25 de ani de BMW Individual: BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan

Creatorul de iahturi Nautor’s Swan şi BMW prezintă un exemplar unic exclusiv pentru a marca aniversarea de 25 de ani BMW Individual.

Istoria de 25 de ani a BMW Individual se mândreşte cu nenumărate repere. Sediul central al companiei BMW Individual Manufaktur se află în Garching, lângă Munchen. Numeroasele modele unice au fost create acolo în ultimul sfert de secol.

Pentru a sărbători această aniversare, BMW Individual prezintă un automobil care iese în evidenţă chiar şi dintre toate ediţiile speciale şi modelele individuale din anii trecuţi: BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan.

Lux şi performanţe înalte: Nautor’s Swan 

De-a lungul ultimilor 50 de ani, renumele Nautor’s Swan s-a extins dincolo de lumea sailingului şi este considerat a fi sinonim cu iahturile de lux şi înaltă performanţă. BMW şi designerul şi producătorul finlandez de iahturi împărtăşesc un parteneriat de mulţi ani. Cele două mărci apar împreună la regate prestigioase precum „Les Voiles de Saint-Tropez”.

Această colaborare a produs un model unic pentru a sărbători cea de-a 25-a aniversare a BMW Individual, combinând tot ce este mai bun în cele două universuri. Rezultatul: vârful de gamă BMW M760Li xDrive V12 Excellence, inspirat de lumea plină de farmec a sailingului.

Atmosferă unui iaht la interior 

O scurtă privire este suficientă pentru a dezvălui inspiraţia din iahting ce se regăseşte în unicatul BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan. Pentru acest model special, partenerul de colaborare Nautor’s Swan a produs manual unele dintre elemente la atelierul său din vestul Finlandei. Acestea includ panouri din lemn de tec cu îmbinări umplute precis cu un strat fin de cauciuc. Acest lucru permite lemnului să se extindă şi să se contracte odată cu schimbările de temperatură. Acest aspect este deosebit de sensibil pentru puntea unui iaht – dar şi la un automobil. Acesta este motivul pentru care această componentă din lemn întărită cu carbon acoperă podeaua portbagajului de la BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan. De asemenea, portbagajul este tapiţat cu Alcantara în nuanţă Smoke White.

Decoraţiunile interioare, pragurile de intrare şi covoraşele sunt, de asemenea, făcute din lemn de tec şi au fost produse de către Nautor’s Swan. Puteţi simţi şi vedea atmosfera de iahting în fiecare centimetru. Acest lucru este amplificat de prezenţa logoului mărcii finlandeze. Emblema Nautor’s Swan este cusută pe tetiere şi perne. De asemenea, împodobeşte parasolarele şi decoraţiunile interioare, realizate din stejar european pe partea şoferului şi pe consola centrală.

Detalii elegante şi discrete în designul exterior 

Cooperarea dintre cele două mărci este evidentă şi în exterior. Etrierele frânelor de la BMW Individual M760Li, care sunt finisate exclusiv în aceeaşi culoare ca şi automobilul, poartă fiecare o siglă Swan embossată discret. De asemenea, capota portbagajului este decorată cu săgeata Nautor’s Swan, care se găseşte de obicei pe partea laterală a iahturilor. Prin analogie, partea laterală a automobilului dispune de o linie a caroseriei, ceea ce subliniază încă o dată exclusivitatea.

Model bazat pe limuzina de lux BMW M760Li xDrive 

Punctul de plecare pentru un astfel de automobil special a fost la fel de impresionantul BMW M760Li xDrive V12 Excellence. Modelul are exteriorul finisat în culoarea specială BMW Individual Damask Red, cu interiorul tapiţat cu piele Merino în două tonuri, Smoke White şi Criollo Brown. Acelaşi lucru este valabil şi pentru alte dotări finisate în piele, cum ar fi suporturile din spate pentru picioare. Întregul interior tapiţat cu piele este rafinat de BMW Individual prin integrarea variantelor de piele BMW de top în decoraţiunile montanţilor A şi B, decoraţiunile scaunelor, pragurile uşilor şi capacele laterale ale panoului de bord. Manualul automobilului este produs şi el la Manufaktur şi este legat în piele Merino de culoare Criollo Brown.

Performanţe sportive pe şosea cu maximum de confort 

Modelul special BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan este la fel de impresionant şi pe şosea. Un motor M Performance TwinPower Turbo pe benzină, cu 12 cilindri, oferă multă putere. Capacitate cilindrică de 6,6 litri permite motorului dezvolte o putere maximă de 448 kW/610 CP şi un cuplu maxim de 800 Nm. Datorită motorului de înaltă performanţă, automobilul sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde.

În combinaţie cu transmisia modernă Steptronic Sport cu opt trepte, caracteristicile inegalabile ale motorului V12 oferă un nivel ridicat de tracţiune sportivă. Sistemul de şasiu Executive Drive Pro inovator combină dinamica remarcabilă cu confortul sporit la condus printr-un sistem stereoscopic de camere video care adaptează suspenisa automobilului la denivelările drumului.

BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan va debuta în cadrul Salonului Internaţional Auto de la Frankfurt, la 12 septembrie 2017.

Modelele de elită BMW împărtăşesc identitatea şi atitudinea 

Modelul face parte dintr-o categorie distinctă de produse BMW, care creează o nouă categorie pentru automobilele sale de lux. Identitatea şi atitudinea împărtăşite de modelele de vârf ale BMW – inclusiv BMW Seria 7, dar şi noul BMW X7, BMW i8 şi noul BMW i8 Roadster – se regăsesc în noul design al logoului, care combină o versiune alb-negru a rondelei, utilizată în premieră în urmă cu 100 de ani, cu numele companiei, „Bayerische Motoren Werke”, scris în întregime. Prin estetica sa clasică şi discretă şi numele original al companiei, logoul evocă istoria fără egal a BMW.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account