MINI Rocketman pare că a primit undă verde

În urmă cu aproape cinci ani, MINI Rocketman a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar în ultimii ani BMW cochetează cu ideea de a produce o versiune mini a MINI-ului. Ce-i drept, până acum am văzut doar versiuni „maxi”, dar, conform Autoblog.com, MINI Rocketman sau, de ce nu, MINI Minor a primit undă verde și, cel mai probabil, va fi produs în colaborare cu japonezii de la Toyota. 

Conform ultimelor date, MINI se va baza în viitor pe cinci modele în gama sa. Noul MINI, în versiunile sale cu trei sau cinci portiere, Cabrio și viitorul MINI Clubman, următoarea generație a lui Countryman și alte două modele ce vor fi prezentate în următorii doi-trei ani. Unul dintre aceste două modele este versiunea de serie a conceptului MINI Superleggera, acesta fiind „programat”, cel mai probabil, pentru 2018. În cel din urmă, MINI își va completa gama de modele cu un mini MINI.

MINI Rocketman_3

Practic, MINI Minor va fi o reinterpretare a unui nume celebru, de care britanicii ar trebui să profite cât mai mult. De data acesta însă, BMW va colabora cu Toyota pentru a dezvolta un model complet nou, având la bază o platformă nouă. Sunt șanse destul de mari ca viitorul MINI Minor să nu fie bazat pe actuala generație a lui Toyota Aygo, deoarece Aygo are la bază o platformă comună cu grupul PSA (Peugeot Citroen), un grup alături de care BMW a dezvolat în trecut o serie de motorizări. Ținând cont de faptul că BMW și Toyota lucrează deja împreună pentru dezvoltarea viitoarelor modele BMW Z4 și Toyota Supra, este lesne de înțeles de ce BMW ar apela la Toyota pentru dezvoltarea unei mașini mici, de oraș.

MINI Rocketman_4

Ținând cont de aceste date, sunt șanse destul de mari ca modele precum MINI Paceman sau o versiune cu șapte locuri să nu mai aibă loc în viitoarea gamă MINI, mai ales că modelele MINI Coupe și MINI Roadster sunt deja aproape de finalul „vieții”. Pe de altă parte, dacă MINI Superleggera va intra în producția de serie și dacă va apărea un viitor MINI Minor, atunci nu ne vom plânge deloc de dispariția modelelor adiacente.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account