Totul despre noul BMW Seria 2 Coupé

BMW deschide un nou capitol în tradiţia sa de modele compacte supersportive. Pentru aceasta va stabili un nou punct de referinţă pentru plăcerea de a conduce, o specialitate a mărcii, în segmentul premium al acestei clase de automobile. Noul BMW Seria 2 Coupé întruchipează abilitatea sportivă într-o formă deosebit de concentrată, printr-un concept de automobil axat direct pe excelenţa dinamică, un design sportiv, motoare puternice şi tehnologie sofisticată a şasiului. Aspectul său distinct, un motor pe benzină cu şase cilindri dispuşi în linie la vârful gamei, tracţiunea spate şi componentele şasiului preluate de la BMW Seria 4 poziţionează noul BMW Seria 2 Coupé în gamă, faţă de compactul BMW Seria 1, punând în acelaşi timp bazele atributelor de performanţă dincolo de orice rival din segment. Prin urmare, noul BMW Seria 2 Coupé urmează traiectoria legendarului BMW ’02 (gama deschisă cu BMW 1602), care în urmă cu 55 de ani a deschis calea pentru istoria recentă a mărcii în ceea ce priveşte modelele sportive cu două uşi compacte.

Pe lângă beneficiile remarcabile în ceea ce priveşte abilităţile dinamice, noul BMW Seria 2 Coupé oferă şi o ambianţă de habitaclu premium de clasă superioară şi inovaţii de ultimă oră în domeniile operării şi conectivităţii. Progresele realizate faţă de modelul predecesor se reflectă şi într-o gamă mult mai largă de sisteme de asistare a condusului.

Noul BMW Seria 2 Coupé va avea premiera mondială la Goodwood Festival of Speed din Anglia, la 8 iulie 2021. Modelul compact cu patru locuri va fi produs la uzina BMW Group din San Luis Potosi, în Mexic. Un model de performanţă de la BMW M GmbH va fi vârful de gamă la lansarea pe piaţă la începutul anului 2022. Noul BMW M240i xDrive Coupé foloseşte motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, de 275 kW/374 CP, şi tracţiunea integrală inteligentă pentru a genera o experienţă de condus specială. De asemenea, clienţii pot alege din variantele de motorizare pe benzină sau diesel, cu patru cilindri, ambele transferându-şi puterea la drum prin roţile spate.

Un concept de automobil cu obiectivele concentrate pe calităţile sportive

Conceptul de automobil este orientat clar spre a oferi o manevrabilitate agilă şi precis controlabilă în situaţii extrem de dinamice. Dimensiunile compacte, designul inteligent şi uşor pentru caroserie şi şasiu, o creştere de până la 12% a rigidităţii statice la torsiune în comparaţie cu modelul precedent, distribuţia aproape perfectă (50:50) a masei şi aerodinamica optimizată creează un plan ideal pentru un caracter specializat în sport excelenţă. Agilitatea, precizia direcţiei şi dinamica în viraje ale noului BMW Seria 2 Coupé reprezintă un progres semnificativ faţă de modelul anterior. În acelaşi timp, confortul optimizat al călătoriei şi acustica îmbunătăţesc calităţile automobilului atât în condusul de zi cu zi, cât şi în deplasările pe distanţe lungi.

Proporţii distincte, forme sportive

Dimensiunile exterioare ale noului automobil sport compact oferă punctul de plecare ideal pentru o dinamică excelentă. O lungime a automobilului de 4.537 de milimetri şi lăţimea de 1.838 milimetri reprezintă creşteri faţă de dimensiunile modelului precedent cu 105, respectiv 64 de milimetri. Cu toate acestea, noua generaţie este mai scundă cu 28 de milimetri, cu o înălţime a automobilului de 1.390 milimetri. Alţi factori în aspectul puternic şi sportiv al noului BMW Seria 2 Coupé sunt ampatamentul, care acum este cu 51 de milimetri mai lung – a ajuns la 2.741 de milimetri -, şi ecartamentele largi. Acestea din urmă au ajuns la 1.575 milimetri (o creştere de 54 milimetri) pe puntea faţă şi, respectiv la 1.587 milimetri (o creştere de 31 milimetri) pe puntea spate (BMW M240i xDrive Coupé: +63 mm în faţă, +35 mm în spate) şi sunt ideale pentru o dinamică excelentă în viraje.

