BMW Guggenheim Lab şi-a închis porţile la New York City

Berlin – următoarea destinaţie a turneului de şase ani, prin nouă oraşe.

New York/München, 28 octombrie 2011. La închiderea ediţiei inaugurale BMW Guggenheim Lab din New York City ce a avut loc la 16 octombrie, Richard Armstrong, directorul Muzeului Solomon R. Guggenheim şi al fundaţiei omonime, şi Frank-Peter Arndt, membru în Consiliul Director BMW AG, au anunţat că laboratorul a atras 54.000 de vizitatori din 60 de ţări de-a lungul celor două luni şi jumătate cât a fost deschis (3 august – 16 octombrie 2011), şi 329.000 de utilizatori din peste 150 de ţări au vizitat website-ul bmwguggenheimlab.org.

Laboratorul BMW Guggenheim New York a fost localizat la First Park | Houston at 2nd Avenue. A reprezentat o structură mobilă inovatoare al cărei design a fost realizat de arhitecţii originari din Tokyo, Atelier Bow-Wow. De-a lungul celor 53 de zile, Laboratorul BMW Guggenheim inaugural – o combinaţie de spaţiu urban de cercetare, forum public şi centru comunitar – a fost un spaţiu pentru 58 de dezbateri, 48 de ateliere, 28 de proiecţii, 24 de evenimente speciale, 21 de tururi şi nouă sesiuni aplicative, toate fiind dezvoltate de echipa New York Lab, alături de curatorii Guggenheim, pentru a explora problemele urbane şi strategiile cu privire la tema Confruntarea Confortului.

Pe lângă vizitatorii website-ului, BMW Guggenheim Lab a primit 45.000 fani pe Facebook şi a fost vizionat de peste 40.000 de ori pe YouTube. Jocul online interactiv al laboratorului, Urbanology, a fost jucat de peste 26.000 de ori, şi aproape 3.000 de persoane şi-au exprimat ideile pentru logo-ul interactiv al BMW Guggenheim Lab.

„Niciodată nu ne-am fi imaginat nivelul uriaş de interes şi schimbul entuziast de idei pe care BMW Guggenheim Lab şi programele sale le-au generat în New York City, atât la faţa locului, cât şi în mediul online. Chiar şi în cazul unui cutremur, al unui uragan şi al unei ploi torenţiale, laboratorul a stârnit nenumărate discuţii în jurul lumii şi chiar a fost sursă de inspiraţie pentru o cerere în căsătorie”, a declarat Richard Armstrong. „Nu am fi reuşit să atingem acest succes fără grija, susţinerea şi încrederea comunităţii din East Village, a oraşului New York şi a fantasticului colaborator care este BMW.”

„Suntem încântaţi de reacţia şi entuziasmul fantastice pe care BMW Guggenheim Lab le-a generat în New York”, a spus Frank-Peter Arndt, membru al Consiliului Director BMW AG. „Acesta a fost startul perfect pentru turneul pe care acest laborator mobil îl va face, de-a lungul a şase ani, prin nouă metropole de pe mapamond.”

De-a lungul celor şase ani, perioadă care se va încheia spre finalul anului 2016, BMW Guggenheim Lab va călători prin nouă oraşe în trei cicluri succesive, fiecare având propria temă şi structură arhitecturală, pentru a ajuta la mărirea gradului de conştientizare a provocărilor urbane importante şi pentru a produce beneficii durabile pentru oraşele din jurul lumii. Berlin este următoarea etapă a laboratorului, în partea a doua a primăverii 2012, după care va urma Mumbai spre finalul anului 2012.

BMW Guggenheim Lab îi are drept curatori pe David van der Leer, curator asistent pentru arhitectură şi studii urbane, şi pe Maria Nicanor, curator asistent pentru arhitectură.

Despre BMW Guggenheim Lab Online

Website-ul BMW Guggenheim Lab (bmwguggenheimlab.org), blogul (blog.bmwguggenheimlab.org) şi comunităţile online extind şi mai mult ocazia de a participa la acest experiment urban multidisciplinar desfăşurat la nivel mondial. Vizitatorii sunt invitaţi să devină membri ai comunităţilor sociale dedicate BMW Guggenheim Lab la:

twitter.com/bmwgugglab si #BGLab
facebook.com/bmwguggenheimlab
youtube.com/bmwguggenheimlab
flickr.com/bmwguggenheimlab
foursquare.com/bmwgugglab

[Sursa: BMW]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account