BMW M1 Shark – Conceptul hypercar-ului BMW imaginat de Alex Imnadze

Dacă resursele tehnice sau financiare pot întâmpina limite, imaginația nu poate fi înfrânată niciodată. De aceea, Alex Imnadze ne propune prin conceptul BMW M1 Shark să visăm cu ochi deschiși la cum ar putea arăta hypercar-ul pe care bavarezii nu se încumetă să-l producă.

În timp ce Mercedes-AMG dezvoltă un hypercar cu motor de Formula 1 care va intra în producție în următorii ani, BMW nu dă semne că va mișca ceva pe acest front. Dar asta nu îi oprește pe fanii BMW cu talent la ilustrații digitale să vizeze cum ar putea să arate un hypercar bavarez. De exemplu, designerul Alex Imnadze a preluat limbajul stilistic al conceptului BMW Vision Next 100 și l-a tradus în format de mașină supersport. Pe deasupra l-a botezat și cu un nume care va măguli fanii mărcii germane: BMW M1 SHARK Concept.
Alex Imnadze spune că printre sursele sale de inspirație pentru acest proiect se numără și conceptele BMW M1 și BMW Gina, prototipul Stratos Zero din 1970 semnat de Bertone și chiar și motocicleta BMW Mottorad Vision Next 100. Drept urmare, BMW M1 SHARK Concept este melanj de elemente de design futuriste. Nici BMW nu ar putea să urmeze altă cale dacă ar vrea vreodată să concureze cu Mercedes-AMG Project One. Mercedes spune despre hypercar-ul său că va livra cei mai fascinanți 1.000 de cai putere care au tropăit vreodată pe șosea. Despre BMW știm clar că ar avea elemente de design pe măsura creației AMG, cât despre propulsie mai rămâne de discutat. Dar cine știe ce ne va aduce viitorul, având în vedere ritmul alert cu care se dezvoltă propulsiile hibride și electrice.

Mercedes-AMG Project ONE:

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account