Poze spion cu MINI Coupe si Roadster

Viitoarele modele MINI Coupe si Roadster au fost reperate impreuna, in timpul unei sesiuni de teste. Prototipurile indica faptul ca se pregatesc si modele de baza din cele doua versiuni. Initial s-a crezut ca MINI va oferi cele doua variante doar ca modele John Cooper Works, cu doua variante aditionale, Cooper S si Cooper SD, dar cele mai recente poze spion ne arata clar un MINI Coupe cu o singura teava de evacuare pe partea dreapta – semn tipic al unui model de baza MINI. Acest fapt indica o motorizare mai mica diesel sau pe benzina, cu o putere in jur de 120 CP.

La lansarea conceptelor la Salonul auto de la Los Angeles in 2009, cei de la MINI au declarat ca modelul Coupe Concept se bazeaza pe caroseria John Cooper Works, si masoara 371 cm per total, are 168 cm latime si 135 cm inaltime. Acesta a fost conceput ca un model de doua locuri, care scoate in evidenta ideea unui vehicul roadster MINI, mai degraba decat un coupe. Datorita liniei de proiectare spate, MINI Coupe Concept nu dispune de spatiu de portbagaj, spatiul de depozitare este numai in spatele scaunelor.

MINI Roadster Concept este un vehicul cu doua locuri, cu un plafton soft si design inovativ al partii spate. E un nou model care asigura perspective noi in ce priveste marca si segmentul de roadstere compacte. Masina masoara 3,714 mm lungime si 1,683 mm latime, iar inaltimea sa este de 1,356 mm.

In 2009 cei de la MINI au spus ca MINI Roadster Concept este propulsat de un motor turbo de 1.6 litri, care echipeaza deja MINI Cooper S. Motorul are injectie directa si livreaza 175 CP si are cuplu maxim de 240 Nm, care poate fi crescut pentru perioade scurte de timp cu ajutorul functiei Overboost pana la 260 Nm.

Sub capota, MINI Coupe Concept utilizeaza acelasi motor de la JCW, un 1.6 litri cu patru cilindri supraalimentat, care produce 211 CP si 260 Nm de cuplu.

Varianta Coupe va fi un model de an 2012 si va fi urmata la sase luni dupa de MINI Roadster.

[Sursa: TotalMini | BigBlogg ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account