[VIDEO] Noua generație MINI Cooper Electric debutează cu 184 sau 218 CP

MINI

Noul MINI Cooper Electric adaugă un pachet de tehnologii şi inovaţii moderne pe o istorie bogată de 60 de ani definită de o tradiţie şi imagine puternică. Poveste mărcii se construieşte printr-un automobil care oferă cea mai mare utilizare posibilă a spaţiului pentru pasageri, în ciuda dimensiunilor exterioare compacte, totul împachetat într-un design unic, puternic conturat de evoluţia generaţiilor. Noul MINI adaugă funcţii ce aduc universul experienţelor digitale, sisteme moderne de asistenţă şi un sistem de propulsie electric care garantează o mobilitate locală fără emisii. Prin urmare, a cincea generaţie este un MINI tipic şi, în acelaşi timp, simbolizează viitorul complet electric al mărcii.

„Cu propulsia electrică şi designul purist, noul MINI Cooper se potriveşte perfect pentru un stil de viaţă urban. În cea de-a cincea generaţie a MINI Cooper, combinăm ADN-ul MINI tradiţional cu tehnologia inovatoare, de avangardă, permiţând în acelaşi timp plăcerea condusului fără emisii locale, atât de tipică MINI”, declară Stefanie Wurst, directorul MINI.

Charismatic Simplicity: noul limbaj de design MINI

Designul noii generaţii de modele MINI este modern, digital şi inconfundabil. Cu noua familie MINI, brandul duce plăcerea condusului, experienţa de utilizator şi o atitudine responsabilă într-o nouă eră. Această transformare de amploare pe drumul spre a deveni un brand complet electric până în 2030 se reflectă în designul autentic al noilor modele, combinând tehnologia de avangardă cu elemente puternic înrădăcinate în istoria mărcii.

„Inspiraţi de istoria noastră, am dezvoltat propriul nostru limbaj de design, definindu-ne ADN-ul. Îl numim «Charismatic Simplicity». Ideea din spatele acestuia este un design care conferă fiecărui model MINI nou un caracter puternic, individual şi se defineşte printr-un limbaj de design clar, redus, concentrat intuitiv pe elementele esenţiale ale mărcii”, declară Oliver Heilmer, directorul MINI Design.

Exterior: reducere maximă la esenţial

În noua generaţie de modele, MINI Hatch 3 uşi întruchipează nucleul mărcii. Cu sistemul său de propulsie electric, noul MINI Cooper este orientat în mod clar către plăcerea condusului urban, transportând caracterul modelului emblematic în viitorul electric al mărcii.

Silueta dinamică şi compactă prezintă proporţiile MINI caracteristice: console scurte, capotă scurtă şi ampatamentul lung cu roţile mari. Aceste elemente oferă celei de-a cincea generaţii de modele MINI Cooper o imagine fascinantă cu caracteristici de design clasice. În acelaşi timp, aceste elemente subliniază caracteristicile dinamice şi caracterul urban ale noului model.

Detalii precum mânerele discrete ale uşilor şi absenţa evazărilor pentru aripi şi semnalizatoarele laterale clasice susţin designul modern al exteriorului, oferind suprafeţelor forme clare şi elegante. Reducerea la elementele esenţiale pune şi mai mult accent pe culoarea exterioară a caroseriei. În acest fel, caracteristicile tipice de design MINI, cum ar fi diviziunea vizuală în trei volume a caroseriei, suprafaţa ferestrelor de jur-împrejur şi plafonul contrastant, au un impact mai mare, ajutând noul stil de design să aibă efect.

 

Parte frontală atractivă o imagine modernă: faruri MINI LED cu moduri Signature

La noua generaţie de modele, partea frontală a modelului MINI Cooper electric este caracterizată din nou de farurile circulare emblematice MINI şi de grila. Acestea contribuie împreună la imaginea distinctivă MINI. Noua grilă frontală octogonală, cu conturul său filigran, este o evoluţie de la generaţia anterioară, hexagonală. În loc de crom, noua culoare de accent Vibrant Silver adaugă exteriorului o linie mai elegantă.

