Audi Q5 Sportback sosește în 2020 pentru a-l concura pe BMW X4

Constructorul din Ingolstadt a confirmat în raportul său anual că în 2020 va avea în sfârșit un concurent în segmentul unde BMW X4 și Mercedes-Benz GLC se bucură de un succes comercial notabil. Acest SUV coupe se va numi Audi Q5 Sportback și face parte dintr-o listă de 20 de modele noi sau actualizate, pe care Audi le va lansa în acest an.

Audi Q5 Sportback era o piesă importantă care lipsea din gama de SUV-uri a constructorului german. Audi s-a concentrat mai întâi pe diversificarea ofertei de SUV-uri și crossovere compacte sau de talie mică, având acces la platforme utilizate și de mărcile Volkswagen, Skoda și Seat. Astfel, Audi are în gamă modelele A1 Citycarver, Q2, Q3 și Q3 Sportback. Așadar, Audi are în aceste segmente o ofertă mai amplă decât BMW și Mercedes-Benz. În segmentele medii și mari, Audi se bucură de succes cu modelele Q5 și Q7. Dar în ultimii ani a înțeles că trebuie să urmeze exemplul mărcilor BMW și Mercedes-Benz, care acaparează clienți numeroși cu SUV-uri în stil coupe. Pentru segmentul unde BMW X6 este un pionier, Audi propune avangardistul Q8. Iar acum ia în vizor modelul BMW X4, care este deja la a doua generație. BMW a intuit din timp importanța acestor segmente de piață, ceea ce a contribuit la avansul pe care bavarezii îl au față de vânzările anuale reușite de Audi.
Și Mercedes-Benz a întârziat să ofere un concurent pentru X4, dar chiar și așa cererea a fost mare pentru GLC Coupe. Deci, clienții cu afinitate pentru marca Audi ar trebui să reacționeze la fel față de debutul lui Q5 Sportback.
Nu în cele din urmă, era de așteptat lansarea lui Q5 Sportback, având în vedere că Audi a apucat deja să prezinte versiunea Sportback a SUV-ului electric e-tron.

Producerea versiunii Sportback este acum propice pentru Audi, fiindcă dispune de toate ingredientele tehnice, precum și de popularitatea în creștere continuă a SUV-urilor premium în stil coupe. Platforma tehnică, motorizările, sistemele de infotainment, elementele din interior sunt preluate de la Q5.

Având în vedere că modelul Audi Q5 va fi actualizat în curând, atât stilistic, cât și din perspectiva tehnologiilor, este de așteptat ca Audi Q5 Sportback să debuteze incluzând toate aceste măsuri de modernizare.

Credit foto: Audi

(În imagine este schița modelului electric Audi e-tron Sportback)

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account