Noul BMW Seria 2 Gran Tourer – Vești bune pentru familiști

Cu noul BMW Seria 2 Gran Tourer, BMW intră într-un nou segment de automobile şi abordeză o categorie absolut nouă de clienţi. Prin spaţiul generos, versatilitate şi flexibilitatea revoluţionară, BMW Seria 2 Gran Tourer este primul model compact premium din lume care oferă până la şapte locuri şi îndeplineşte cerinţele de mobilitate ale tinerelor familii.

Compact, dar încăpător
În ciuda dimensiunilor sale compacte – măsoară 4.556 milimetri în lungime, 1.800 mm în lăţime şi 1.608 mm în înălţime -, noul BMW Seria 2 Gran Tourer oferă un spaţiu amplu şi un portbagaj generos, a cărei capacitate poate fi extinsă de la 645 la 805 litri. Prin rabatarea spătarelor banchetei, volumul compartimentului de bagaje ajunge la un maximum de 1.905 litri. Versatilitatea maximă este asigurată de bancheta care dispune standard de culisare înainte-înapoi, cu spătar divizat în raport 40:20:40, rabatabil la apăsarea unui buton, şi cu sistem de prindere pentru trei scaune de copii. Posibilităţi suplimentare sunt oferite de cel de-al treilea rând de locuri, disponibil opţional, care poate fi rabatat complet în podeaua portbagajului. Caracterul practic cotidian al automobilului este maximizat printr-o gamă de opţiuni de stocare pentru toate cele trei rânduri de locuri, precum şi prin şinele de pe spătarul locurilor din faţă, cu măsuţe rabatabile ataşate. Noul BMW Seria 2 Gran Tourer este un pionier prin modul în care reuneşte calităţile tradiţionale ale segmentului – precum funcţionalitatea spaţială şi confortul – cu valorile BMW tradiţionale precum dinamica, eleganţa şi calitatea premium.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Formula pentru lansarea pe piaţă: cinci motoare turbo şi tracţiune integrală BMW xDrive
În calitate de singurul automobil din clasa compactă premium ce oferă până la şapte locuri, BMW 220d xDrive Gran Tourer este disponibil la lansare împreună cu tracţiunea integrală. Modelul realizează o acceleraţie 0-100 km/h în numai 7,6 secunde, în contextul unui consum conform standardelor de măsurare ECE de 4,9–5,1 l/100 km şi emisii de 128–133 g CO2/km, în funcţie de tipul şi dimensiunea pneurilor folosite. Aceste performanţe sunt asigurate de motorul diesel de patru cilindri care dispune de o putere de 140 kW/ 190 CP, respectiv 400 Nm.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Toate motorizările disponibile provin din noua familie de propulsoare BMW TwinPower Turbo şi combină cele mai noi tehnologii BMW (precum VANOS, Valvetronic, injecţie directă, injecţie common rail sau siteme turbo) pentru o combinaţie fără egal între eficienţă şi performanţe sportive. Cu excepţia versiunii 220d xDrive, toate motorizările dispun de tracţiune faţă. Toate versiunile pot fi echipate opţional cu o cutie automată cu 6 trepte pentru motorizările cu 3 cilindri şi cu 8 trpete petnru motorizările cu 4 cilindri, în timp ce 220d xDrive vine cu o cutie automată în echiparea standard.

BMW Seria 2 Gran Tourer

La lansare va fi disponibil un propulsor pe benzină cu patru cilindri în linie, BMW 220i Gran Tourer. Acesta dezvoltă 141 kW/192 CP şi un cuplu de 280 Nm disponibil deja de la 1250 rpm pentru un răspuns deosebit de spontan. Modelul asigură o acceleraţie 0-100 km/h în 7,7 secunde şi un consum mixt conform standardelor de măsurare ECE de 6,2-6,4 litri per 100 km, respectiv emisii de 144-149g CO2 per km, în funcţie de tipul şi dimensiunea pneurilor echipate.