Luminile de zi ale farurilor LED vin cu o tehnologie în premieră şi o imagine modernă. Grafica luminoasă orizontală face parte din echiparea Essential. Opţional, se poate comuta între trei designuri de lumini de zi, pentru un plus de personalitate. În plus, toate modurile de lumină încep şi se termină cu o animaţie special orchestrată de bun venit şi rămas bun. Aceasta adaugă un nou element de a interacţiona cu modelul MINI chiar şi înainte de a intra în automobil.

Detalii reduse pentru o prezenţă puternică şi performanţă dinamică sporită

Ca şi în cazul designului caroseriei, farurile nu mai sunt încadrate cu elemente cromate. Astfel, secţiunea frontală are o expresie mai clară. Împreună cu curbele tipice capotei şi designul clar al spoilerului faţă, noul MINI Hatch 3 uşi are un aspect distinct şi sportiv. Această impresie este susţinută de lăţimea ecartamentului automobilului şi de concavitatea dinamică a pasajelor roţilor.

Imaginea laterală a noului MINI Cooper vine, de asemenea, cu o abordare simplificată şi clar definită. Pentru prima dată, modelul apare fără bandă neagră de jur-împrejur din zona montanţilor Reducerea numărului de componente aduce culoarea caroseriei în prim plan, asigurând astfel o prezenţă puternică. Pragurile negre apropie vizual MINI Cooper de drum. Automobilul combină o interpretare modernă a designului MINI distinctiv cu proprietăţi aerodinamice remarcabile. Coeficientul Cd de 0,28 este remarcabil pentru segmentul maşinilor mici şi face ca MINI să fie extrem de eficient.

Noua estetică MINI oferă şi secţiunii din spate o imagine modernă, cu suprafeţe clare şi stopuri integrate discret. Blocurile optice verticale rememorează luminile MINI clasice şi pot fi comutate în diferite moduri, la fel ca luminile de zi. A treia lumină de frână şi stopul de ceaţă sunt integrate discret în designul spatelui, subliniind calitatea înaltă a secţiunii sculptată modern. Linia puternic definită a umerilor conferă noului MINI Cooper un aspect foarte puternic. O bandă neagră atractivă la nivelul mânerului divide secţiunea spate, orientarea sa orizontală evidenţiind laţimea automobilului şi imaginea sportivă.

Patru decoraţiuni individuale pentru şi mai mult caracter

Modelul MINI Cooper electric este disponibil în patru linii de echipare diferite. Linia Essential este evidenţiată de o abordare simplificată, şi aduce în prim plan o serie de detalii precum logo-ul în noua culoare Vibrant Silver. Noua gamă de culori subliniază modernitatea noului logo şi vine cu accente pozitive cu tonuri strălucitoare precum Sunny Side Yellow.

În timp ce linia Classic este definită în primul rând la interior, cea Favoured include detalii deosebit de expresive la exterior. Această variantă de echipare oferă noul design Spray-Tech, opţional, al acoperişului Multitone distinctiv al mărcii, cu o combinaţie de trei culori diferite, precum şi o grilă frontală în Vibrant Silver.

Linia John Cooper Works pune un accent maxim pe imaginea sportivă al MINI Cooper electric, cu un design distinctiv atât în faţă, cât şi în spate. Cadrul grilei frontale şi sigla în negru, acoperişul contrastant în Chili Red – inspirat de motorsport – şi dungile capotei specifice JCW, în roşu sau negru, oferă accente vizual distinctive.

