#BMWStories: BMW a fost partener al celei de-a cincea ediții „Les Films de Cannes a Bucarest”.

BMW are o legătură specială cu Festivalul de film de la Cannes. Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte cinematografice şi de comunicare ale mărcii a avut debutul aici. Seria de scurtmetraje “The Hire”, care a debutat în cadrul Festivalului de Film de la Cannes din 2001 şi apoi a fost lansată pe DVD în 2003 în cadrul aceluiaşi festival.

Acum, în cadrul festivalului care aduce filmele câştigătoare de la Cannes la Bucureşti – Les Films de Cannes a Bucarest -, BMW a lansat un nou proiect cu legături puternice cu lumea filmului: #BMWStories. Este vorba de o platformă social media unică care îşi propune să adune poveşti şi experienţe BMW ale utilizatorilor din întreaga lume.

BMW_Cannes_Bucarest_4În prim plan se află o serie de scurt metraje produse de BMW în întreaga lume, ce urmăresc legende ale mărcii precum Alessandro Zanardi, pilot, campion paralimpic şi ambasador al mărcii sau Marco Wittmann, proaspăt campion BMW în Campionatul German de Turisme DTM, dar şi proiecte speciale precum BMW M235i Drift Mob realizat în Africa de Sud.

BMW_Cannes_Bucarest_8În acelaşi timp, proiectul colecţionează poveşti şi experienţe ale pasionaţilor mărcii din întreaga lume, atunci când aceştia le postează pe canale social media, precum Facebook, Twitter sau Instagram, cu hashtagul #BMWStories. Campania deveine astfel o platformă globală care alătură fanii mărcii.

BMW_Cannes_Bucarest_3Pe 28 octombrie, #BMWStories a debutat pe marele ecran al festivalului „Les Films de Cannes a Bucarest”. Înainte de proiecţia principală a serii, filmul „Saint Laurent”, a rulat scurt metrajul „There are millions of BMW stories. What`s yours?”, care ilustrează cel mai bine conceptul proiectului.

Şi în România sunt în pregătire o serie de poveşti care includ eroi ai mărcii sau posesori care au o legătură specială cu marca. Proiectele se bazează pe o istorie bogată pe care BMW o are şi în România. Piloţi precum Petre Cristea sau Marin Dumitrescu au făcut istorie în motorsport. Ingineri precum Heinrich Petra sau Andrei Bellu şi-au pus amprenta asupra mărcii lucrând în Germania şi Marea Britanie. Legendare au devenit expediţii precum cea solitară a lui Mihai Barbu pe ruta Bucureşti- Ulan Bator- Bucureşti cu o motocicletă BMW F650 GS Dakar. De-a lungul timpului, personalităţi precum Regele Mihai I,  Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Horia Tecău, Sorana Cârstea sau Adelin Petrişor au condus modele BMW.

BMW_Cannes_Bucarest_11Principala platformă de desfăşurare #BMWStories este site-ul dedicat, personalizat pentru fiecare ţară: www.bmw.ro/bmwstories. Cei care doresc să devină eroi ai proiectului pot posta pe canalele de social media alături de hashtagul #BMWStories sau pot trimite propria poveste prin pagina specială: www.bmwstories.ro

Prima poveste românească din cadrul #BMWStories este cea a lui Marin Dumitrescu, pilotul care la începutul anilor ’50 avea să se remarce cu un BMW 328 pregătit special pentru curse. Filmul, produs de EVLSKILLZ şi Motorsportnews.ro, îl găsiţi acum pe canalul oficial al mărcii: http://youtu.be/EbphJE8iNNI

BMW la Les Films de Cannes a Bucarest

BMW este pentru al treilea an consecutiv partenerul „Les Films de Cannes a Bucarest”. Ca în fiecare an, o flotă de modele BMW Seria 7 şi BMW Seria 5 este pusă la dispoziţia organizatorilor pentru a asigura transportul personalităţilor la festival.

BMW_Cannes_Bucarest_14Festivalul aduce pe ecranele din Bucureşti filmele care au fost distinse la Cannes în acest an, alături de alte proiecţii speciale, precum Retrospectiva Bertrand Tavernier sau „Romanian Short Waves”, programul de scurt metraje româneşti prezentat la Cannes.

Printre invitaţii din acest an se numără regizorul Michel Hazanavicius (distins cu premiul Oscar pentru „The Artist”), actriţele Bérénice Bejo (OSS 117: Le Caire, nid d’espions, The Artist, Le Passe, The Search) şi Jacqueline Bisset (Welcome to New York, Cul-De-Sac, Casino Royale, Day for Night, La Cérémonie), regizorul şi producătorul Radu Mihăileanu (Trenul Vieţii, Concertul, Caricaturistes – Fantassins de la démocratie), Sergei Loznitsa (regizorul documentarului Maidan), Kornél Mundruczó (regizorul filmului White God, distins cu Marele Premiu Un Certain Regard) sau Vincent Maraval, (managerul Wild Bunch).

Despre „The Hire”, debut la Cannes în 2001

BMW_Cannes_Bucarest_2„The Hire” este o serie de opt scurtmetraje care a debutat la Festivalul de Film de la Cannes în 2001 şi a fost ulterior lansată pe DVD în cadrul aceluiaşi festival în 2003. Aceasta are în prim-plan şapte modele diferite BMW (BMW 740i, BMW 540i, BMW 330i Coupé, BMW Z3 Roadster, BMW M5, BMW X5 3.0i şi BMW Z4 3.0i) şi un singur şofer: personajul interpretat de actorul Clive Owen. Autorii celor opt scurtmetraje sunt: John Frankenheimer, Ang Lee, Wong Kar-wai, Guy Ritchie, Alejandro González Iñárritu, John Woo, Joe Carnaham şi Tony Scott. Proiectul impresionează şi printr-o distribuţie valoroasă şi deosebit de variată, cu nume precum Gary Oldman, Forest Whitaker, Mickey Rourke, Stellan Skarsgård, Madonna, Danny Trejo sau Adriana Lima.

Galerie FOTO:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account