Gama motorizărilor pe benzină este completată de versiunea în trei cilindri, BMW 218i, care dezvoltă 100 kW/136 CP şi un cuplu de 220 Nm tot de la 1250 rpm. Acceleraţia 0-100 km/h este realizată în 9,5 secunde, în timp ce consumul mixt este de 5,1–5,5 l/100 km, respectiv emisii de 119-127 g CO2/km.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Alături de 220d xDrive Gran Tourer, este disponilă o altă versiune de patru clindri diesel – 218d Gran Tourer, cu o putere maximă de 110 kW/ 150 CP, respectiv un cuplu de 330 Nm. Performanţele asigurate sunt de 9,3 secunde pentru sprintul 0-100 km/h şi un consum de 4,3–4,5 l/100 km, respectiv emisii 114–119 g/km.
Cea mai accesibilă versiune diesel va fi 216d Gran Tourer, un model deosebit de eficient. Motorul diesel cu trei cilindri dispune de o putere de 85 kW/116 CP şi un cuplu de 270 Nm asigură un consum de 3,9 – 4,2 litri per 100 km şi emisii de 104-111 g/km, în contextul unui sprint 0-100 km/h în 11,1 secunde. Din vară este planficată introducerea pe piaţă a două noi versiuni – 216i Gran Tourer şi 220d Gran Tourer.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Entertainment în mişcare şi pentru copii
Datorită noii aplicaţii „myKIDIO” (iniţial disponibilă doar în Germania), călătoriile lungi pot fi distractive chiar şi pentru tinerii pasageri. Aplicaţia debutează odată cu BMW Seria 2 Gran Tourer şi oferă conţinut potrivit pentru copii şi familii – cum ar fi filme artistice, seriale, cărţi audio şi jocuri audio – pe tablete precum Apple iPad, astfel încât pasagerii din spate să se distreze. Conducătorul şi pasagerul din faţă deţin controlul deplin asupra conţinutului rulat: aplicaţia poate fi operată cu uşurinţă prin intermediul controlerului iDrive şi a monitorului de control, imediat ce dispozitivul mobil este conectat la automobil. În acel moment, aplicaţia „myKIDIO” permite controlul şi utilizarea conţinutului potrivit vârstei pe tablete, astfel că şi călătoriile lungi se transformă într-o experienţă plăcută pentru copii. Afişajul central arată ce vizualizează copiii pe tablete, iar cei mici aflaţi pe locurile din spate pot utiliza BMW Kids Cockpit pentru a verifica informaţiile cu privire la călătoriei (cum ar fi timpul estimat al sosirii, viteza sau temperatura exterioară) într-o manieră simplă şi amuzantă.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Sistem de asistenţă fără rival în segment
Sistemele de asistenţă şi opţiunile de informare şi entertainment, disponibile în portofoliul BMW ConnectedDrive, îmbunătăţesc siguranţa condusului şi confortul. De exemplu, Head-Up Display, care proiectează toate informaţiile relevante în câmpul vizual al conducătorului, sau Traffic Jam Assistant, o funcţie care asigură deplasarea complet autonomă a automobilului în condiţii de ambuteiaje pe autostradă. Modelul dispune standard sistemul de avertizare la impactul frontal cu funcţia City Braking, premiat Euro NCAP. Gama de opţiuni este completată, alturi de sistemul de navigaţie cu display de înaltă rezoluţie, de funcţii precum Apps, care permit o integrare excelentă a telefonului mobil şi a aplicaţiilor acestuia în automobil.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Patru variante de model pentru o personalizare suplimentară
Pe lângă versiunea standard, noul BMW Seria 2 Gran Tourer este disponibil în alte patru variante. Modelul Advantage oferă funcţionalitate îmbunătăţită faţă de versiunea standard, incluzând – printre altele – aer condiţionat automat cu reglare pe două zone, Park Distance Control (control al distanţei de parcare) în spate, tempomat cu funcţie de frânare şi volan multifuncţional. Modelul Sport Line accentuează latura sportivă prin dotări exclusive de design precum jante speciale din aliaj uşor şi scaune sport, în timp ce Luxury Line evidenţiază exclusivismul prin aplicaţiile cromate, dar şi anumite decoraţiuni din aliaj uşor şi piele la interior. Pe lângă toate acestea, modelul M Sport vine cu o selecţie compusă din pachetul aerodinamic M, Shadow Line de la BMW Individual, volan M îmbrăcat în piele şi scaune M Sport – printre altele.