Interior: minimalist, digital, captivant şi cald

La interior, designul zonei frontale este un omagiu al faimosului design minimalist al clasicului Mini. Pentru primul model din 1959, inventatorul Mini, Alec Issigonis, a proiectat un interior cu un grup de instrumente rotund în centru şi bara de comutatoare caracteristică dedesubt. La noul MINI Cooper, tocmai aceste două elemente, în combinaţie cu volanul, sunt cele care structurează interiorul cu designul său clar şi simplificat. Reducând totul la esenţial, noul interior remarcă printr-un număr mai mic de componente care sunt proiectate şi implementate inteligent, folosind tehnlogii de ultimă. În spatele volanului, Head-Up Display opţional asigură că tot conţinutul relevant apare în câmpul vizual al conducătorului. Prin urmare, tabloul de bord nu necesită un ecran suplimentar, deci deschide câmpul vizual spre înainte.

Panoul de bord curbat, de dimensiuni ample, prezintă pentru prima dată suprafeţe textile. Materialele calde şi plăcute caracterizează noua atmosferă confortabilă din interiorul MINI Cooper. Un proces de tricotat special dezvoltat este utilizat pentru a crea structura textilă uşor de întreţinut , în design bicolor, din poliester reciclat. Există o gamă de culori diferite pentru suprafeţele textile şi scaune, în funcţie de designul liniilor de echipare. Pentru a face tabloul de bord cât mai subţire şi asigura un spaţiu interior cât mai mare, gurile de ventilaţie sunt foarte plate.

Liniile clare şi spaţiul generos pentru locurile din faţă conferă interiorului un o imagine modernă, în timp ce plafonul panoramic din sticlă, disponibil opţional, face interiorul deosebit de luminos şi prietenos. Iluminarea ambientală extinsă contribui la atmosferă specială a interiorului. Scaunele sunt disponibile într-o versiune de bază şi într-o variantă JCW, cu panouri laterale care sunt laminate cu material textil de înaltă calitate, care acoperă butoanele de reglare. Cotiera, montată pe scaunul conducătorului, elimberează şi mai mult spaţiu în zona consolei centrale. Partea din spate a automobilului e definită de simplitate şi confort maxime, în timp ce accesoriile de încărcare pot fi depozitate convenabil într-un spaţiu suplimentar aflat sub podea, în portbagaj. Prin rabatarea banchetei într-un raport de 60:40, portbagajul poate fi extins flexibil de la volumul standard de 200 de litri pentru a oferi o capacitate de până la 800 de litri.

MINI Interaction Unit: ecranul OLED de înaltă rezoluţie revoluţionează experienţa de utilizator

Ecranul OLED central stabileşte un nou etalon prin rezoluţia înaltă. La fel ca instrumentul rotund din modelul predecesor, noul monitor central este caracteristica definitorie a interiorului. Ca grup de instrumente, MINI Interaction Unit este un centru atât al experienţei, cât şi al confortului. Datorită sistemului de operare MINI 9, toate funcţiile automobilului pot fi operate intuitiv cu control tactil sau vocal. Ecranul din cockpitul reproiectat a fost mutat mai aproape de conducător, astfel încât acesta poate fi accesat foarte convenabil. Diametrul ecranului tactil subţire, cu o margine de sticlă de înaltă calitate, a crescut la 240 mm. Logica sa de funcţionare aminteşte de standardele cunoscute de la smartphone-uri.

Prezentarea grafică a conţinutului este modernă şi se concentrează pe elementele esenţiale. Zona superioară conţine informaţii relevante legate de automobil, cum ar fi viteza şi starea bateriei. Când este apăsat indicatorul de viteză, apare un afişaj mare, cu vitezometru pe tot ecranul, care pune un accent clar pe condus.

În meniul Home, celelalte widgeturi sunt afişate în miniatură în stânga şi în dreapta funcţiei curente de meniu. Ele pot fi afişate şi selectate prin glisarea orizontală. În zona inferioară a ecranului OLED, elementele de meniu Navigation, Media, Phone şi Climate pot fi selectate direct în orice moment. Toate celelalte funcţii pot fi accesate prin meniu, în acelaşi mod ca la un smartphone. Ecranul revine la setarea implicită prin intermediul butonului de pornire.

