Configuratorul JANTA.RO oferă jante din aliaj ușor, produse cu cele mai avansate tehnologii de turnare și forjare

JANTA.RO oferă un portofoliu variat de jante din aliaj ușor pentru automobilele de performanță și premium, care impun un etalon prin calitate și tehnologiile de producție avangardiste. Aceste jante sunt proiectate de Grupul ALCAR, liderul producătorilor de jante din Europa, în segmentul aftermarket.

Greutatea redusă și robustețea cât mai mare sunt factori esențiale pentru felul în care pot avantaja ținuta dinamică a mașinilor, precum și eficiența consumului de combustibil sau energie (în cazul automobilelor electrice). Jantele care susțin cel mai înalt nivel de performanță sunt cele produse cu tehnologii de turnare, forjare și Flow Forming. Aceste metode de producție optimizează densitatea materialului de bază, ceea ce crește rezistența torsională a jantei și reduce substanțial greutatea acesteia. La toate acestea se adaugă designul sofisticat realizat cu tehnologii de prelucrare computerizate, precum și tehnologiile de finisare și vopsire, care oferă protecție inclusiv la uzura sporită din sezonul de iarnă.

Din gama Grupului ALCAR, portofoliul JANTA.RO cuprinde jantele din aliaj ușor AEZ, DOTZ, și DEZENT, jantele din oțel și jantele hibride marca ALCAR, precum și jantele speciale pentru off-road DOTZ 4×4. Dintre acestea, mărcile AEZ și DOTZ se adresează clienților care doresc cele mai înalte standarde tehnologice și de design. În acest sens, configuratorul 3D JANTA.RO permite utilizatorilor să descopere cu doar câteva click-uri toate modelele de jante omologate și 100% compatibile cu automobilul pe care îl dețin. Trebuie selectate marca, modelul, anul de producție și motorizarea. Iar apoi sunt afișate doar modelele de jante care respectă exact specificațiile acelui autoturism. JANTA.RO este cel mai complex configurator 3D de jante din România. Astfel, oferă o ilustrare realistă și detaliată a automobilului și permite utilizatorilor să aleagă culoarea caroseriei și tapițeriei, gradul de transparență al geamurilor, precum și înălțimea gărzii la sol. Așadar, utilizatorii văd întocmai cum va arăta mașina echipată cu fiecare model de jantă compatibil.

De asemenea, pentru fiecare produs sunt afișate toate versiunile de dimensiuni disponibile, prețurile pentru acestea, precum și data de livrare. Iar pentru cei care doresc să achiziționeze seturi complete de roți, JANTA.RO afișează toate modelele de anvelope de vară, iarnă și all season potrivite pentru specificațiile fiecărui tip de jantă. JANTA.RO oferă gamele de anvelope ale producătorilor PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, NOKIAN, BRIDGESTONE, DUNLOP, CONTINENTAL, FALKEN, WESTLAKE, TRIANGLE, GOODRIDE, SUMITOMO, SAILUN, ROADX, NEXEN, KUMHO, JINYU, GITI, GT Radial.

PROCESELE DE PRODUCȚIE AVANSATE DE TURNARE, FLOW FORMING ȘI FORJARE A JANTELOR DE ALIAJ UȘOR

Gamele de jante AEZ și DOTZ din portofoliul JANTA.RO beneficiază de cele mai avangardiste tehnologii de producție. Ambele mărci oferă jante din aluminiu, create în matrițe prin turnare gravitațională sau la presiune joasă. De exemplu, jantele DOTZ Revvo sunt o dovadă pentru cât de avansat este și procesul de turnare gravitațională. Acestea oferă o interpretare modernă pentru un design de jantă sport clasic. Și pot fi montate cu dimensiuni diferite la roțile din față și din spate. DOTZ Revvo au specificații proiectate pentru modele precum BMW Seria 3 și Seria 4, Audi S3, A4 și A5, sau Volkswagen Golf GTI.