 BMW Seria 2 Gran Tourer

Concept. Variabilitate maximă şi spaţiu pentru până la şapte persoane
Cu spaţiul său foarte generos, nivelul ridicat de caracter practic cotidian şi flexibilitatea maximă, BMW Seria 2 Gran Tourer este primul automobil din segmentul compact premium care oferă până la şapte locuri. Modelul combină aceste atribute cu valorile tradiţionale ale mărcii BMW precum dinamica remarcabilă şi calitatea premium. În consecinţă, BMW Seria 2 Gran Tourer îndeplineşte cerinţele de mobilitate şi aşteptările familiilor tinere, pentru care puncte forte la achiziţie nu sunt doar caracterul practic şi versatilitatea, ci şi sportivitatea şi stilul de viaţă orientate spre timpul liber.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Spaţiu remarcabil
Prin dimensiunile sale compacte – lungime 4.556 mm, lăţime 1.800 mm, înălţime 1.608 mm -, noul BMW Seria 2 Gran Tourer, care împărtăşeşte arhitectura cu BMW Seria 2 Active Tourer – tracţiune faţă, motor montat frontal, dispus transversal -, atrage atenţia chiar şi în traficul urban aglomerat. Oferă spaţiu confortabil pentru până la şapte pasageri, oferind totodată un portbagaj generos care se poate extinde de la 645 la 1.905 litri – în varianta cu cinci locuri – şi de la 560 la 1.820 litri – cu şapte locuri.

Mai lung cu 214 milimetri şi mai înalt cu 53 de milimetri faţă de BMW Seria 2 Active Tourer, noul BMW Seria 2 Gran Tourer oferă o creştere semnificativă a spaţiului datorită ampatamentului mai lung, care măsoară 2.780 mm. Linia mai înaltă a acoperişului permite conducătorului şi pasagerilor să stea drepţi, cu o poziţie înaltă a şezutului, în timp ce oferă o vizibilitate excelentă de jur-împrejur chiar şi în situaţiile dificile din trafic – în plus, accesul în automobil este unul facil. Peste toate acestea, noul BMW Seria 2 Gran Tourer oferul genul de spaţiu pentru picioare – în special în spate care în mod normal este rezervat automobilelor de lux.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Nivel maxim al flexibilităţii şi funcţionalităţii
Caracterul practic şi flexibilitatea noului BMW Seria 2 Gran Tourer sunt dezvăluite de conceptul banchetei spate. În funcţie de cerinţele de transport, capacitatea de încărcare sau spaţiul pentru picioare în rândul al doilea pot fi extinse prin culisarea înainte/înapoi a banchetei cu 130 de milimetri. Spătarul celor trei locuri poate fi şi el ajustat pentru îmbunătăţirea confortului sau pentru a crea mai mult spaţiu pentru bagaje. Daca este necesară folosirea spaţiului de stocare la maximum, spătarul banchetei – divizibil în raport 40:20:40 poate fi deblocat prin intermediul unui buton din portbagaj, apoi rabatat pentru a se crea o suprafaţă cargo aproape plană. Spătarul pasagerului din faţă poate fi şi el coborât astfel încât să poată fi transportate şi echipamente de până la 2,60 metri lungime. Accesul la portbagaj este foarte uşor datorită hayonului mare, lat şi cu deschidere largă, care poate fi deschis/închis automat printr-un buton sau, opţional, fără atingere prin intermediul senzorului de sub bara spate – nici că se putea mai convenabil.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Soluţii practice cotidiene
O altă dotare foarte utilă este podeaua robustă şi pliabilă a portbagajului, care ascunde un compartiment suplimentar cu un sertar multifuncţional ce asigură un spaţiu de stocare de 100 de litri. Acesta se poate folosi, de exemplu, la depozitarea roţii de rezervă (opţională) sau a suportului rabatabil de biciclete – disponibil opţional în gama de accesorii BMW originale – când acesta din urmă nu este folosit. De asemenea, sub podea este spaţiu şi pentru husa retractabilă a portbagajului. Punctele de fixare din portbagaj şi cârligele pentru saci multifuncţionali – dispuse atât în stânga, cât şi în dreapta – sunt alte detalii practice care subliniază caracterul practic al noului BMW Seria 2 Gran Tourer.