O experienţă MINI cu totul nouă: noile moduri MINI Experience

Modurile MINI Experience – Core, Green şi Go-Kart -, fiecare cu designul specific al interfeţei de utilizator, sunt disponibile standard, cu până la patru moduri suplimentare disponibile cu echipamentul opţional MINI Experience Modes. Proiectorul MINI opţional de pe spatele ecranului OLED scufundă tabloul de bord în scheme de culori şi modele potrivite. Interacţiunea dintre proiecţie, iluminarea ambientală şi MINI Interaction Unit are ca rezultat o experienţă unică, captivantă, care se extinde în panourile uşilor.

Această experienţă de utilizator captivantă face interiorul şi mai expresiv pe baza unor soluţii noi, dând astfel naştere la opţiuni de personalizare complet noi la noul MINI Cooper. În modul Personal, de exemplu, o imagine selectată individual poate fi setată ca fundal al ecranului prin intermediul aplicaţiei MINI. Culorile dominante ale imaginii se extind apoi pe suprafeţele tabloului de bord textil prin intermediul unui selector digital de culori. De asemenea, culoarea iluminării ambientale de sub tabloul de bord şi din oglinda exterioară este de asemenea sincronizată cu imaginea de fundal.

Fiecare mod are un fundal şi o schemă grafică special. Când unul dintre cele şapte moduri este selectat, ecranul preia configraţia şi aplicaţiile relevante. În modul Go-Kart există un accent extrem de dinamic asupra ADN-ului de curse al MINI, de exemplu. Ecranul şi interiorul în ansamblu prezintă culorile antracit şi roşu, iar afişajele analogice specifice dinamicii completează acest mod MINI Experience inspirat de John Cooper Works. Modul Vivid se bazează pe culorile copertei de album pentru iluminarea ambientală. Modurile Core, Green, Timeless, Balance şi Personal sunt de asemenea disponibile pentru selecţie în funcţie de dispoziţie şi nevoi personale.

Pur şi simplu MINI tipic: bara de comenzi reproiectată

Sub planşa de bord, designul noului MINI Cooper este simplu şi clar definit. Aici, unul dintre factorii-cheie este bara de comenzi nou proiectată. Cele mai importante funcţii de condus (frâna de parcare, selectorul de viteze, butonul de pornire/oprire, comutatorul modurilor Experience, controlul volumului) sunt accesibile direct. Fiecare elemnt are un design individual.

Opţiunile de selecţie directă de pe bara de comenzi elimină nevoia de schimbare a vitezei, astfel că noul MINI Cooper oferă mai mult spaţiu de depozitare în consola centrală. Pe lângă suporturile pentru pahare lărgite, există şi un compartiment mare de depozitare deschis. Acesta, cu suprafaţă tricotată şi curea textilă, este disponibil standard în linia Favoured. Smartphone-urile pot fi încărcate wireless în zona din partea frontală a consolei şi sunt mai uşor de găsit datorită zonei centrale de stocare.

Patru decoraţiuni nou proiectate pentru un aspect individual

În conformitate cu simplificarea consecventă a interiorului, noul concept contemporan de culoare şi material este şi el minimalist. Sunt utilizate numai materiale nou dezvoltate, de înaltă calitate şi ecologice. Planşa de bord şi panourile uşilor cu suprafeţe tricotate din poliester reciclat creează o atmosferă plăcută, punând în acelaşi timp accentuări specifice prin designul lor în două tonuri. Patru decoraţiuni nou proiectate transmit o imagine caldă la interior. Începând cu linia Classic, volanul de bază cu două braţe este înlocuit cu o versiune cu trei braţe, cu o nouă curea textilă în braţul de la ora şase.

