Premieră mondială a accesoriilor John Cooper Works

Cu noile modele MINI Hatch, plăcerea de condus a mărcii, acel emblematic „go-kart-feeling”, intră într-o dimensiune complet nouă, descrisă prin mai mult rafinament, mai multă tehnologie, dar şi mai multe posibilităţi de a transforma modelul MINI într-un automobil unic.

Mai mult ca niciodată, oferta de personalizare specifică mărcii britanice joacă un rol tot mai important. Pentru pasionaţii de sportivitate care doresc să îmbunătăţească, dar şi să evidenţieze comportamentul agil specific noilor MINI cu trei şi cu cinci uşi, există acum produse John Cooper Works Tuning, create special pentru aceste două modele.

Noile componente, care pot fi instalate în service, pentru transmisie, aerodinamică şi interior vor avea premiera mondială cu ocazia ediţiei 2014 a Salonului Auto de la Essen. În cadrul expoziţiei internaţionale de tuning, ce va fi organizată între 29 noiembrie şi 7 decembrie 2014 la centrul expoziţional Grugapark, MINI va prezenta şi noile game de accesorii originale, diferenţiate şi în trei “caractere de design”.

Prezentarea din Pavilionul 3.0 al Messe Essen va pune accentul pe noile produse ce au fost adaptate perfect pentru cea mai nouă generaţie. Un model MINI cu trei uşi, echipat cu numeroase accesorii MINI John Cooper Works Tuning şi John Cooper Works Pro, va pune în valoare abilităţile sportive ale mărcii. Totodată, un al doilea MINI cu trei uşi va exemplifica linia de design Vivid Green, ilustrând versatilitatea opţiunilor de accesorii MINI. Toate pot fi deja comandate în orice service autorizat al mărcii, sunt perfect adaptate noilor modele şi testate atât în regim de performanţă, pe circuite precum Nürburgring sau pentru a îndeplini toate normele de siguranţă, acolo unde este cazul.

Premieră mondială: John Cooper Works Tuning pentru noul MINI

Emblema John Cooper Works reprezintă un semn clar care indică pasiunea pentru motorsport ce defineşte şi noul MINI. Produsele de tuning ce poartă numele mărcii permit o creştere a performanţelor şi adugă un plus de imagine sportivă. Ele sunt adaptate cu precizie la caracterul noului MINI, iar calităţile lor se bazează pe deceniile de experienţă în motorsport din spatele mărcii John Cooper Works. Faimosul designer de maşini sport John Cooper a recunoscut potenţialul  Mini pentru performanţe sportive şi a creat, în colaborare cu Alec Issigonis, primele modele Cooper şi Cooper S. Acestea aveau să definească istoria sportivă a mărcii şi să scrie legendă în raliuri faimoase precum Monte Carlo.

MINI Cooper S cu trei uşi prezentat la ediţia 2014 a Salonului Auto de la Essen este echipat cu un kit John Cooper Works Tuning pentru îmbunătăţirea puterii motorului, care include un flaps controlabil pentru amortizorul evacuării. Acesta asigură că temperamentul sportiv MINI Cooper S este perfect reflectat şi din punct de vedere acustic oferind două moduri de funcţionare: Sport şi Track. Ultimul dintre acestea, „Modul Track”, este exclusiv destinat circuitelor datorită tonalităţilor puternice pe care le asigură.

P90144558_highRes

Programul de optimizare John Cooper Works pentru modelul expus este completat de finisările pentru ţevile de eşapament din carbon, prizele de aer John Cooper Works tot din carbon, precum şi de jantele John Cooper Works de 18 ţoli, din aliaj uşor şi cu design „cross spoke”, de culoare Jet Black.

Oferta completă de accesorii John Cooper Works Tuning, disponibilă şi în România, include şi o serie de opţiuni pentru îmbunătăţirea performanţei, toate testate pe mai multe circuite, inclusiv faimosul Nürburgring:
– Kit de putere şi cuplu disponibil pentru MINI Cooper S (3 şi 5 uşi). Aceasta îmbunătăţeşte performanţele generale ale motorului ridicând puterea la 155 kW/ 211 CP (de la 141 kW/ 192CP) şi 300 Nm (de la 280 Nm). Plusul de performanţe este asigurat în contextul unor cifre comparabile de consum şi emisii, conform ciclului de măsurare UE al consumului.
– Şasiu sport John Cooper Works. Acesta este disponibil numai pentru versiunea în 3 uşi şi asigură o îmbunătăţire a agilităţi şi manevrabilităţii modelului pe care este instalat. Sistemul premite reglarea înălţimii între 10 mm şi 30 mm pentru schimbarea centrului de greutate în funcţie de condiţiile de drum. Pachetul iese în evidenţă vizual prin setul de arcuri roşii pentru suspensia faţă.
– Kit aerodinamic John Cooper Works.
– Kit de frâne John Cooper Works.