Proporţiile puternice stabilite în designul clasic cu trei volume al capotei, habitaclului şi portbagajului întruchipează potenţialul dinamic al noului Seria 2 Coupé. Suprafeţele sculptate atletic şi liniile dinamice care urmează noul limbaj de design al mărcii reprezintă o expresie a plăcerii pure de a conduce. Iar caracteristicile de design exclusive subliniază caracterul inconfundabil al automobilului.

Parte frontală atrăgătoare: faruri şi grilă BMW cu design exclusivist

Suprafeţele tridimensionale, formele triunghiulare şi liniile diagonale modelează partea frontală atractivă a noului BMW Seria 2 Coupé. Pasajele roţilor evazate proeminent şi cupolă musculoasă din centrul capotei oferă un indiciu clar al caracteristicilor dinamice ale Seria 2 Coupé. Grila BMW are un design orizontal şi are clapete de aer dispuse vertical în centrul său, în locul barelor clasice. Acestea se deschid electric când motorul din spate are o nevoie crescută de aer pentru răcire.

Farurile LED integrale disponibile standard sunt poziţionate în partea exterioară a părţii frontale şi, inspirate de legendarele modele BMW ‘02, au o singură unitate, cu design circular. Farurile LED adaptive cu asistent de fază lungă BMW Selective Beam, cu efect antiorbire, pot fi comandate ca opţiune. De asemenea, acestea sunt disponibile în specificaţiile opţionale de lumini M Shadow Line cu încrustări de culoare închisă.

Imagine laterală cu linii clare; spate puternic

O capotă lungă, console scurte şi un habitaclu dispus în spate – a cărui secţiune spate se sprijină pe pasajele puternic evazate ale roţilor – evidenţiază imaginea laterală a noului BMW Seria 2 Coupé. Suprafeţele vitrate mari, o linie a acoperişului care coboară dinamic şi capota scurtă a portbagajului, având ca punct culminant un element pronunţat al spoilerului, sunt alte caracteristici de identificare ale modelului sport compact. Liniile clare dau suprafeţelor o margine atletică definită.

Suprafeţele pronunţate orizontal conferă structură sptaleului puternic. Stopurile întunecate – poziţionate la extremităţile exterioare ale părţii spate – au contururi compacte. Suprafeţele lor sunt formate din grupuri de lumină sculptate tridimensional. Aceasta oferă o prezentare deosebit de elegantă pentru tehnologia LED utilizată la toate funcţiile de lumină.

Caracteristicile de design personalizate pentru modelele M Sport şi BMW M240i xDrive Coupé sporesc senzaţia de dinamică. Iar clienţii pot comanda şi componente M Performance specifice modelului din gama de accesorii BMW originale.

Fler sportiv şi ambianţă premium rafinată pentru interior

Designul cockpitului orientat pe conducător şi panoul de control modern de pe consola centrală accentuează aura sportivă din interiorul noului BMW Seria 2 Coupé. Disponibilitatea standard a scaunelor sport şi a volanului Sport din piele completează experienţa de condus. Conicitatea din secţiunea spate a liniei acoperişului, consola centrală înaltă şi liniile armonioase de pe suprafeţele panoului de instrumente şi ale panourilor decorative ale uşilor creează o senzaţie de cocoon în jurul conducătorului şi pasagerului din faţă. În completare, caracterul de scaun individual al celor două locuri din spate permite pasagerilor să se bucure şi de un sentiment de plăcere sportivă a condusului.

Materialele de înaltă calitate şi finisarea precisă creează o ambianţă premium dincolo de cea a modelului predecesor. Liniile dinamice oferă structură panourilor uşilor şi secţiunilor decorative din spate. Benzile decorative de interior în noua variantă Dark Graphite mat sunt disponibile standard. O nouă caracteristică de design vine sub formă de suprafeţe de accent trapezoidale deasupra cotierelor din uşi. Dacă este comandată iluminarea ambientală opţională, suprafeţele lor perforate sunt iluminate elegant din spate.

