BMW urmărește să crească la 100 km autonomia modelelor plug-in hybrid

Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG pentru clienţi, mărci şi vânzări, a declarat că se producătorul german țintește pragul de 100 kilometri pentru autonomia electrică a modelelor sale plug-in hybrid.

Oficialul BMW a subliniat că evoluția autonomiei va fi diferită în funcție de segmentul de piață. În acest sens avem drept reper cifrele anunțate pentru gama plug-in hybrid actuală. De exemplu, BMW X2 xDrive25e oferă o autonomie electrică de până la 53 km, BMW 530e Sedan facelift este creditat cu 62-67 km, iar SUV-ul BMW X5 xDrive45e promite 67-87 km. Acestea sunt cotațiile WLTP, adică mai stricte, care reflectă mai apropiat autonomiile ce pot fi obținute în condițiile de trafic real.

Cu alte cuvinte, ne putem aștepta ca modelele cu dimensiuni și prețuri mai mari să fie primele care depășesc pragul de 100 km pentru autonomia electrică.

Iată răspunsul integral pe care Pieter Nota l-a oferit despre perspectivele BMW Group pentru viitorul automobilelor plug-in hybrid:

“Doar în Uniunea Europeană există milioane de persoane al căror comportament de mobilitate se potriveşte ideal cu un automobil plug-in hybrid. Prin urmare, extindem în mod constant gama noastră de modele plug-in hybrid. De exemplu, noul BMW Seria 5, pe care tocmai l-am lansat, va oferi iniţial cinci variante hibrid diferite. În plus, continuăm şi să dezvoltăm sistemul de propulsie, iar în viitor vom oferi autonomie electrică de până la 100 de kilometri, în funcţie de segment. Până la sfârşitul acestui an, vom avea disponibile 12 modele plug-in hybrid de bază, inclusiv noile MINI Countryman şi BMW X2. De altfel, suntem lideri în ceea ce priveşte varietatea de modele atât în Germania şi Uniunea Europeană, cât şi la nivel mondial. În acest moment, aş dori să vorbesc despre întreaga noastră gamă de automobile electrificate. Până în 2023, ne propunem să avem pe şosele un total de 25 de modele electrificate. Mai mult de jumătate dintre ele vor fi complet electrice. Per total, presupunem că maşinile electrificate vor reprezenta între 15 şi 25% din vânzările noastre globale înainte de 2025. În Europa, probabil că această cotă va fi deja de un sfert până în 2021, o treime până în 2025 şi jumătate până în 2030. Acest lucru ne va permite să îndeplinim obiectivele UE privind CO2. Pentru noi, problema protecţiei climatice este foarte importantă, precum şi păstrarea promisiunii noastre atunci când vine vorba de politici.”

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account