Versiunea electrică a viitorului BMW Seria 5 debutează în octombrie 2023

BMW Seria 5

În doar câteva luni, a opta generaţie a BMW Seria 5 Sedan îşi va face debutul. Noul model este mai dinamic şi mai confortabil ca niciodată şi se remarcă cu o interpretare modernă a designului său elegant şi sportiv,  alături de sistemul de operare BMW 8.5 cu ecran central curbat BMW, servicii digitale inovatoare şi, pentru prima dată, un sistem de propulsie electric pentru versiunea BMW i5.

 

Arhitectura flexibilă a sistemului de propulsie înseamnă că noul BMW Seria 5 Sedan va fi oferit în variante electrice şi plug-in hybrid, precum şi echipat cu motoare pe benzină şi diesel extrem de eficiente, cu tehnologie mild-hybrid 48 V.

La Conferinţa Anuală 2023 a BMW Group, Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, a anunţat mai multe detalii despre noua gamă de modele BMW Seria 5, indicând că Seria 5 Sedan va fi disponibilă şi ca model BMW M Performance electric. „BMW i4 M50 electric arată cum BMW îmbină perfect performanţa dinamică şi mobilitatea electrică”, a spus Zipse. „A fost cel mai vândut model BMW M la nivel mondial în 2022. Un model Performance electric de la BMW M GmbH va fi inclus şi în noul portofoliu BMW Seria 5 Sedan.”

Zipse a dezvăluit că la alegerea familiară de motoare va fi adăugată şi o nouă variantă pentru noul BMW Seria 5 Touring. „BMW Seria 5 Touring este foarte popular, în special în Europa”, a remarcat el. „Din primăvara anului 2024 va veni şi într-o versiune electrică, oferindu-ne un punct de vânzare cu adevărat unic în acest segment.”

Sosirea BMW i5 Sedan în segmentul executiv premium, urmată de BMW i5 Touring în 2024, va însemna că BMW Group continuă extinderea sistematică a ofertei sale electrice.

BMW Group are deja automobile electrice şi modele cu două roţi în marea majoritate a segmentelor de piaţă pe care le acoperă prin mărcile BMW, BMW Motorrad, MINI şi Rolls-Royce. Clienţii pot alege dintr-o varietate fără egal de vehicule care oferă mobilitate premium cu emisii locale zero, variind de la segmentele mici şi compacte până la modele de clasă medie şi cea de lux.

Lansarea la nivel mondial a noului BMW Seria 5 Sedan este programată pentru octombrie 2023.

 

50 de ani de succes BMW Seria 5 în 2022

50 de ani de producţie la uzina BMW Group din Dingolfing în 2023

Peste 10 milioane BMW Seria 5 produse

 

Echilibrul armonios între plăcerea de a conduce sportiv şi confortul pe distanţe lungi a făcut ca BMW Seria 5 Sedan să fie un succes global. Pe parcursul a 50 de ani şi şapte generaţii de modele, Seria 5 s-a impus drept cel mai de succes sedan business din lume datorită acestei caracteristici definitorii, definitorie pentru marcă. Peste 10 milioane BMW Seria 5 au fost produse din 1972 până la începutul lui 2023.

Prima generaţie a BMW Seria 5 Sedan a ajuns pe piaţă în 1972. Lansarea sa a marcat şi introducerea unui nou sistem de denumiri de model care folosea o combinaţie de trei cifre pentru a reprezenta seria de model şi varianta de motor. La un an de la cea de-a 50-a aniversare a modelului, cea mai recentă generaţie este gata să-şi ocupe locul tradiţional în portofoliul de sedanuri al mărcii, între Seria 3 de clasă medie şi Seria 7 de lux.

Noul BMW Seria 5 Sedan va fi construit exclusiv la uzina BMW Group din Dingolfing. Fabrica din Bavaria Inferioară este cea mai mare locaţie de producţie a companiei din Europa. Producţia noului BMW Seria 5 va începe în acelaşi an în care uzina marchează 50 de ani de producţie a modelelor BMW. Automobilele mărcii au ieşit de pe liniile de producţie din Dingolfing din 1973, portofoliul său actual incluzând modelele de lux BMW Seria 7 şi Seria 8, precum şi BMW iX electric. Uzina BMW Group din Dingolfing găzduieşte, de asemenea, centrul de competenţe al companiei pentru producţia de sisteme de propulsie electrice, ale cărui sarcini includ producerea atât a motoarelor electrice, cât şi a bateriilor de înaltă tensiune pentru BMW i5.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account