MINI Rocketman primeste unda verde pentru productia de serie

Conceptul MINI Rocketman a debutat la inceputul acestui an la Salonul auto de la Geneva. Studiul a readus in prim-plan dimensiunile exterioare ale modelului clasic MINI, dar cu o infuzie de idei noi si cu un limbaj nou de design.

Prezentat initial sub forma de concept, modelul Rocketman va fi lansat in productia de serie in 2014. Potrivit unui articol publicat de AutoExpress UK, noul mini-MINI (nu s-a decis inca numele) va crea un nou punct de plecare pentru companie, si va oferi motoare cu trei cilindri, materiale ultra-usoare si o versiune complet electrica in viitor.

Modelul cu 3+1 locuri are trei usi si o lungime de cca. 3 metri, potrivit astfel stilului de viata din marile orase. MINI Rocketman utilizeaza din plin materiale ultrausoare, iar interiorul este orientat catre placerea de a conduce si versatilitate. Caroseria este realizata din fibra de carbon, iar usile care se deschid larg faciliteaza accesul in masina.

Randare

La interior scaunele pot fi aranjate in diverse pozitii, astfel ca in MINI Rocketman pot incapea de la 1 la 4 pasageri. Chiar daca sunt scaune pentru persoane, scaunul din spatele soferului va fi practic doar pentru deplasari scurte. In functie de necesitati, panoul de bord se poate deplasa inainte sau inapoi, odata cu volanul, pentru a face mai mult loc.

Conceptul MINI Rocketman masoara 3,419 m lungime, cu doar cativa cm in plus fata de modelul initial lansat in 1959. Noul studiu are o latime de 1,907 m, inclusiv oglinzile laterale, si o inaltime de 1,398 m.

Intr-un interviu acordat Auto Express, Ian Robertson, Director BMW responsabil de vanzari si marketing, a declarat: “MINI nu va produce vreodata o masina sub marca ‘i’ – aceasta este destinata exclusiv modelelor BMW – dar tehnologia pe care o utilizam pentru familia de modele ‘i’ va fi cu siguranta disponibila si celorlalte marci din BMW Group.” Dupa programul MINI E incheiat cu succes, BMW Group are un motiv in plus sa construiasca un model electric MINI care sa poata fi lansat in productia de serie.

Urmatoarele modele MINI ce vor fi lansate pe piata sunt Coupé si Roadster, in 2012. Ne asteptam ca ‘mini’ MINI sa soseasca in 2014 – cand este programata pentru lansare si viitoarea generatie hatchback.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account