BMW – marca auto numărul 1 din România

dscf2718_bmw_logo_sm

BMW se impune ca cel mai de succes brand auto din România. Studiul „High Impact Brands” realizat de compania de cercetare de piaţă Synovate pentru revista BIZ, plasează marca BMW pe poziţia a doua în clasamentul general, după Nokia. După factorii cheie care determină impactul mărcilor, BMW s-a impus pe prima poziţie în ceea ce priveşte inovaţia, prestigiul, încrederea, popularitatea şi optimismul.

Cercetarea Synovate este dominată de mărcile auto germane, cu 4 reprezentanţi în primele 6 poziţii. BMW ocupă locul al doilea, după Nokia, în clasamentul general. Se încadrează pe un trend crescător susţinut, după ce în anii precedenţi a ocupat poziţiile 16 (2006), 7 (2007) şi 6 (2008). Aprecierea de care se bucură marca este reflectată şi în clasamentele după factorii cheie, dominate de BMW. Asfel, brandul german se impune pe prima poziţie în ceea ce priveşte inovaţia, prestigiul, încrederea, popularitatea şi optimismul.

Conform redactorilor BIZ, „BMW dovedeşte aprecierea românilor ca fiind o marcă ce conferă recunoaştere, prestigiu, o imagine <> în ochii celorlalţi. Această imagine a mărcii de statut şi putere este susţinută de valorile brandului, respectiv calitate, performanţă, tehnologie de vârf, siguranţă.” Conform aprecierilor reprezentanţilor Synovate „BMW este recunoscut şi apreciat pentru designul modern şi inovator, care conferă consumatorului român distincţie şi unicitate. Diferenţa de scor dintre brandurile aflate pe primele două poziţuu este foarte mică, constructorul german fiind preferat în primul rând de partea masculina a eşantionului şi de categoria de vârstă 45-54 de ani, pentru care recunoaşterea este un atribut important.”

Cercetarea întreprinsă de Synovate se află deja la şaptea ediţie şi include doua etape: calitateivă şi cantitativă. Cercetarea calitativă s-a bazat pe inteviuri în profunzime (faţă în faţă) cu femei şi bărbaţi din Bucuresti, cu varsta cuprinsă între 25-48 ani, din toate categoriile sociale şi de venit. Această etapă de studiu calitativ a fost realizată cu ocazia primei editii a topului High Impact Brands (2003) şi a fost actualizata prin cercetari calitative realizate an de an.

In cadrul cercetării cantitative, au fost realizate 1000 de interviuri prin telefon asistate de computer, cu femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 18-54 de ani, din 16 orase cu peste 100 000 de locuitori. Respondenţii au fost invitaţi să nominalizeze brandurile care le vin in minte în mod spontan, indiferent de categoria din care acestea fac parte sau de gradul de utilizare şi sa evalueze aceste marci pe diversi factori cheie.

Este pentru a doua oara în acest an, când BMW îşi probează aprecierea de care se bucură şi în România, dupa ce în primăvară domina sondajul „Best Cars”, adjudecându-şi 5 dintr-un total de 10 distincţii şi impunându-se ca cea mai apreciată şi cea mai sportivă marcă din România.

[Sursa: BMW Romania ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account