Zvonuri: BMW X4 va debuta la Salonul auto de la Detroit 2013

Potrivit surselor noastre si celor ale publicatiei AutoWeek, BMW X4 va debuta la Salonul auto de la Detroit in ianuarie 2013. Cel de-al 5-lea model al gamei X va debuta mai intai sub forma de concept, versiunea de serie urmand a fi lansata in 2014.

BMW X4 F26 are la baza aceeasi platforma ca si noul X3 si va fi pozitionat sub X5 SAV din punct de vedere al pretului. Conform surselor noastre, BMW X4 va masura 4.65 metri, la fel ca si X3 F25. Vehiculul SAC (Sports Activity Coupe) va concura cu Porsche Macan, a carui lansare este programata in aceeasi perioada.

Din punct de vedere al designului BMW X4 2014 va fi diferit de X3 la fel cum X6 difera fata de X5. Limbajul de design porneste de la BMW X6 dar pastreaza un stil unic, cu partea frontal redesenata, partea spate atletica si indrazneata si o linie a portbagajului inclinata, dintr-o singura piesa. Pentru a conferi o infatisare mai dinamica si mai sportiva, designerii au desenat un plafon inclinat.

Sub capota ne asteptam sa vedem aceleasi motorizari ca pe X3, cu patru si sase cilindri, atat pe benzina cat si diesel. Zvonurile legate de un posibil BMW X4 M au aparut la inceputul verii, dar nu se stie daca compania a aprobat deja noul proiect M-SAV. AutoWeek a declarat ca un astfel de model ar putea aparea la sfarsitul anului 2014si ar putea fi propulsat de acelasi agregat de pe viitorul BMW M3, unul nou pe benzina, cu sase cilindri, twin-turbo.

Mai mult, inginerii M au in plan si un BMW X4 M diesel, care va mari astfel gama de modele M Performance Automobiles. Modelul X4 diesel modificat de divizia M ar urma sa fie propulsat de o versiune modificata a motorului BMW de 3.0 litri tri-turbo.

BMW va demara productia de modele X4 la sfarsitul acestui an, la uzina de la Spartanburg, din Carolina de Sud.

[Sursa: Autoweek | Foto – Worldcarfans]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account