Trei game de John Cooper Works Pro, Vivid Green, Speedwell Blue 

Încă de la lansare, alături de opţiunile clasice de personalizare, clienţii noi generaţii de MINI au la dispoziţie game de accesorii personalizate, numite „caractere de design”: John Coper Works Pro, Vivid Green şi Speedwell Blue. Acestea se diferenţiază puternic prin stil – John Cooper Works Pro are o abordare sportivă, Vivid Green este strălucitor, funky şi extrovertit, iar Speedwell Blue urmăreşte o linie clasică şi elegantă, preluând numele unei nuanţe de culoare a modelelor Mini Clasic.

Pentru fiecare gamă se urmăreşte o abordare unitară de design, fiecare accesoriu preluând limbajul grafic al gamei. Este oferită o serie largă de accesorii: de la capac special pentru cheie, până la jante cu design special; de la cărucioare de copii în culori personalizate, la autocolante pentru exterior. În cadrul Salonului Auto de la Essen vor fi prezentate două modele, unul beneficiind de accesoriile John Cooper Work Pro, celălalt de Vivid Green.

Atlet inconfundabil: linia de design John Cooper Works Pro
Accesoriile din noua linie de design John Cooper Works Pro reprezintă modalitatea perfectă de exprimare a potenţialului sportiv. Automobilul prezentat la Essen este echipat cu spoilerul spate John Cooper Works Pro şi difuzorul spate John Cooper Works Pro cu splitere şi prize de aer laterale care contribuie la îmbunătăţirea proprietăţilor aerodinamice ale automobilului. Aspectul dinamic este completat de alte accesorii pentru exterior din pachetul de design John Cooper Works Pro, printre care se numără capacele pentru oglinzi retrovizoare, elemente de decor personalizate pentru semnalizatoarele laterale, inelele decorative Black Line pentru faruri şi stopuri, autocolant cu steagul în carouri pe acoperiş şi setul decorativ pentru partea laterală cu design cu steag în carouri şi număr de start 37, acelaşi număr de pe maşina echipajului Paddy Hopkirk / Henry Liddon care obţineau  în 1964 prima victorie Mini în Raliul Monte Carlo.

P90144543_highRes

La interior, Imaginea sportivă este subliniată prin intermediul pragurilor John Cooper Works Pro cu lumini LED, covoraşelor John Cooper Works Pro şi parasolarelor John Cooper Works Pro pentru geamurile laterale spate şi lunetă.  Este disponibil şi un capac de breloc John Cooper Works Pro în acelaşi limbaj de design.

Accente proaspete în stilul adaptat: linia de design Vivid Green
La Essen Motor Show va fi prezentat şi un model Vivid Green MINI 3 uşi, cu elemente de design câştigătoare ale premiului iF 2014 pentru design de produs.

Aceasta oferă accesoriilor un aspect proaspăt şi tineresc, cu linii atractive de culoare verde crud pe un fundal negru. Combinaţia prezentată la Essen include o grafică a acoperişului şi benzi laterale, elemente de decor personalizate pentru semnalizatoarele laterale şi capace pentru oglinzile retrovizoare – toate în stilul Vivid Green. În interior se disting pragurile de intrare iluminate, capacul pentru oglinda retrovizoare din interior, covoraşele textile, elementele parasolare pentru geamurile laterale spate şi lunetă, precum şi o husă de protecţie universală în acelaşi stil. Selecţia de accesorii Vivid Green include şi scaun MINI Junior – disponibil în trei versiuni diferite pentru a fi adaptat la înălţimea copilului, covoraşe „all-weather”, capac pentru cheie şi breloc.

P90144539_highRes

Gamă bogată de accesorii originale
Alături de aceste două automobile, MINI va prezenta, în cadrul Salonului Auto de la Essen 2014, numeroase alte produse din programul MINI Accesorii Originale. De exemplu, va fi prezentă o selecţie mai bogată ca niciodată de jante din aliaj uşor, capace pentru oglinzi retrovizoare şi autocolante pentru acoperiş. Farurile suplimentare sunt un accesoriu clasic disponibil acum şi pentru noul MINI. Dotări precum sistemul Travel & Confort sau suporturile şi adaptoarele pentru smartphone-uri şi playere muzicale specifice modelului asigură o funcţionalitate optimizată, o comunicare sigură şi un infotainment îmbunătăţit.

Prezenţa de la Essen demonstrează varietatea fără egal a gamei de Accesorii Originale MINI. Este acoperit fiecare detaliu al automobilului: de la o varietate mare de autocolante de acoperiş, până la capacele de ventil pentru roată disponibile în design cu steag în carouri sau Union Jack color sau alb negru; de la sacune de copil la kit de tuning pentru motor.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account