Linia Essential prezintă un interior simplificat. Scaunele sport negre cu material textil multiton cu model distinct se armonizează cu o bandă textilă colorată pe bord. Anumite părţi funcţionale din interior şi exterior sunt evidenţiate cu noua culoare de accent Vibrant Silver. La exterior, de exemplu, sigla apare în noua culoare, contrastând puternic cu grila frontală octogonală de culoare neagră.

În linia Classic, MINI foloseşte pentru prima dată un material textil modern, tricotat 2D, în interiorul unui automobil de serie. Pe tabloul de bord şi mânerele uşilor, materialul tricotat negru în două tonuri oferă un contrast fascinant cu scaunul din piele sintetică de înaltă calitate. Este disponibil în gri şi negru, cu un model croşetat perforat, în timp ce partea laterală contrastează prin materialul textil albastru.

Linia Favoured modernă, de înaltă calitate, este cea mai expresivă opţiune, prezentând un model croşetat în două tonuri pe panoul de bord din material textil tricotat. Disponibil în două culori şi cu cusături decorative tradiţionale, scaunele sport Vescin perforate completează acest interiorul. Exteriorul cu grila frontală în Vibrant Silver poate fi combinat într-un mod potrivit cu noul plafon Spray-Tech, care prezintă o combinaţie de trei culori diferite.

Linia JCW oferă cea mai sportivă interpretare a noului concept de material. Combinat cu material textil tricotat multicolor şi piele sintetică neagră cu cusături roşii, scaunul JCW cu geometria sport face o trimitere al conceptului de culoare al tabloului de bord şi al ornamentelor uşilor. Un design distinct în faţă şi în spate evidenţiază, de asemenea, ADN-ul de curse al liniei la exterior, grila şi logo-ul automobilului în negru lucios subliniind impresia generală puternică. Dotările opţionale includ un acoperiş Chili Red contrastant şi benzi roşii sau negre de capotă specifice JCW.

„Hey MINI!”: primul Asistent Personal Inteligent MINI

La noul MINI Cooper, numeroase funcţii pot fi controlate folosind primul asistent vocal complet al mărcii. Asistentul Personal Inteligent MINI poate fi activat cu mesajul de salut „Hey MINI” sau folosind butonul push-to-talk de pe volan. Interacţiunea controlată prin voce are loc pe ecranul OLED rotund sub forma unei animaţii de elemente grafice, scris şi un avatar. Pentru vizualizare, utilizatorii au opţiunea de a alege între „MINI” – o reprezentare stilizată a unui MINI – sau „Spike”, deja familiar pentru mulţi fani MINI. Comunicarea cu acest partener virtual de călătorie este deosebit de reală datorită recunoaşterii vocale îmbunătăţite. Pentru a asigura o comunicare nanturală clară, comenzile sunt procesate instantaneu şi vizualizate pe ecran. În acest fel, conducătorul poate controla prin comandă vocală navigaţia, telefonia, divertismentul şi numeroase alte funcţii ale automobilului.

În timpul interacţiunii dintre utilizator şi automobil, Asistentul Personal Inteligent MINI învaţă continuu din manevrele repetitive. Bazându-se pe date geografice, de exemplu, automobilul poate învăţa să deschidă automat geamul atunci când intră într-o parcare, pentru accesarea butonului de deschidere al barierei, de exemplu. Acest lucru face ca rutinele de zi cu zi să fie mai convenabile şi mai personale.

MINI se conectează: noul sistem de operare MINI 9

Noul limbaj de design „Charismatic Simplicity” se reflectă şi în estetica interfeţei de utilizator, care reuneşte elemente funcţionale şi emoţionale. Designul redus foloseşte o grafică complet nouă pentru a crea un aspect foarte modern. Elementele statice şi dinamice se îmbină în mod natural în forma circulară a ecranului OLED, urmând o structură clară. Microanimaţiile completează interacţiunea deja extrem de intuitivă dintre conducător şi instrumentul central şi subliniază caracterul digital al noii familii MINI.