Noul BMW Seria 2 Coupé dispune standard cu tapiţerie din stofă/Sensatec. BMW M240i xDrive Coupé şi automobilele în specificaţiile M Sport au decoraţiuni Alcantara/Sensatec alături de alte caracteristici specifice de design, cum ar fi volanul M din piele şi apărătoare de genunchi moi pe consola centrală. Opţiunile includ suprafeţe din Sensatec perforat şi piele Vernasca. Scaunele sport reglabile electric (inclusiv cu funcţie de memorie pe partea conducătorului), scaunele M Sport vin cu un design cu tetiere integrale. Încălzirea scaunelor şi încălzirea volanului se găsesc şi ele în lista de opţiuni.

Specificaţiile standard includ şi geamuri acustice pentru parbriz şi control automat al climei pe trei zone, în timp ce iluminarea ambientală şi sistemul de sonorizare Harman Kardon surround sunt printre elementele de pe lista de opţiuni. Disponibilă tot opţional, trapa din sticlă cu glisare/înclinare are o suprafaţă transparentă care este cu 20% mai mare decât la modelul precedent.

Portbagajul noului BMW Seria 2 Coupé oferă o capacitate de încărcare de 390 litri. Înălţimea marginii de încărcare a fost redusă cu 35 de milimetri în comparaţie cu modelul predecesor. Iar versatilitatea suplimentară este asigurată de spătarul scaunelor spate, divizat/rabatabil standard în raport 40:20:40. Opţional, este disponibil şi un cârlig de remorcare detaşabil, cu o sarcină admisă de 1.600 de kilograme.

Inginerie avansată a şasiului cu transfer de tehnologie de la BMW Seria 4

Componentele de şasiu extrem de sofisticate, concepute iniţial pentru modelele BMW Seria 4 şi adaptate special pentru noul BMW Seria 2 Coupé, asigură un condus superior. Puntea faţă cu dublu braţ transversal şi puntea spate cu suspensie multibraţ au fost proiectate pentru a minimiza masa şi a optimiza rigiditatea. Echipare standard, amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă sporesc atât calităţile sportive ale noului automobil, cât şi confortul călătoriei. În funcţie de cursa arcului, acestea oferă o amortizare suplimentară pentru a controla mişcarea caroseriei atunci când se rulează peste denivelări mari şi inhibă plonjarea excesivă. În acelaşi timp, sistemul reacţionează la imperfecţiuni minore ale suprafeţei drumului, cu forţe de amortizare reduse care produc un nivel ridicat de confort.

Disponibilă opţional, suspensia M Sport oferă răspunsuri mai ferme pentru amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă şi pentru arcuri – în plus, include şi direcţie sport variabilă. Acesta oferă baza pentru şasiul specific modelului al noului BMW M240i xDrive Coupé. Vârful de gamă Seria 2 Coupé dispune standard şi de un sistem de frânare M Sport şi un diferenţial M Sport în spate. În plus, suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic este inclusă şi ea în selecţia de echipamente opţionale.

Noul BMW Seria 2 Coupé este echipat standard cu jante de 17 ţoli, din aliaj uşor. Jantele M de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu anvelope de dimensiuni mixte fac parte din specificaţia M Sport. Noul BMW M240i xDrive Coupé este echipat standard din fabrică cu jante M de 19 ţoli, din aliaj uşor, iar acestea sunt echipate, de asemenea, cu anvelope de dimensiuni mixte. Anvelopele de înaltă performanţă pot fi comandate şi ca opţiune. Gama de accesorii M Performance include variante de jante din aliaj uşor, cu dimensiuni de până la 20 de ţoli.

 Plăcere de a conduce de inegalabilă, propulsată de motoare cu patru şi şase cilindri

Cu un motor cu şase cilindri dispuşi în linie care încununează portofoliul de motoare, noul BMW Seria 2 Coupé va dezlănţui o sursă de putere fără un rival comparabil din clasa sa. Caracteristicile de performanţă, capacitatea de a urca în turaţii şi liniaritatea motorului de 3,0 litri ale noului BMW M240i xDrive Coupé îşi întăresc pretenţia de pricepere sportivă de neegalat în segmentul compact premium. Cu o putere maximă de 275 kW/374 CP, motorul dezvoltă cu 25 kW/34 CP mai mult decât cel al predecesorului său. Cuplul maxim este de 500 Nm, iar noul BMW M240i xDrive Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

BMW 220i Coupé este propulsat de un motor pe benzină nou, cu patru cilindri, în care un colector de evacuare integrat în chiulasă reduce şi mai mult emisiile. Cu o putere maximă de 135 kW/184 CP şi un cuplu maxim de 300 Nm, noul BMW 220i Coupé sprintează de la 0 la 100 km/h în 7,5 secunde. O versiune de 180 kW/245 CP a noului motor pe benzină, cu patru cilindri, va echipa BMW 230i Coupé care urmează să se alăture portofoliului în vara anului 2022.

