MINI porneşte într-o nouă direcţie – pe două roţi

Emblematica marcă britanică MINI a prezentat la Londra un prototip fascinant, MINI Scooter E Concept. Acest nou studiu de design reprezintă experienţa de neegalat deţinută de echipa de design MINI în recunoaşterea provocărilor pentru mobilitate în marile aglomerări urbane. MINI Scooter E Concept apare la aproape un deceniu de când noul MINI a fost prezentat pentru prima dată în cadrul Salonului Auto de la Paris.

În total, vor exista trei interpretări ale prototipului MINI Scooter E Concept, concepute de Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design: două dintre acestea vor fi prezentate în cadrul Salonului Auto de la Paris, în timp ce al treilea concept, inspirat de vibraţia anilor ’60 – perioada de apariţie a versiunii clasice Mini -, a fost expus exclusiv la Londra.

Trei MINI Scooter E Concept

Nu este numai un vehicul pe două roţi în designul MINI – acest scuter îndeplineşte nevoile tinerei generaţii urbane: spontaneitate, flexibilitate, mobilitate fără emisii CO2. Prin utilizarea unui terminal smartphone drept cheie de contact, prototipul integrează sistemele de infotainment, comunicare şi navigaţie. MINI Scooter E Concept este propulsat de un motor electric, a cărui realimentare se poate face la orice sursă convenţională de curent prin utilizarea unui cablu de alimentare aflat la bord.

Adrian van Hooydonk declară: „MINI Scooter E Concept reprezintă viziunea electrică a viitorului, pentru că mobilitatea urbană ia o nouă direcţie datorită MINI. Suntem deosebit de încântaţi să lansăm proiectul în cadrul Festivalului de Modă de la Londra şi să aducem un omagiu moştenirii noastre britanice, dar să marcăm şi începerea unei noi ere pentru MINI.

MINI Scooter E Concept este ataşat valorilor mărcii în ceea ce priveşte designul distinctiv, funcţionalitatea inteligentă şi personalizarea şi se dezvoltă pe baza acestor caracteristici prin combinarea plăcerii condusului cu tehnologii ecologice în primul concept cu două roţi din istoria MINI”.

Noul concept de design al scuterului se bazează pe actuala producţie de serie, dar depăşeşte limitele acesteia în privinţa creativităţii. La fel cum designul compact al versiunii clasice Mini, apărut în anii ’50 din cauza crizei combustibilului, a simbolizat o nouă realitate pentru condusul urban modern, MINI Scooter E Concept este conceput pentru peisajul în schimbare al condiţiilor de trafic citadin şi de mediu, pentru a oferi o alternativă stilată şi fără emisii la mobilitatea urbană. Gândit să facă apel la conducătorii tineri şi cu spirit ecologic, MINI E Scooter Concept oferă o perspectivă complet nouă la experienţa condusului MINI, una distinctă. În acelaşi timp este recunoscut imediat ca un model MINI.

MINI inconfundabil: reinterpretare unică a detaliilor unice în trei versiuni de design.

Particularităţile distinctive includ panoul rotund de instrumente dispus central, vitezometrul emblematic, semnalizatoarele proeminente vizual în stilul versiunii clasice MINI şi elementele cromate de pe caroserie. În plus, culorile şi materialele ies clar în evidenţă, ceea ce face ca MINI Scooter E Concept să fie un model MINI ce poate fi recunoscut de la prima vedere.

Conceptele de design diferă prin numărul de pasageri pe care îi permit. Primul MINI Scooter E Concept este o variantă cu două locuri dezvoltată pentru „plăcerea condusului pentru doi”. Reflectă schema coloristică a prototipului hatch MINI E, dintre care 40 de unităţi se află în teste pe şoselele din Marea Britanie – cu caroseria vopsită în nuanţa carbon mat, un scaun în galben şi capace ale retrovizoarelor în galben – şi accentuează aspectul deosebit de intens al condusului fără emisii.

Cel de-al doilea concept este unul cu un singur loc şi cel mai sportiv dintre noile creaţii. Acest model omagiază moştenirea britanică a mărcii. Printre dotări figurează combinaţia clasică a tapiţeriei scaunului în nuanţa maro închis, vopseaua British Racing Green a caroseriei şi capacele retrovizoarelor care aduc aminte de legendarele modele de curse.

Cel de-al treilea şi, prezentat în exclusivitate la Londra, a fost inspirat de cultura pop a anilor ’60, un deceniu sinonim cu versiunea clasică Mini, designul fiind inspirat în special din grafica distinctivă a erei Mod. Caroseria de culoarea albă a acestei variante cu două roţi este decorată cu numeroase aplicaţii şi abţibilduri – capacul de la retrovizoarea stângă poartă emblema MINI, în timp ce partea dreaptă are imprimată cocarda Royal Air Force în culorile roşu, alb şi albastru. Piesa de rezistenţă este un scaun de piele perforată prin care se poate vedea celebrul steag Union Jack.

Dotări speciale: Smartphone drept cheie, afişaj şi element central de control.

Un adaptor snap-in pentru terminale smartphone permite conducătorului să utilizeze telefonul mobil ca hartă, player muzical sau telefon prin intermediul unei interfeţe Bluetooth wireless aflată în „cockpitul” MINI. Imediat ce conducătorul aşează telefonul mobil în soclu şi-l porneşte, vehiculul este gata de start. O aplicaţie pentru navigaţie permite conducătorului să ştie unde se află alţi utilizatori MINI E Scooter E Concept, asemănător sistemelor de reţele sociale, pentru a încuraja interacţiunea în cadrul comunităţii MINI E Scooter. Tehnologia, aflată în prezent în dezvoltare, va duce la aprinderea automată a farurilor atunci când scuterele se întâlnesc pe şosea.

Tot ce ai nevoie este o priză.

MINI Scooter E Concept este propulsat de un motor electric amplasat în roata spate, care este alimentat de o baterie litiu-ion compactă. Acumulatorul poate fi încărcat la orice sursă de curent standard. Conducătorului i se indică pe afişaj nivelul de încărcare a bateriei: MINI Scooter E Concept poate fi alimentat prin intermediul unui cablu ataşat în spatele scuterului.

MINI Centre Rail – soluţia unică şi accesorii specifice.

Studiul încorporează o versiune inovatoare a sistemului MINI Centre Rail, prezentată în premieră în acest an odată cu noul MINI Countryman. Mecanismul unic, cu un sistem de fixare clip-on, oferă o gamă de opţiuni pentru transportarea obiectelor care sunt necesare înainte, în timpul sau după călătorie, cum ar fi casca, umbrele, ochelari de soare şi termosuri.

[Sursa: MINI]
BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account