Noutățile BMW la a 88-a ediţie a Salonului Internaţional Auto de la Geneva

În cadrul ediţiei 2018 a Salonului Internaţional Auto de la Geneva, BMW prezintă modele noi într-o varietate de segmente de automobile, dar şi cele mai noi inovaţii tehnologice. Standul BMW stă sub nota strategiei corporate NUMBER ONE > NEXT, prin care BMW Group se concentrează pe domeniile mobilităţii electrice, digitalizării şi condusului autonom şi ai cărui piloni includ extinderea ofertei de produse în segmentul de lux şi extinderea sistematică a familiei de modele BMW X. BMW îşi continuă actuala ofensivă de modele cu automobilele expuse la Geneva, subliniind astfel statutul său distinctiv de producător premium de automobile dinamice, emoţionale şi orientate spre viitor.

A 88-a ediţie a Salonului Internaţional Auto Geneva reprezintă scena premierei mondiale a noii generaţii BMW X4. Vizitatorii expoziţiei găzduită de centrul Palexpo în perioada 8-18 martie 2018 se vor putea întâlni cu ediţia specială în serie limitată BMW M3 CS, vor descoperi noile BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer, dar vor admira şi un cuplu de automobile sport plug-in hybrid reprezentat de BMW i8 Roadster şi BMW i8 Coupé. Pe lângă aceste modele noi, BMW prezintă şi cele mai noi inovaţii pentru reducerea suplimentară a consumului şi a emisiilor CO2 care au fost dezvoltat sub umbrela BMW EfficientDynamics Next.

Premieră mondială: noul BMW X4
Noul BMW X4 urmează primului Sports Activity Coupé din segmentul premium al clasei medii, din care au fost vândute peste 200.000 de unităţi. Noua generaţie a modelului are identitate proprie, bine definită în gamă, evidenţiată de dinamica îmbunătăţită semnificativ, designul exterior remarcabil, ambianţa premium superioară din interior, sistemele de asistenţă a conducătorului de ultima generaţie şi tehnologiile de conectivitate de vârf. În plus, esenţa dinamică a Sports Activity Coupé-ului este evidenţiată suplimentar şi de apariţia a două modele BMW M Performance în portofoliu.

Motoarele de ultimă generaţie, puternice şi eficiente, configuraţia specială a şasiului, măsurile de reducere a masei, proprietăţile aerodinamice îmbunătăţite, centrul de greutate redus şi distribuţia perfectă 50:50 a sarcinilor pe punţi oferă toate ingredientele potrivite pentru o plăcere sportivă a condusului. Sistemele de asistenţă a conducătorului de ultimă generaţie sporesc confortul şi siguranţa, în timp ce cele mai recente servicii oferite de BMW ConnectedDrive asigură o experienţă mobilă conectată fără probleme.

Atractiv şi extrovertit: noul BMW X2
O altă apariţie nouă în familia modelelor BMW X este prezentată şi la ediţia 2018 a Salonului Auto de la Geneva. Noul BMW X2 îşi face debutul în Europa la una dintre primele cinci expoziţii auto din lume. Sports Activity Coupé-ul compact îşi lasă amprenta prin designul distinctiv şi caracteristicile sportive de condus. Aspectul robust tipic modelelor BMW X este combinat cu linii elegante şi detalii atractive, cum ar fi logo-urile BMW suplimentare de pe montanţii C, care au apărut pentru prima dată la coupé-urile BMW clasice.

Cu cea mai recentă generaţie de motoare pe benzină şi diesel, noua transmisie Steptronic cu dublu ambreiaj, cu şapte trepte, sau transmisia Steptronic cu opt trepte, la care se adaugă sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, o plăcere eficientă de a conduce este garantată pe orice teren. De asemenea, lista de opţionale include cele mai moderne sisteme de asistenţă a conducătorului, precum şi BMW Head-Up Display pentru proiectarea pe parbriz a informaţiilor referitoare la condus, soluţie unică în segment.

Dinamic, emoţional, serie limitată: noul BMW M3 CS
BMW M GmbH îşi continuă tradiţia de a lansat ediţii speciale bazate pe modelul BMW M3. Noul BMW M3 CS, care îşi sărbătoreşte premiera europeană la Geneva, nu face nici un secret din genele sale provenite din motorsport, cu tehnologie special concepută pentru trenul de rulare şi şasiu, precum şi cu caracteristici de design exclusive. Ca rezultat, sedanul de înaltă performanţă oferă o combinaţie fascinantă de dinamică, emoţie şi caracter practic în utilizarea cotidiană.

Abilităţile remarcabile de performanţă ale automobilului îşi au originile în motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW M TwinPower Turbo, a cărui putere în comparaţie cu BMW M3 cu pachet Competition a fost majorată cu 7 kW/10 CP, până la 338 kW/460 CP. Datorită includerii pachetului M Driver ca dotare standard, BMW M3 CS are o viteză maximă (limitată electronic) de 280 km/h, în timp ce sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 3,9 secunde. Echiparea standard a ediţiei speciale include transmisia M cu dublu ambreiaj (M DCT), cu şapte trepte, cu Drivelogic, suspensia M adaptivă şi anvelopele de cupă, care au fost concepute special pentru utilizarea pe circuit. Noul BMW M3 CS va fi construit într-o serie limitată de 1.200 de unităţi.