Sistemul de operare MINI 9 este o dezvoltare internă de către BMW Group şi se bazează pe o stivă de software Android Open Source Project (AOSP). Operarea este intuitivă şi respectă standardele familiare din electronicele de larg consum.

În centrul ecranului se află meniul de pornire, unde conţinutul personalizat poate fi selectat prin glisare în lateral. În secţiunea inferioară a ecranului se află bara de stare fixă care conţine elementele de meniu „Navigation”, „Media”, „Telephony”, „All Apps” şi, în funcţie de situaţie, „Home”, care pot fi selectate direct. Glisarea în sus de la marginea inferioară a ecranului dezvăluie o bată de instrumente, un proces cu care clienţii vor fi familiarizaţi de la multe dispozitive electronice de larg consum. Funcţiile preferate pot fi stocate aici şi apelate din nou rapid, de exemplu destinaţii de navigaţie, posturi de radio, dar şi funcţii de meniu. Bara de instrumente poate fi activată şi prin intermediul butonului stea de pe volanul multifuncţional. Zona de sus a ecranului este rezervată pentru conţinut relevant pentru condus, cum ar fi viteza automobilului şi informaţii importante despre starea acestuia. Disponibil opţional, Head-Up Display arată cele mai importante informaţii pentru conducător în câmpul său vizual.

Temperatura pentru conducător şi pasagerul din faţă este afişată permanent pe marginea din stânga şi din dreapta a ecranului. Setările de control al climatizării sunt integrate în MINI Interaction Unit şi pot fi ajustate întotdeauna pe stratul superior prin atingere sau comandă vocală.

În funcţie de modul Experience selectat, o singură atingere pe afişajul vitezei transformă întreaga MINI Interaction Unit într-un vitezometru tipic MINI.

„Noul sistem de operare MINI 9 se caracterizează printr-o operare tactilă simplă, emoţionantă, specifică MINI. Împreună cu noua MINI Navigation bazată pe cloud pentru calculul foarte precis şi rapid al traseului, conectivitatea de mare viteză şi capacitatea 5G opţională, noul MINI Cooper face un salt uriaş în lumea digitală, subliniind astfel moştenirea charismatică a mărcii”, spune Stefanie Wurst, directorul MINI.

În timpul condusului, pachetul MINI Navigation complet împreună cu pachetul MINI Connected opţional oferă suport sub formă de vizualizări 3D realiste în situaţii de intersecţii complexe, afişarea situaţiei curente a traficului chiar şi fără ghidarea pe traseu rută, informaţii despre opţiunile de parcare, inclusiv opţiunile de plată digitală, şi multe altele. În plus, este disponibilă o funcţie opţională de realitate augmentată pentru navigaţie. O rută optimizată pentru încărcare poate fi calculată pentru MINI Cooper electric imediat după introducerea destinaţiei.

În plus, MINI Connected Upgrades permit rezervări flexibile pentru funcţii suplimentare ale automobilului – pur şi simplu digital. Împreună cu pachetul MINI Connected disponibil opţional, MINI Connected Store oferă acces la o varietate în continuă evoluţie de aplicaţii practice şi distractive, inclusiv jocuri, muzică şi streaming video. Noua aplicaţie AirConsole oferă o formă unică de jocuri în automobil pentru toţi pasagerii, în care smartphone-ul devine controlerul jocului pe ecranul OLED.

Noile sisteme de asistare a condusului uşurează viaţa de zi cu zi

Pe lângă funcţiile de parcare automată oferite de Parking Assistant, noul Parking Assistant Plus, disponibil opţional, face procesul de parcare şi mai uşor. Datorită celor 12 senzori cu ultrasunete şi celor patru camere surround-view, automobilul poate identifica mai clar posibilele locuri de parcare şi poate chiar să controleze complet independent manevre de parcare în spaţiu limitat. În plus, un proces de parcare manuală poate fi transferat în orice moment către Parking Assistant Plus. Modul Explore oferă o soluţie convenabilă, unică pentru acest segment de automobile, permiţând noului MINI Cooper să fie parcat pur şi simplu folosind un smartphone dacă spaţiul lateral este prea limitat pentru acces.

