al MINI Aceman E generează un cuplu de 290 Nm, accelerând maşina de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde şi atingând o viteză maximă de 160 km/h. Cu o putere de 160 kW/218 CP, MINI Aceman SE generează un cuplu de 330 Nm, permiţând automobilului să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,1 secunde şi să atingă o viteză maximă de 170 km/h.

Cu o capacitate de 42,5 kWh, bateria MINI Aceman E oferă o autonomie de 310 de kilometri în ciclul de testare WLTP. Bateria de înaltă tensiune a MINI Aceman SE are un conţinut de energie de 54,2 kWh, oferindu-i o autonomie de 406 kilometri conform WLTP.

Agilitate sportivă şi dinamică de condus remarcabilă.

Şasiul îi conferă noului MINI Aceman un caracter sportiv, iar acest lucru se reflectă şi în plăcerea condusului tipică mărcii. Anvelopele cu un diametru de 654 mm conferă automobilului o prezenţă vizuală mai puternică, îmbunătăţind în egală măsură dinamica de condus şi confortul de rulare. Aceman este echipat cu un sistem de amortizare precis, care dispune de stabilizatori foarte precomprimaţi: aceştia îmbunătăţesc precizia şi acurateţea direcţiei, asigurând în acelaşi timp suportul sonor al ruliului. Reglarea precisă a direcţiei şi a tuturor sistemelor de control al stabilităţii la condus – fie unul confortabil, fie unul sportiv – garantează o experienţă de condus excepţională în orice situaţie. Răspunsul motorului electric la apăsarea acceleraţiei este optimizat pentru un stil de condus sportiv.

Totodată, manevrarea agilă şi dinamică este subliniată de direcţia directă, cu un raport al cremalierelor de 59,5 mm cursă a cremalierelor pe rotire a volanului. Combinat cu un sentiment scurtă şi ferm la frânare, sistemul de frânare integrat măreşte confortul de rulare prin stabilizare fiabilă. În combinaţie cu numeroasele sisteme de asistare a condusului, distanţele scurte de frânare sporesc siguranţa.

Modurile MINI Experience cu diverse configuraţii de suspensie sunt disponibile pentru o experienţă de condus personalizată, în timp ce plăcerea condusului poate fi intensificată prin ajustarea răspunsului direcţiei şi, de asemenea, a limitelor de intervenţie special calibrate pentru controlul tracţiunii.

Rapid şi uşor: încărcarea bateriei.

Bateria MINI Aceman poate fi încărcată prin curent alternativ cu 11 kW. Încărcarea rapidă cu curent continuu este posibilă la MINI Aceman E cu 75 kW, iar la Aceman SE cu până la 95 kW. La o staţie de încărcare rapidă, acest lucru permite încărcarea bateriei de la 10% la 80% în puţin mai puţin de 30 de minute.

Când MINI Navigation este activată, bateria de înaltă tensiune poate fi setată în avans la temperatura ideală pentru încărcare eficientă, în funcţie de condiţiile meteorologice. Acest lucru reduce semnificativ timpul de încărcare, în special la temperaturi exterioare reci.

Pentru un proces de încărcare transparent şi simplu, clientul poate optimiza încărcarea bateriei automobilului prin intermediul opţiunilor de setare uşor de înţeles. Se poate selecta ora de începere a încărcării sau se poate seta, de exemplu, un anumit interval orar pentru încărcare. De asemenea, un nivel-ţintă precis pentru capacitatea bateriei poate fi determinat în prealabil. Pentru o pornire deosebit de plăcută, încărcarea poate fi setată să fie finalizată până la o oră de plecare selectată, iar interiorul automobilului poate fi climatizat până la temperatura dorită până la această oră. Aplicaţia MINI oferă o imagine de ansamblu convenabilă asupra procesului de încărcare, chiar dacă clientul nu se află în apropierea maşinii. Acesta oferă detalii despre starea curentă a bateriei, un traseu optimizat pentru încărcare şi istoricul de încărcare până în prezent – inclusiv toate costurile şi economiile.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account