Două turbine şi tehnologia mild-hybrid de 48V oferă motorului diesel cu patru cilindri al noului BMW 220d Coupé un avantaj clar faţă de predecesorul său în ceea ce priveşte puterea şi eficienţa. Propulsorul de 2,0 litri dezvoltă o putere maximă de 140 kW/190 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm. Noul BMW 220d Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde.

Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Transmisia opţională Steptronic Sport cu opt trepte (standard la BMW M240i xDrive Coupé) are schimbări de viteză chiar mai clare. Pe lângă clapetele de pe volan, aceasta dispune şi de Launch Control – care permite conducătorului să demareze cu o tracţiune optimizată – şi funcţia Sprint, care poate fi utilizată pentru a executa sprinturi rapide şi manevre de depăşire extrem de dinamice. Transmisia Steptronic Sport cu opt trepte face parte din pachetul M Sport Pro. Această opţiune este disponibilă pentru automobilele cu specificaţie M Sport şi oferă, de asemenea, jante M de 19 ţoli, din aliaj uşor, frâne M Sport, un element al spoilerului frontal şi spoiler M spate.

Selecţie semnificativ mai largă de sisteme de asistare a condusului

Noul BMW Seria 2 Coupé îmbunătăţeşte siguranţa şi confortul printr-o selecţie extinsă semnificativ de sisteme de asistare a condusului, comparativ cu modelul predecesor. Echipamentele standard includ avertizare de coliziune frontală, informaţii privind limita de viteză, avertizare la părăsirea benzii şi tempomat cu funcţie de frână.

Printre sistemele disponibile opţiunal se numără Driving Assistant cu avertizare de schimbare a benzii, prevenirea coliziunii din spate şi avertizare pentru trafic transversal din spate, tempomat activ cu funcţie Stop & Go (inclusiv asistent manual de limitare a vitezei), control al distanţei de parcare, asistentul de marşarier, camera de marşarier şi Surround View. Nou pentru BMW Seria 2 Coupé sunt BMW Head-Up Display – care proiectează pe parbriz informaţiile legate de condus – şi BMW Drive Recorder.

Conectivitate avansată şi noi servicii digitale

Atât conducătorul, cât şi pasagerii vor beneficia de posibilităţile extinse permise prin includerea standard a sistemului de operare BMW 7 în noul BMW Seria 2 Coupé. Conducătorii pot alege interfaţa de control pentru situaţia în care se află: display central cu ecran tactil, controler BMW tradiţional, butoane multifuncţionale pe volan sau control vocal. Noul BMW Seria 2 Coupé oferă clienţilor acces la bord la o serie de servicii digitale avansate, inclusiv Asistentul Personal Inteligent BMW, BMW Digital Key şi actualizări de software la distanţă.

BMW Live Cockpit disponibil standard cuprinde sistemul de operare iDrive cu display central de 8,8 ţoli (22,35 cm) şi un afişaj color de 5,1 ţoli (12,96 cm) în tabloul de bord. Disponibil opţional, BMW Live Cockpit Professional oferă un grup de monitoare complet digital. Acesta include un grup de instrumente de înaltă rezoluţie în spatele volanului, cu o diagonală a ecranului de 12,3 ţoli (31,24 cm) şi display central de 10,25 ţoli (26,04 cm).

BMW Live Cockpit Plus şi BMW Live Cockpit Professional oferite opţional includ BMW Maps. Acest sistem de navigaţie bazat pe cloud oferă un calcul extrem de rapid şi precis al traseelor şi timpilor de sosire, actualizări în timp real ale datelor de trafic la intervale scurte şi posibilitatea de a introduce orice cuvânt atunci când sunt căutate destinaţii. Integrarea opţională a smartphone-ului permite utilizarea Apple CarPlay şi Android Auto prin sistemul de operare al maşinii. Funcţia de actualizare a software-ului la distanţă permite importarea over-the-air a funcţiilor îmbunătăţite ale automobilului şi a serviciilor digitale suplimentare.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account