BMW Seria 8 primește oficial numele de cod G14/G15

BMW Seria 8

Conform BMWBlog și Automobile Magzine, BMW Seria 8 a primit oficial un nume de cod pentru noua generație, programată să apară pe piață în 2020.

Zvonurile despre o reînviere a modelului BMW Seria 8 circulă de ceva vreme, fără însă a avea o confirmare oficială. Până acum însă. Conform surselor mai sus menționate, viitoarea generație BMW Seria 8 a primit oficial numele de cod G14/G15, ceea ce înseamnă că până în 2020 vom avea nu una, ci două versiuni BMW Seria 8. Nu știm însă dacă este vorba despre un coupe și un cabrio sau despre un coupe și un Gran Coupe ori despre două versiuni similare, dar cu ampatamente difirete.

BMW Seria 8

Motivele ce stau în spatele relansării Seriei 8 sunt lesne de înțeles și au în mare parte legătură cu faptul că BMW nu oferă în momentul de față niciun rival pentru Mercedes-Benz Clasa S Coupe sau S Cabrio. Mai mult, zvonurile despre un Audi A9 devin și ele intense, astfel că BMW trebuia să facă ceva pentru a nu pierde contactul cu vârfurile de gamă ale celor doi producători rivali. Dacă în urmă cu nu foarte multă vreme vorbeam despre un viitor BMW Seria 9 care să devină vârf de gamă, iată că lucrurile s-au schimbat. Conform numelui de cod, viitorul BMW Seria 8 va împărți o arhitectură comună cu actualul BMW Seria 7 și, cel puțin în teorie, ar trebui să ofere un comportament mai dinamic decât cel al Clasei S Coupe, atuul principal fiind oferit de experiența acumulată de BMW în folosirea fibrei de carbon, atât în cazul noii Seria 7, precum și în cazul modelelor din gama BMW i.

BMW Seria 8

Un alt lucru extrem de important în legătură cu viitorul BMW Seria 8 este acela că noul vârf de gamă va scoate din scheme modelele BMW Seria 6 Coupe și Cabriolet. Totuși, BMW nu va elimina complet modelele Seria 6, ci le va reproiecta pentru a deveni rivali mai potriviți pentru diferitele versiuni puse la dispoziție de Porsche în gama 911. În plus, dacă lucrurile nu erau suficient de clare, se pare că BMW a rezervat deja „denumirile” 825, 830, 835, 845, 850, precum și versiunile performante M850 și M8. Cei de la Automobile Magazine mai spune că, cel mai probabil, viitorul BMW Seria 8 nu avea o versiune de tip Gran Coupe pentru a nu „fura” din vânzările Seriei 7. În concluzie, aceasta e o știre tocmai bună la început de săptămână.

Noul număr al revistei BMW Blog România este acum disponibil în rețeaua magazinelor Inmedio.

BMW Blog numărul 5

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account