BMW Seria 2 Gran Tourer

O altă particularitate utilă în interiorul noului BMW Seria 2 Gran Tourer sunt „monoşinele” de pe spătarele scaunelor faţă, pe care se pot ataşa măsuţe rabatabile de calitate – li se pot ajustat atât înălţimea, cât şi unghiul de înclinare.

Al treilea rând de locuri pentru doi pasageri
Disponibil opţional, cel de-al treilea rând de locuri oferă spaţiu generos pentru doi pasageri, ceea ce evidenţiază flexibilitatea superioară a noului BMW Seria 2 Gran Tourer. O treaptă cu suprafaţă aderentă existentă în deschiderea uşii spate permite accesul confortabil – în combinaţie cu rabatarea şi culisarea rândului al doilea de locuri (Easy Entry). În această configuraţie, portbagajul oferă spaţiu pentru bagaje mici. Dacă nu sunt necesare cele două locuri suplimentare, al treilea rând poate fi coborât complet în spaţiul de stocare de sub podea. Suprafaţa portbagajului rămâne aproape plană, iar spaţiul de stocare este acelaşi ca la un model de 5 locuri, mai puţin cel ocupat de sertarul multifuncţional.

Gamă largă de posibilităţi de stocare
Caracterul practic cotidian şi utilizarea flexibilă ale noului BMW Seria 2 Gran Tourer sunt reflectate şi de numeroasele compartimente şi spaţii de depozitare. Un compartiment mare în faţa consolei centrale, de exemplu, este spaţiul ideal pentru păstrarea smartphone-urilor, a ochelarilor sau a cheilor. De asemenea, spaţiul de sub cotiera centrală faţă poate fi şi el utilizat drept compartiment de depozitare. Două suporturi mari de pahare, aflate în spatele levierului schimbătorului de viteze, susţin în siguranţă orice recipient pentru lichide, fără a împiedica schimbarea vitezelor. Mai mult, în panourile uşilor pot fi depozitate sticle de până la 1,5 litri.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Alte echipamente de călătorie, precum jucăriile copiilor, pot fi stocate în compartimentele culisante de sub scaunele din faţă sau în compartimentele de sub al doilea rând de scaune. De asemenea, pe lângă cel de-al treilea rând de locuri există spaţii pentru obiecte înalte şi subţiri, precum sticle sau pompe pentru biciclete. O consolă centrală specială – cu două suporturi de pahare şi un compartiment de depozitare, precum şi o priză 12V pentru încărcarea dispozitivelor electrice – are rolul ei în îmbunătăţirea confortului pentru pasagerii din rândul al treilea.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Noul BMW Seria 2 Gran Tourer se dovedeşte răspunsul perfect la cerinţele de mobilitate ale familiilor prin faptul că permite montarea a trei scaune pentru copii în rândul al doilea. De asemenea, există şi posibilitatea de ataşare a două scaune universale pentru copii în rândul al treilea.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account