Strategie nouă de vânzări şi marketing: BMW Group este optimist în 2021 după ce a înregistrat vânzări-record în trimestrul IV din 2020

După ce maximul istoric al vânzărilor în al patrulea trimestru al anului 2020, BMW Group este optimist cu privire la anul în curs. Compania îşi realiniază divizia de vânzări şi marketing în strânsă colaborare cu partenerii săi de retail – cu obiectivul de a oferi cea mai bună experienţă din industrie pentru clienţi.

„Suntem optimişti în ceea ce priveşte anul 2021 şi aşteptăm cu nerăbdare să ne reluăm creşterea profitabilă, datorită cererii puternice pentru portofoliul nostru fresh de produse”, a declarat Pieter Nota, membru în Consiliul de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru clienţi, mărci şi vânzări. „Vrem să creştem vânzările de automobil electrificate cu mai mult de jumătate în 2021. Acest lucru subliniază importanţa mobilităţii electrice ca vector principal de creştere pentru compania noastră”, a continuat Nota. De asemenea, compania îşi propune să dubleze vânzările de automobile full electrice în acest an. Lansarea MINI Electric şi a BMW iX3 în cursul anului trecut va fi urmată în 2021 de începerea producţiei pentru modelelor full electrice BMW iX la Dingolfing şi BMW i4 la München. Acum, BMW Group a mărit numărul de automobile electrificate (full electrice şi plug-in hybrid) în portofoliul său până la 13 modele, disponibile în 74 de pieţe din întreaga lume. BMW Group intenţionează să dubleze numărul de automobile electrificate pe care le oferă la 25 de modele până în 2023, iar mai mult de jumătate dintre acestea vor fi complet electrice.

Canalele de vânzări au fost adaptate rapid şi sistematic în 2020: clienţii vor avea opţiunea de a cumpăra complet online automobile personalizate

Anul trecut, BMW Group a accelerat digitalizarea vânzărilor şi a marketingului său, şi ca răspuns la pandemia de coronavirus şi la dorinţa clienţilor ca procesul de vânzare să fie contactless cât mai mult posibil: acum, reprezentanţii de vânzări din peste 60 de pieţe sunt capabili să sfătuiască clienţii şi să vândă maşini din orice locaţie. De exemplu, pot configura automobilele împreună cu clientul utilizând un ecran partajat sau le pot oferi un tur virtual al maşinilor pe care le au în stoc.

Al doilea pas a fost preluarea în mare parte online a procesului de vânzare pentru partenerii retail, prin intermediul site-urilor sale cu trafic ridicat de pe pieţele-cheie. Această facilutate va fi lansată pe alte pieţe în 2021.

Ca parte a noii sale strategii de vânzări, BMW Group, împreună cu partenerii săi retail, intenţionează ca în viitor să ofere clienţilor opţiunea de a cumpăra în întregime online automobilul personalizat individual şi de a i-l livra la uşă – creând o experienţă completă online pentru client care este complet: de la configurare la comandă şi trecând prin faza de utilizare. Acest lucru va permite clienţilor să experimenteze produsele şi serviciile BMW Group personalizate pentru ei în cel mai bun mod posibil.

De asemenea, proprietarii de automobile electrice pot configura individual produse şi servicii de la BMW Charging şi MINI Charging pentru a crea o soluţie de încărcare adaptată nevoilor lor – pentru încărcare acasă sau pe traseu.

Până în 2025, investiţie anuală de câteva sute de milioane în digitalizarea vânzărilor şi a marketingului

„Anual vom investi o sumă de câteva sute de milioane de euro până în 2025 în digitalizarea vânzărilor şi marketingului nostru şi vom lucra împreună cu partenerii noştri de retail pentru ca în viitor să oferim cea mai bună experienţă de client din industrie”, a spus Nota. „În cazul în care clienţii aleg să-şi împărtăşească datele cu noi, prin procesele digitalizate putem cunoaşte dorinţele şi preferinţele lor mai bine ca niciodată. Ştim de ce produse sau servicii ar putea fi interesaţi. Având acest lucru ca bază ne permite să le oferim o ofertă individuală personalizată, inclusiv toate caracteristicile şi serviciile, dintr-o singură sursă”, a continuat Nota.

În viitor, actualizările digitale de postvânzare vor contribui substanţial la afacerea foarte profitabilă cu echipamente opţionale

De asemenea, BMW Group doreşte să extindă în mod semnificativ gama de funcţii ale vehiculului disponibile ca actualizări digitale de postvânzare. Acest lucru va uşura misiunea clienţilor de a-şi echipa automobilul cu opţiuni care să le îndeplinească dorinţele şi nevoile individuale de mobilitate.

