BMW i8 – 0-200 km/h | VIDEO

BMW i8

În urma evenimentelor recente (și aici mă refer la BMW Fest, bineînțeles) și al lansării noului nostru proiect (revista BMWBlog România), ați observat că în centrul atenției a fost hibridul BMW i8, cel mai avansat și mai performant automobil de serie de acest tip. Toată lumea a fost curioasă și interesată să afle cât mai multe detalii despre „supercarul” UFO de la BMW, tehnologiile i-au lăsat cu gura căscată, iar design-ul i-a făcut să exclame atâtea „WOW”-uri câte au încăput în primul minut după ce l-au văzut.

Sunt două motive principale care generează aceaste reacții. Primul motiv este sistemul de propulsie și accentul pe care acesta îl pune pe ecologie. BMW i8 este dotat cu un agregat turbo de 1,5 litri, ce dezvoltă 231 CP și 300 Nm pe puntea din spate, iar pe puntea din față regăsim un sistem de propulsie plug-in hybrid. Combinat, rezultă o putere de 348 CP. Cu aceste performanțe, BMW i8 este primul hibrid cu adevărat sportiv – 0-100 km/h durează 4,4 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h. Şi toate acestea pentru un consum mediu declarat de 2,7 litri. Cel de-al doilea motiv este, dupa cum am spus și mai sus, designul. Într-un mod necaracteristic lor, cei de la BMW au reușit să creeze un design spectaculos, unic, care să inspire dinamism. Divizia de design BMW a avut grijă ca fiecare detaliu să fie la locul lui, astfel încat totul să pară natural și firesc, respectiv futuristic și revoluționar.

Cel de-al treilea motiv, necunoscut publicului prezent la BMW Fest, este feelingul de la volan. Ai impresia că „pilotezi” covorul fermecat al lui Aladin, nu o mașină. Datorită masei de 1 tonă și jumătate și a puterii cumulate a sistemelor de propulsie de 348 CP, BMW i8 îți lasă senzația de „magic carpet ride”, senzație destul de greu de obținut în alte circumstanțe. Astfel, te trezești în centrul orașului că vitezometrul îți indică 120 km/h și nu știi când s-a întâmplat asta.

Colegul nostru de la Throttle Channel a filmat sprintul 0-200 km/h al lui BMW i8. Puteți vedea materialul video mai jos. Iar testul nostru cu BMW i8 îl puteți citi în prima ediție a revistei BMWBlog România.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account