BMW X6 M la fel de rapid ca un BMW M3

bmw x6 m

Cum așa? Uite așa…că se poate. Se pare că revista germană AutoZeitung l-ar fi scos recent la o tură pe Nurburgring Nordschleife și au reușit să scoată un timp de opt minute și douăzeci de secunde. Nu e rău pentru o mașină de două tone.

Anul trecut, Herbert Bayerl, project managerul BMW M, spunea că noul BMW X6 M este la fel de rapid ca un BMW M3 E92, care a înregistrat un timp de 8:05 minute pe același circuit. Nu a nimerit-o chiar la sutime, dar se pare că-i aproape același timp cu al unui BMW M3 E46, care a scos un timp de 8:22 minute. Ok, nu-i mai rapid nici decât ăsta, dar nu-ți cumperi un BMW X6 M pentru că vrei să fii mai rapid pe un circuit decât un BMW M3. Trebuie să fii puțin naiv să crezi asta, dar pe Nurburgring s-a impus recent o limită de viteză, nu știm dacă băieții de la volan au respectat-o șau nu. Un X6 M îți trebuie pentru a fi rapid în linie dreaptă, iar atunci când ai nimerit din greșeală pe un circuit, ai pretenția de a nu te răsturna în curbe. Nu te răstorni, asta-i clar, mașina fiind suficient de agilă pentru a se apropia de timpul unuia dintre cele mai apreciate M-uri, dacă nu, cel mai reușit.

2015-BMW-X6-M-2014-LA-Auto-Show-F86-Power-SUV-F16-X6M-051-1024x681

Problema este că M-urile nu ar trebui să fie neapărat cele mai rapide mașini pe un circuit. Un M trebuie să fie mai plăcut de condus decât principalii rivali, mai precis, mai intuitiv. Un M nu ar trebui să fie înconjurat de o barieră de timp din care nu poate ieși sau pe care e musai să o depășească. Un BMW M ar trebui să fie mai bun sau mai rău, mai încet sau mai rapid, în funcție de omul din spatele volanului, nu de sistemele electronice ajutătoare și de mulțimea cailor putere. Așteptăm să vină M2-ul ăla. Nu mai e mult.

Sursa – Bimmertoday

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account