Clienţii vor putea şi să activeze funcţii suplimentare, cum ar fi sistemele de asistare a condusului, pachetele selectate de lumini şi sunet sau chiar configurarea suspensiei. Aceste caracteristici sunt oferite şi pentru o perioadă limitată de timp – de ele beneficiind clienţii care îşi închiriază automobilul şi îl conduc doar pentru o anumită perioadă.

În viitor, compania se aşteaptă ca proporţia funcţiilor disponibile ca actualizări digitale de postvânzare să reprezinte un procent semnificativ din activitatea sa foarte profitabilă cu echipamente opţionale.

Clienţii decid cum sunt utilizate datele

Standardele înalte pe care clienţii le aşteaptă de la produsele şi serviciile BMW Group stabilesc criteriul de referinţă pentru gestionarea datelor lor. Clienţii decid singuri dacă pun datele personale la dispoziţia BMW Group, astfel încât să poată optimiza experienţa lor cu privire la produsele şi serviciile companiei.

Contul BMW ID personal (numărul de identificare) pe care îl folosesc clienţii pentru a accesa întregul ecosistem digital BMW Group, precum şi noile aplicaţii My BMW şi MINI servesc ca interfaţă pentru dialogul individualizat al clienţilor şi permit deja multe funcţii noi – de la utilizarea unui smartphone drept cheia a automobilului până la integrarea Amazon Alexa.

Noul model de agenţie de marketing „MARCOM ENGINE” permite implementarea unei noi strategii de marketing

Noul model de agenţie de marketing „MARCOM ENGINE” pune bazele unei abordări personalizate şi orientate către clienţi la BMW şi MINI în viitor. BMW Group şi-a reorganizat peisajul de agenţie de marketing din Europa în acest scop. În loc de peste 80 de parteneri care operează la nivel regional, compania se va concentra pe două agenţii de nivel superior, ale căror portofolii se completează perfect, pentru implementarea noului concept de marketing.

În premieră, clienţii pot experimenta noi abordări de vânzări şi marketing odată cu lansarea BMW iX şi BMW i4

Clienţii vor beneficia pentru prima dată de noua strategie de vânzări şi marketing a BMW Group odată cu lansarea noilor BMW iX şi BMW i4. Clienţii BMW şi MINI vor putea profita de o gamă în continuă extindere de funcţii suplimentare ale automobilului, disponibile ca actualizări digitale de postvânzare, precum şi de un proces de configurare cursiv şi mai ales centrat pe client, cu opţiuni personalizate.

Clienţii apreciază serviciile premium pentru întreţinere şi reparaţii

BMW Group lucrează cu partenerii săi de retail şi pentru a optimiza în continuare oferta de service şi întreţinere pentru automobilele clienţilor. În medie, aproximativ 15 milioane de clienţi se bazează anual pentru service pe nu mai puţin de 3.527 de parteneri BMW şi 1.650 de parteneri MINI din întreaga lume, subliniind importanţa acestei oferte.

Pentru a-şi intensifica mobilitatea electrică, compania a pregătit deja peste 2.000 de angajaţi de la dealerii săi din Germania în utilizarea sigură a sistemelor de înaltă tensiune prin programe de formare profesională specială şi educaţie suplimentară.

Compania va continua să îşi extindă oferta de produse: de exemplu, prin diagnosticare la distanţă. Dacă automobilul indică un mesaj de eroare pe display, clientul îşi va putea apela partenerul BMW direct din maşină. În cazul în care clientul este de acord, datele despre automobil sunt transmise over-the-air, iar expertul din service poate efectua diagnosticare de la distanţă. Dacă maşina trebuie adusă în atelier, este stabilită o programare la service la un moment convenabil.

Nu există premium fără dezvoltare durabilă – şi pentru vânzări şi marketing

Credinţa BMW Group că nu poate exista „premium fără dezvoltare durabilă” se aplică şi vânzărilor şi marketingului. Compania îi ajută deja pe clienţi să ia decizii adecvate şi durabile cu privire la produse şi sistemele de propulsie. Acest lucru contribuie la vânzările puternice de automobile electrificate, care au făcut ca BMW Group să reuşească îndeplinirea obiectivelor UE în 2020 în ceea ce priveşte emisiile CO2. De asemenea, BMW Group îşi pregăteşte angajaţii şi partenerii de retail să devină ambasadori pentru ambiţiile sale de dezvoltare durabilă. În plus, organizaţia de vânzări promovează subiecte precum reciclarea şi utilizarea materialului secundar.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account