VIDEO: BMW Z5 face cerculețe pe gheață și zăpadă în testele de iarnă

Un prototip al presupusului BMW Z5, care îi va succeda lui Z4, este testat în perioada aceasta în condiții de iarnă extremă. Dar roadster-ul se simte în largul său, după cum arată filmările spion, care îl arată distrându-se pe gheață și zăpadă.

Cel târziu în 2018 BMW va lansa urmașul roadster-ului Z4. Acesta este construit în cadrul unui parteneriat cu Toyota, care dezvoltă pe baza aceleiași platforme tehnice un model sport despre care se crede că va fi noul Supra. Conform informațiilor neoficiale, doar Toyota Supra va fi oferită cum plafon metalic fix. În schimb, BMW Z5 va fi un roadster cu plafon textil retractabil. Așadar, zvonurile spun că nu vom vedea un Z5 Coupe, cum a fost cazul lui Z4 Coupe din prima generație sau a lui Z3 Coupe. Deși, ar prinde bine un Z5 Coupe pentru a concura cu Porsche 718 Cayman și Audi TT Coupe.

Decizia de a se renunța la plafonul metalic retractabil în cazul lui Z5 este una care va avea efecte benefice. Se va reduce greutatea totală, ceea ce avantajează sportivitatea, iar acoperișul textil ar putea ocupa mai puțin spațiu din portbagaj.

Primele prototipuri ale urmașului lui BMW Z4 au fost surprinse prima oară acum 1 an. Prototipul filmat în inanuarie 2017 prezintă o caroserie cu detalii ce par mai aproape de forma finală. În ciuda camuflajului încă extins, putem remarca noile decupaje ale spoilerului frontal. La fel, par definitivate contururile alungite ale stopurilor și farurilor.

Dacă în pozele spion publicate de bimmerpost.com apare un prototip cu guri de eșapament rotunde, motor1.com a dezvăluit poze în care Z5 are evacuare dublă cu ieșiri rectangulare. Acesta este, desigur, un semn că BMW testează motorizări diferite. La fel, cele două prototipuri au modele diferite de spoiler frontal. Asemenea detalii sunt relevante deoarece arată că modelul bănuit a se numi Z5 a ajuns într-un stadiu avansat de dezvoltare.

Poate că acea codiță cu rol de eleron de pe marginea portbagajului nu va fi atât de exagerată la modelul de serie, dar cert este că urmașul lui Z4 va avea în continuare forme bine reliefate și o capotă lungă.
Având în vedere că a doua generație Z4 diluase din caracterul agil și reglajele sport suspensiei, este de așteptat ca Z5 să repună accentul pe sportivitate, odată cu revenirea la acoperișul textil și în contextul în care Porsche 718 Boxster și Audi TT plusează cu mai multe valențe dinamice ca niciodată. Exemple sunt Porsche 718 Boxster S, cu 350 CP și 0-100 km/h în 4,2 secunde (cu pachet Sport Chrono), și Audi TT RS Roadster, cu 400 CP și 0-100 km/h în 3,9 secunde.
Desigur, reducerea greutății crește și șansele ca Z5 să beneficieze de o versiune M, de care a doua generație Z4 a dus lipsă, suplinind-o doar parțial cu modelul sDrive35is.

Chiar dacă informațiile nu s-au limpezit încă, presupusul BMW Z5 se menține în atenția noastră făcându-ne o demonstrație de patinaj pe zăpadă captată în cea mai recentă filmare spion publicată de Jalopnik.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account