Concept de interior funcţional, caracter sportiv: noile BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer
Dispunând de un design revizuit, accente proaspete în interior şi tehnologia revizuită a sistemului de propulsie, BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer sunt pregătite să îşi continue succesul obţinut până în prezent în segmentul Sports Activity Tourer. Şi ele sunt la prima apariţie în Europa

Cea mai remarcabilă caracteristică a exteriorului este grila BMW a radiatorului, extinsă semnificativ, care oferă atât o prezenţă care inspiră mai multă putere. În interior, şezutul a fost lărgit pentru scaunele standard şi s-au adăugat variante noi de tapiţerie pentru confort şi individualitate. Noua generaţie de motoare pe benzină şi diesel promovează o creştere atât a eficienţei, cât şi a plăcerii de a conduce. O gamă largă de motoare cu trei şi cu patru cilindri este disponibilă pentru noile modele BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer. Pentru un condus electric cu o autonomie de până la 45 de kilometri, este disponibilă versiunea plug-in hybrid BMW 225xe iPerformance Active Tourer, un model fără rival în acest segment.

O nouă generaţie de automobile sport: noile BMW i8 Roadster şi BMW i8 Coupé
Un alt capitol deosebit este pe cale să fie scris în povestea de succes a BMW i8, odată cu apariţia noului BMW i8 Roadster, care acum va permite experimentarea dinamicii şi a propulsiei revoluţionare a celui mai de succes automobil sport plug-in hybrid şi în format decapotabil. Softtop-ul topul rabatat oferă acum o experienţă unică a condusului electric. Decapotabila cu două locuri este şi mai captivantă datorită designului dezvoltat special pentru BMW i8. Uşile gullwing frameless sunt fabricate din CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon), la fel ca şi cadrul parbrizului şi pragurile. Acest material high-tech foarte rezistent face caroseria mai rigidă, sporind astfel protecţia pasagerilor din BMW i8 Roadster. Împreună cu numeroase alte măsuri de design ultrauşor, utilizarea CFRP asigură faptul că penalizarea de masă, cauzată de design, faţă de BMW i8 Coupé este remarcabil de scăzută. BMW i8 Roadster cântăreşte 1.595 de kilograme, cu doar 60 de kilograme mai mult decât versiunea Coupé.

Datorită îmbunătăţirii tehnologiei BMW eDrive, condusul practic silenţios şi fără emisii locale a devenit o experienţă şi mai palpabilă cu noile BMW i8 Roadster şi BMW i8 Coupé. Optimizată, bateria de înaltă tensiune are ca rezultat faze mai frecvente şi mai lungi în care automobilul este alimentat exclusiv de motorul electric. De asemenea, aceasta susţine o creştere de 9 kW/12 CP a puterii motorului, la 105 kW/143 CP. Puterea sistemului – produsă simultan cu motorul pe benzină, cu trei cilindri – este acum de 275 kW/374 CP. Acest lucru permite noului BMW i8 Coupé să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4.4 secunde, în timp ce noul BMW i8 Roadster realizează sprintul în 4.6 secunde.

BMW i obţine succese-record: lider global în domeniul mobilităţii electrice
Brandul BMW i al BMW Group şi-a consolidat locul în topul mondial al constructorilor de mobilitate electrică. 2017 a fost primul an în care vânzările de automobile ale mărcilor BMW i, BMW iPerformance şi MINI – cu sisteme de propulsie electrice sau hibride – au depăşit nivelul de 100.000 de unităţi. În Europa, BMW Group este lider de piaţă în acest segment, cu o cotă de 21% din înmatriculările de automobile electrificate. La nivel global, BMW Group depăşeşte din nou statisticile privind înmatriculările, de data aceasta împreună cu un alt producător, cu o cotă de piaţă de 10%. Cota de piaţă a BMW Group pe segmentul automobilelor electrificate (în Europa şi în întreaga lume) este deja de peste trei ori mai mare decât cota sa de pe piaţa maşinilor tradiţionale, ceea ce înseamnă că se bucură de un succes extraordinar în piaţa mobilităţii electrice, una cu o creştere rapidă. În România, BMW i3 îşi menţine poziţia de cel mai de succes model electric şi în 2017, iar BMW are aproximativ o treime din cota de automobile electrificate, plasându-se astfel mult peste media europeană.

BMW Group îşi extinde sistematic gama de automobile electrificate ca parte a strategiei NUMBER ONE > NEXT, prin care compania va produce, până în 2025, 25 de modele electrice complet sau parţial. În plus, marca BMW i îşi consolidează reputaţia puternică de furnizor de sisteme pentru mobilitatea electrică. Bateriile de înaltă tensiune de la BMW i înregistrează o cerere crescută şi în aplicaţii dincolo de automobile, cum ar fi sistemele de propulsie electrică în marină, vehiculele utilitare electrice şi stocarea energiei staţionare. În plus, BMW joacă un rol activ în extinderea infrastructurii publice de încărcare şi în dezvoltarea de noi tehnologii inovatoare de încărcare, cum ar fi sistemul BMW de încărcare wireless, care urmează să devină disponibil pentru modelul BMW 530e iPerformance în cursul anului 2018.

Descoperă accesoriile din colecția BMW M și alege-ți cadoul preferat:

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account