CEO-ul BMW confirmă: Modelele BMW M vor fi electrificate

Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, a declarat oficial în cadrul raportului pentru primul trimestru al anului 2019, că și modelele diviziei de performanță BMW M vor adopta propulsii electrificate.

“În primul trimestru al anului în curs am comercializat peste 27.000 de vehicule electrificate. Și, până la finalul anului, vom avea pe șosele jumătate de million de vehicule electrificate. În Europa, procentul nostru de vehicule electrificate pe care le-am livrat este de trei ori mai mare față de media industriei. În 2018 am fost liderii de piață pentru electrificare, atât în Europa, cât și în Germania, nu doar în segmentul premium, ci peste întregul ansamblu al pieței. Avem în plan să menținem o poziție de lider în timp ce evoluăm, atât în Europa, cât și pe la nivel mondial. Pentru a realiza acest lucru, vom continua să lansăm mai multe modele electrificate pentru toate mărcile noastre și pentru toate modelele de serie. Iar asta va include și Rolls-Royce și BMW M.” – declară Harald Krüger.

Din păcate, CEO-ul grupului BMW nu a oferit și detalii. Deci încă nu s-a confirmat oficial care va fi primul model BMW M electrificat, sau când va fi lansat. În orice caz, implementarea ajutorului electric este o cale de evoluție certă, la nivel de industrie. Mai mult, toate modelele Mercedes-AMG lansate începând cu 2021 vor avea propulsii cu o formă de electrificare, după cum a declarat pentru revista Road&Track șeful acestei divizii, Tobias Moers.

Noul model Mercedes-Benz GLS 580 4MATIC dispune deja de un V8 cu sistem mild-hybrid. Tobias Moers subliniază că divizia Mercedes-AMG a fost responsabilă pentru dezvoltarea acestui motor și a sistemului electric de 48 de volți. La fel, oficialul mărcii germane a confirmat că propulsia electrificată a fost proiectată și pentru Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+. De altfel, și motorizarea inferioară Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ are un motor de 3 litri cu 6 cilindri în linie și sistem EQ Boost cu generator care oferă un plus de 22 CP și 250 Nm.Așadar,

BMW M va trebui să răspundă acestor evoluții tehnologice. Iar răsplata se va resimți prin răspunsul rapid al motorului, eficientizarea consumului și livrarea unor performanțe superioare.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account