Opţiunea inovatoare MINI Digital Key Plus cu comunicare UWB foloseşte smartphone-ul şi pentru a asigura o interacţiune şi mai simplă cu automobilul. Astfel, smartphone-ul se transformă într-o cheie, permiţând deschiderea automată a maşinii. Proiecţia de bun venit a farurilor şi stopurilor începe de îndată ce conducătorul se află la mai puţin de trei metri de maşină; uşile sunt deblocate când conducătorul se află la mai puţin de un metru şi jumătate. Cheia digitală poate fi transferată către diferiţi utilizatori şi înlocuieşte predarea cheii clasice a automobilului pentru un car-sharing mai simplu.

Aplicaţia MINI oferă şi alte funcţii care măresc siguranţa utilizatorului. Cu opţiunea Remote 360, de exemplu, împrejurimile automobilului parcat pot fi vizualizate în aplicaţia MINI. O cameră din interior oferă o vedere a acestuia. În plus, funcţia Snapshot oferă posibilitatea de a surprinde momentele împărtăşite într-o fotografie şi de a le încărca prin WiFi direct pe smartphone.

Sentiment go-kart îmbunătăţit datorită tehnologiei de propulsie electrificate

Noul MINI Cooper combină mobilitatea locală fără emisii şi plăcerea condusului electric. Cu un sistem de propulsie complet nou, automobilul este disponibil în varianta Cooper E, dar şi Cooper SE, cu o putere şi o autonomie mai mari.

Motorul electric de 135 kW/184 CP al MINI Cooper E generează un cuplu de 290 Nm, accelerând automobilul de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde. Cu o putere de 160 kW/218 CP, MINI Cooper SE sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde, având un cuplu maxim de 330 Nm. Autonomia determinată conform ciclului de testare WLTP este de până la 305 de kilometri pentru MINI Cooper E pe baza bateriei de înaltă tensiune cu o capacitate de 40,7 kWh. La MINI Cooper SE, autonomia calculată creşte până la maximum 402 kilometri datorită unei capacităţi a bateriei de 54,2 kWh.*

Dinamica excelentă oferă o mobilitate confortabilă şi sportivă

Lăţimea ecartamentului şi ampatamentul uşor crescute oferă baza pentru o dinamică excelentă. Automobilul este echipat cu un sistem de suspensie şi amortizare care este reglat pentru o manevrabilitate dinamică. Combinat cu sentimentul de direcţie precisă tipică MINI, frânele puternice şi un centru de greutate coborât datorită bateriei de înaltă tensiune instalată în podea, noul MINI Cooper sporeşte confortul de zi cu zi.

Cu suporturi stabilizatoare cu preîncărcare mare pe punţi, conducătorul experimentează un răspuns semnificativ îmbunătăţit al caroseriei în virajele dinamice, precum şi un câştig valoros în precizia şi acurateţea direcţiei. Rezultatul este o susţinere excelentă a caroseriei combinată cu confortul lin al rulării. De asemenea, MINI Cooper este echipat cu un lonjeron pentru o experienţă de condus şi mai sportivă.

Cu diametrul anvelopelor crescut la 635 mm, MINI Cooper are o prezenţă vizuală mai puternică, oferind în acelaşi timp performanţe dinamice şi confort îmbunătăţite. În plus, lăţimea anvelopei pentru jantele de 17 inchi şi 18 inchi, disponibile opţional, este mărită cu 10/20 mm, la 205/225 mm pentru a sublinia sentimentul go-kart tipică MINI. Dimensiunile jantelor disponibile variază de la 16 la 18 inchi.

