BMW M aniversează 30 de ani de automobile cabrio cu ediția limitată BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years

Acum 30 de ani, BMW M GmbH şi-a completat gama cu primul automobil decapotabil de înaltă performanţă. La timp pentru începutul verii 1988, BMW M3 Cabriolet a oferit fanilor motorsportului posibilitatea de a se bucura de fascinaţia unui automobil sport decapotabil, conceput pentru utilizare cotidiană, dar cu motor şi tehnologie a suspensiei testate pe circuit. Actualul succesor, BMW M4 Cabriolet, este cea mai nouă interpretare a acestui concept de automobil. Tradiţia  acestui model de succes este exprimată într-un model excusiv – BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years.

Modelul special este produs într-o serie limitată de 300 de automobile şi va fi lansat pe piaţă în echipare cu pachetul M Competition. Modelul decapotabil cu patru locuri entuziasmează prin puterea de 331 kW/450 CP, sistemul de evacuare M Sport, suspensia M adaptivă cu mod SPORT specific şi configuraţia foarte sportivă a sistemului de control al stabilităţii DSC şi a diferenţialului M activ. Designul şi dotările special dezvoltate oferă exclusivism atât la exterior, cât şi la interior.

Dotări unice, apariţie distinctivă
Sunt disponibile două nuanţe tradiţionale pentru caroseria BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years. Macao Blue metalizat face referire la debutul modelului decapotabil de înaltă performanţă din urmă cu trei decenii. Mandarin II uni aminteşte de culoarea Dakar Yellow, care a fost disponibilă pentru cea de-a doua generaţie BMW M3 Cabriolet.

Dotările standard pentru modelul special includ decoraţiuni BMW Individual High Gloss Shadow Line pentru conturul grilei BMW a radiatorului, branhiile M, inscripţia modelului şi jantele M forjate din aliaj uşor, cu design star-spoke. Jantele de 20 de ţoli au culoare Orbit Grey mat, oferită exclusiv pentru acest model special.

Interiorul BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years este caracterizat de tapiţeria completă cu piele Merino, cu o schemă coloristică potrivită culorii alese a caroseriei. Pentru exteriorul Macao Blue metalizat există două combinaţii în două tonuri, Black/Fjord Blue şi Black/Silverstone. Dotările exclusive includ şi cusături contractante corespunzătoare pe tetiere şi pe covoraşele M, cu vipuşti în respectiva culoare de contrast. Suprafeţele interioare de culoare neagră, cu cusături contrastante galbene, sunt oferite în combinaţie cu Mandarin II uni, în timp ce benzile decorative pentru interior în versiunea Carbon Fibre sunt disponibile standard pentru toate variantele modelului special.

Mai mult, inscripţia „30 Jahre Edition” este imprimată atât pe pragurile uşilor, cât şi pe tetiere. O plăcuţă, aflată pe banda decorativă a bordului de pe partea pasagerului, poartă, pe lângă inscripţia „30 Jahre Edition”, numărul „1/300”, făcând referire la seria limitată.

Combinaţie tradiţională de performanţă înaltă şi plăcere a condusului unei decapotabile
BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years reflectă combinaţia de sportivitate şi plăcere a condusului unei decapotabile, care s-a maturizat de-a lungul celor cinci generaţii ale modelului. Conceptul de automobil, testat pe circuit, şi tehnologia derivată direct din motorsport au format deja baza pentru plăcerea condusului unei decapotabile la primul BMW M3 Cabriolet.

