Zvonuri: BMW M8 va fi lansat in 2016, Z2 a fost anulat

Dupa informatiile primite de-a lungul timpului de la sursele noastre, nu ne surprinde sa aflam faptul ca Automobile Mag a publicat recent o stire legata de viitorul supercar BMW M8 , care ar urma sa fie lansat in 2016. Fanii BMW asteapta de mult timp o masina care sa aminteasca tuturor ceea ce reprezinta BMW. Se zvoneste de ani de zile ca va aparea un concurent pentru Audi R8, dar de fiecare data bavarezii au declarat ca nu exista un business case in conditiile actuale de piata.

Pentru a da nastere la si mai multe speculatii, Automobile Mag a declarat ca Presedintele BMW Norbert Reithofer are pareri impartite in ce priveste proiectul viitorului supercar BMW cu motor V8 si ca nu a dat inca unda verde dezvoltarii acestuia. Friedrich Nitschke, Presedintele Diviziei M, sustine proiectul, chiar si in conditiile in care acesta ar insemna modificarea unui i8 hibrid, astfel incat M8-ul sa beneficieze de platforma din fibra de carbon si aluminiu. Aceasta abordare va fi eficienta din punct de vedere al costului, si va oferi un avantaj competitiv supercarului de peste 600 CP.

Iata si un zvon similar care a aparut in vara, cu ceva mai multe detalii:

Modelul M1 despre care se discuta atat de mult va utiliza din plin componente din fibra de carbon si aluminiu, pe langa magneziu, titan si otel de inalta rezistenta. Structura monococa va fi realizata din fibra de carbon.
Greutatea la care doreste sa se ajunga este de 1247 kg, ceea ce ar face ca supercarul M sa fie cu 200 kg mai usor decat un Porsche 911 Carrera S, cu 181 kg mai usor decat un McLaren MP4, sau cu 227 kg pounds mai usor deca tmodelul super scump Lexus LFA.

Pe langa un motor amplasat median, BMW M1 ar fi dotat si cu suspensii inovatoare, discuri de frana ceramica si carbon si directie asistata electric.

Pe langa zvonul despre viitorul supercar BMW, socheaza stirea despre posibila anulare a modelului BMW Z2 Roadster. Roadsterul compact urma sa fie o masina cu propulsie, dar ar putea reveni in centrul atentiei pe viitor, cand ar putea sa beneficieze de o platforma cu tractiune fata.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account