Proleasing Motors, companie integral romanească, estimează depășirea tuturor obiectivelor pentru 2019 și prevede noi investiții pentru dezvoltarea business-ului în următorii 3 ani

Proleasing Motors va încheia anul 2019 cu o cifră de afaceri de 43.6 milioane euro, fără precedent în istoria de 18 ani a companiei, dealer autorizat pentru mărcile Ford – din 2001, BMW și Hyundai. Acest rezultat istoric marchează o creștere de 17% față de anul anterior, dar și depășirea cu 0,5 milioane euro a obiectivelor setate de companie pentru acest an.

La acest rezultat au contribuit creșterile inviduale pe toate liniile de business Proleasing Motors – de vânzări auto noi și rulate, dar și de servicii post-vânzare – dintre care cea mai dinamică a fost divizia de vânzări auto Hyundai. Aceasta a intrat în portofoliul companiei la începutul anului 2018, a încheiat primul an de activitate cu 133 unități livrate și estimează să îl încheie pe al doilea cu 240 de unități.

A doua cea mai performantă divizie este vânzări automobile BMW care, după un an 2018 stagnant, va încheia 2019 cu o creștere de 25%, rezultat al perfecționării proceselor pe întregul sales funnel: pornind de la consolidarea reputației în ceea ce privește satisfacția clienților – Proleasing Motors este singurul dealer BMW care a primit de 2 ori distincția Best BMW Dealer in Customer Care – continuând cu accelerarea reacțiilor companiei la dinamica pieței, până la automatizarea pe parte de gestionare, monitorizare și follow up a oportunităților de vânzare și, nu în ultimul rând, analiza detaliată a trendurilor. Ca urmare a acestor procese, Proleasing Motors a reușit în 2019 corelarea organică a stocurilor de automobile noi cu trendul de scădere a cererii pentru autovehicule cu motorizare Diesel, fără blocaje interne.

Automatizarea proceselor de business a reprezentat, de altfel, o prioritate pentru companie, care estimează ca va încheia anul 2019 cu același nivel al costurilor administrative ca în anul anterior, pe fondul unei creșteri de 17% a businessului. Automatizarea proceselor rămâne o prioritate și pentru anul 2020, pentru a doua faza a investițiilor fiind vizate în principal departamentele de suport: financiar-contabil, respectiv logistic.

Un obiectiv important pentru companie este dezvoltarea serviciilor post-vânzare, cu concentrarea eforturilor de creștere pe divizia de tinchigerie-vopsitorie. În acest sens, primul pas a fost realizat tot în 2019, când – prin achiziția unei noi capacități de service în Prahova – Proleasing Motors și-a creat premisele pentru dublarea volumului de activitate pe acest segment în următorii  3 ani.

Pentru 2020, principala provocare va fi păstrarea trendului pozitiv al business-ului, cu o creștere consecventă de 10% pe toate segmentele de activitate. „Ne propunem să fim printre primii 15 distribuitori auto din România și facem acest lucru atât prin creștere pe fiecare brand în parte, sales și after-sales, cât și prin fructificarea unor oportunități de completare a portofoliului. Creșterea pieței auto din ultimii 4-5 ani a fost constantă, iar Proleasing a crescut în fiecare an mai mult decât media pieței. Ne propunem să păstrăm trendul iar, pentru aceasta, viteza de adaptare la schimbarile din piața auto va fi esențială. Suntem pregătiți să ne concentrăm atenția pe mediul digital ca platformă pentru vânzarea auto, pe tendința de creștere a vânzărilor prin leasing operațional, dar și pe creșterea ponderii modelelor electrice sau electrificate în structura cererii” declară Lucian Alexe, Director General Proleasing Motors.

Despre Proleasing Motors

Înființată în 2001, Proleasing Motors este compania antreprenorială cu capital exclusiv românesc care se numără în prezent printre cei mai importanți dealeri auto regionali din România, dealer și service autorizat pentru mărcile Ford, BMW şi Hyundai. În prezent, Proleasing Motors derulează activități de vânzare și reparație în 3 centre autorizate Ford – în Ploiești, Buzău și Târgoviște, 1 centru BMW – în Ploiești și 1 centru Hyundai – în Ploiești. În 2016, Proleasing Motors și-a lansat propria platformă online pentru comerț cu automobile rulate, cu un showroom de prezentare localizat tot în Ploiești, urmată de mai multe platforme online pentru comerț cu  piese de schimb, roți și accesorii originale.

Pe parcursul a 18 ani de activitate, Proleasing a câștigat de 4 ori titlul de Chairman Award – cea mai înaltă distincție pentru dealerii din rețeaua Ford, a fost desemnat dealerul anului 2016 și 2017 în Customer Care – în rețeaua națională BMW, a fost numit Campion în Business al anului 2016, cât și de 12 ori Laureat al Topului Firmelor Prahovene, unde a fost distins cu Prima Poziție în categoria companiilor medii.

Sediul central Proleasing Motors este localizat la ieşirea din Ploieşti spre Buzău, pe strada Şoseaua Ploieşti-Buzău DN 1B Nr. 505.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account