BMW M3 E30 Cabriolet – prima generaţie
Motorul de 2,3 litri, cu patru cilindri şi tehnologie cu patru supape, convertor catalitic şi 143 kW/195 CP, tehnologia unică a suspensiei şi caroseria optimizată aerodinamic, ce includea pasaje proeminente ale roţilor, au derivat din sedanul cu două uşi, care fusese dezvoltat special pentru utilizare în cursele de turisme. Cu BMW M3, Roberto Ravaglia, Wilfried Vogt şi Eric van de Poele au câştigat, încă din 1987, Campionatul de Turisme Mondial, European şi al Germaniei. Versiunea de producţie a BMW M3 a avut un start fulminant. Când primele BMW M3 Cabriolet au ajuns pe şosele în vara anului 1988, se vânduseră deja peste 10.000 de versiuni sedan, deşi iniţial se planificaseră 5.000 de unităţi în vederea omologării. Cu 786 de unităţi construite, prima generaţie BMW M3 Cabriolet a fost cea mai exclusivistă variantă a modelului de succes. A fost produsă până în 1991, puterea motorului fiind mărită în cele din urmă la 158 kW/215 CP, astfel că decapotabila cu patru locuri a fost unul dintre cele mai rapide automobile de acest fel.

BMW M3 E36 Cabriolet
A doua generaţie BMW M3 Cabriolet a urmat în 1994 şi a oferit, pe lângă discreţia deosebit de precisă, un sistem de siguranţă avansat. Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvolta 210 kW/286 CP, a oferit o experienţă deosebit de sporitvă de conduse. Doi ani mai târziu, versiunea dezvoltată suplimentar a motorului cu şase cilindri dispuşi în linie a oferit o putere care a fost mărită la un nivel şi mai impresionant: 236 kW/321 CP. S-a remercat şi sistemul inovator de protecţie în caz de răsturnare al BMW M3 Cabriolet. Două bare de protecţie, care erau localizate în spatele tetierelor, se extindeau automat dacă senzorii detectau pericolul unei posibile răsturnări şi, împreună cu parbrizul foarte rigid, asigură protecţie optimizată a pasagerilor.

BMW M3 E46 Cabriolet
BMW M3 Cabriolet a intrat în secolul XXI cu cea de-a treia generaţie a modelului şi un nou motor cu şase cilindri dispuşi în linie. Cabrioletul de înaltă performanţă, lansat în 2001, se remarca printr-o linie laterală joasă şi plată şi a fost propulsat de un motor de 252 kW/343 CP. Pe lângă conceptul de motor de turaţii înalte, diferenţialul blocant M variabil, frânele compozite şi scaunele sport cu centuri de siguranţă integrate au oferit un sentiment autentic de curse la bordul decapotabilei.

BMW M3 E92 Cabriolet
Pentru motorul celei de-a patra generaţii BMW M3 Cabriolet, lansată în 2008, inginerii BMW M GmbH au folosit un motor V8 de înaltă turaţie. Pe lângă puterea maximă de 309 kW/420 CP, livrarea susţinută a puterii noului motor s-a dovedit a fi caracteristica cea mai impresionantă. Acest lucru a fost completat de acustica inconfundabilă a motorului cu opt cilindri. A patra generaţie BMW M3 Cabriolet a dispus de hardtop retractabil electrohidraulic. Noua construcţia a acoperişului a permis îmbunătăţirea suplimentară a posibilităţii de utilizare pe circuit, dar şi în regim cotidian.

BMW M3 F82 Cabriolet
Lansarea celei de-a cincea generaţii în 2014 a fost asociată cu schimbarea denumirii modelului în BMW M4 Cabriolet. Puterea actualei generaţii a modelului este furnizată de un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo şi o funcţionare la turaţii ridicate. Acceleraţia spontană, disponibilă până în partea superioară a intervalului de turaţii, şi masa redusă în comparaţie cu modelul anterior sunt completate perfect de varianta opţională de transmisie M cu dublu ambreiaj, cu şapte trepte, cu Drivelogic şi de diferenţialul M activ. Prin urmare, BMW M4 Cabriolet oferă condiţiile ideale pentru performanţe maxime pe circuit şi plăcere superioară a condusului în traficul de zi cu zi.

Descoperă colecția de accesorii BMW M:

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account