Video: MINI Paceman

Weekendul acesta, MINI a prezentat MINI Paceman, un model pe care noi il numim „X6-le Coupe al lumii MINI”, o masina in gen coupe, construita pe platforma lui MINI Countryman. MINI Paceman Concept păstrează partea frontală familiară gamei MINI, dar adaugă o notă distinctivă. Farurile delimitate de un contur cromat se extind mult înspre aripile faţă şi, împreună cu capota cu volume puternice, accentuează caracterul impozant al părţii frontale.

Admisiile suplimentare în secţiunea inferioară a barei faţă asigură o ventilaţie îmbunătăţită a frânelor şi, împreună cu proiectoarele de ceaţă adâncite, accentuează latura sportivă a prototipul. Elementul de design lateral are un aspect robust şi duce privirea de la montantul A către pasajul roţilor faţă, ceea ce îi oferă o notă sportivă şi atrage atenţia asupra roţilor. Concepute special pentru acest prototip, jantele mari de 19 ţoli au menirea de a întări prezenţa sportivă a modelului.

Linia plată a plafonului este orizontală din faţă până în spate, acolo unde se pierde într-un montant C care este lat şi cu aspect transparent. Geamurile dau impresia că sunt de jur împrejurul automobilului precum o bandă de sticlă, cu acoperişul în formă de “cască” – într-o nuanţă contrastantă – suspendat deasupra.

Conceptul cu patru locuri măsoară 4.110 milimetri în lungime, 1.789 milimetri în lăţime şi 1.541 milimetri în înălţime.

Supraalimentat cu turbină cu două elice, propulsorul de 1,6 litri de la MINI John Cooper Works oferă prototipului MINI Paceman Concept posibilitatea de a atinge cel mai înalt nivel de performanţă sportivă. Motorizarea cu patru cilindri dezvoltă 155 kW/211 CP şi generează un cuplu maxim de 260 Nm, care poate fi sporit temporar, în reprize scurte, la 280 Nm prin intermediul funcţiei Overboost.

MINI Paceman va fi lansat la viitorul salon auto de la Detroit, din ianuarie 2011.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account