Configurarea precisă a direcţiei şi a tuturor sistemelor de control al stabilităţii, pentru a asigura atât un condus confortabil, cât şi unul sportiv, garantează o experienţă excepţională în toate situaţiile de condus.

Noile moduri MINI Experience asigură plăcerea personalizată a condusului

Diversele moduri MINI Experience pot fi activate printr-o apăsare a comutatorului „Experiences”. Modul GO-KART subliniază ADN-ul de curse al MINI Cooper într-un mod deosebit de emoţionant, de exemplu, ajustând agilitatea şi stabilitatea configuraţiei şasiului. În acest mod, proiectorul din spatele ecranului OLED central luminează şi cockpitul în nuanţe de antracit şi roşu inspirate de John Cooper Works. Totodată, alte opţiuni individuale de setare permit configurarea răspunsului direcţiei şi a limitelor de intervenţie ale controlului tracţiunii pentru a asigura o plăcere şi mai mare la volan.

În schimb, modul Green optimizează eficienţa transmisiei, orientând motorul electric spre autonomia maximă pe baza diferiţilor parametri. Gestionarea îmbunătăţită a generării la noul MINI Cooper este unul dintre factorii care contribuie aici: aceasta furnizează energia în exces către baterie la frânare sau la coasting, crescând astfel autonomia automobilului. Vizualizările permit să se înţeleagă mai uşor condiţiile de condus şi influenţa lor asupra autonomiei maşinii. Recomandările pentru un condus mai efiecient şi un contor de putere cresc motivaţia pentru condus economic într-un mod distractiv. De exemplu, conducătorul poate înţelege în mod specific efectul comportamentului lor prin obţinerea de „autonomie bonus”.

Aceste experienţe captivante de condus sunt îmbunătăţite de universuri acustice complet noi create de MINI Sounds digitale. Repertoriul include sunete de condus complet noi în interior, un sunet inconfundabil al mărcii MINI ca semn de identificare, jingle-uri pentru noile moduri MINI Experience şi 30 de semnale sonore noi pentru funcţii de informare şi avertizare. Acest lucru creează o caracteristică distinctivă de recunoaştere care este tipică pentru MINI şi la nivel acustic.

Încărcare simplificată şi eficientă a bateriei

Bateria de la MINI Cooper poate fi încărcată prin curent alternativ cu 11 kW. Încărcarea rapidă cu curent continuu este posibilă la MINI Cooper E cu 75 kW şi la Cooper SE cu până la 95 kW. La o staţie de încărcare rapidă, acest lucru permite încărcarea bateriei de la 10% la 80% în mai puţin de 30 de minute. În funcţie de condiţiile meteo, navigaţia activă prin MINI Navigation asigură că bateria de înaltă tensiune atinge temperatura ideală pentru o încărcare eficientă în avans. Acest lucru poate reduce semnificativ timpul de încărcare, în special la temperaturi exterioare scăzute.

Pentru un proces de încărcare transparent şi simplu, clientul poate optimiza încărcarea bateriei automobilului prin setări uşor de înţeles. Ora de începere a încărcării poate fi selectată sau se poate seta, de exemplu, o anumită fereastră de timp pentru încărcare. De asemenea, un anumit nivel-ţintă pentru capacitatea bateriei poate fi determinat în prealabil. Precondiţionarea şi încărcarea poate fi setată să fie finalizată până la o oră de plecare selectată, iar interiorul automobilului poate fi climatizat la temperatura dorită până la această oră.

Aplicaţia MINI oferă o imagine de ansamblu convenabilă asupra procesului de încărcare, chiar dacă clientul nu se află în apropierea automobilului. Aceasta oferă detalii despre starea curentă a bateriei, un plan de traseu optimizat pentru încărcare şi istoricul de încărcare – inclusiv toate costurile şi economiile.

 

* Datele tehnice specificate sunt provizorii.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account