Precizia metodelor de producție prin turnare este demonstrată de AEZ, care folosește matrițe de oțel permanente. Fiecare matriță poate fi folosită pentru producerea a peste 60.000 de jante, fără abateri de la standardele de calitate. Aluminiul topit este turnat în aceste matrițe, iar după ce janta prinde formă, urmează procesul de prelucrare și finisare. Iar fiecare producător perfecționează continuu metodele de turnare, în funcție de modelul de jantă.
Alegerea aliajelor de aluminiu cu proprietățile potrivite, precum și tehnologiile de turnare, permit ca jantele turnate în matrițe să aibă greutate cât mai redusă dar și robustețe înaltă. Ca repere avem jantele AEZ Panama și AEZ Leipzig speciale pentru SUV-uri, care suportă individual sarcini de până la 1.026 kg, respectiv 1.045 kg. Acest model de jante este compatibil cu SUV-uri mari, precum BMW X5 și X6, Porsche Cayenne, Range Rover și Range Rover Sport.

Un proces și mai avansat de producție este cel denumit Flow Forming. Utilizează metoda injectării aluminiului topit în matriță, la presiune joasă. Iar apoi, o mașină specială rotește matrița, în timp ce încălzește zonele de suprafață. Janta din matrița inițială este adusă la forma finală cu ajutorul unor role care aplică presiune. În acest mod aluminiul este comprimat și întins la specificațiile dorite, ceea ce crește substanțial rezistența torsională a jantei finale. De altfel, jantele produse prin Flow Forming au robustețe apropiată de cele realizate prin forjare, însă având prețuri mai mici.
Forjarea se produce prin presarea unei bucăți de metal între două matrițe. Prin aplicarea unei presiuni extreme se extrag elementele nedorite, iar metalul devine mai puțin poros. Distribuirea uniformă și densă a metalului face jantele forjate mai robuste decât cele turnate în matrițe sau cele realizate prin prelucrare cu mașini speciale. Totodată, un avantaj important al jantelor realizate prin forjare este că acestea au greutate redusă considerabil.

Beneficiile forjării pot fi combinate și cu procesul Flow Forming, așa cum s-a optat în cazul jantelor AEZ Forged.Series. Acestea se remarcă mai întâi prin calitatea și proprietățile materialului din care sunt fabricate. În cazul lor s-a ales aluminiul 6061 T6, un material folosit în industria aviației. Aluminiul de înaltă calitate și tehnologia de producție Flow Forming contribuie la crearea unei jante cu aproximativ 30% mai ușoară decât o jantă similară produsă prin turnare. Acest avantaj este datorat densității mult mai mari a materialului, care se obține prin forjare și prin sofisticatul proces Flow Forming. Mai exact, după ce sunt realizate preformele de aluminiu, acestea sunt rulate în forma circulară a jantei finale, materialul fiind supus la temperaturi de circa 350 de grade Celsius. Astfel, rezultă produsul într-o formă brută.

La fel de minuțioase și avansate sunt și etapele de modelare și finisare. Este vorba despre finisare CNC (Computer Numerical Control), automatizată și controlată de un computer. Designul final este creat cu aceste utilaje de rulare și frezare care au acuratețe exemplară, mulțumită ghidării computerizate. Apoi are lor finisarea marginilor și înlăturarea asperităților și micilor fragmente metalice rezultate în etapa de frezare. Procesul de formare și finisare a jantei durează 5 ore. Iar ultima etapă în producerea jantei este tehnica de polișare cu mici bile ceramice, distinctă pentru modelul AEZ Steam.forged. După polișare sunt aplicate două straturi de lac speciale, care oferă protecție împotriva capriciilor vremii și zgârieturilor. Toate acestea se adaugă la faptul că materialul de bază al jantei conține doar 0,8% silicon, ceea ce oferă un aspect glossy, lucios.

Jantele de calitate premium AEZ Steam.forged sunt disponibile în configuratorul JANTA.RO și sunt propuse de producător special pentru Tesla Model S și Tesla Model X. Pentru aceste modele sunt oferite variante cu dimensiuni diferite față/spate: 8,5×21″ și 9×21″ pentru Tesla Model S și 9×22″ cu 10×22″ pentru Tesla Model X. Pentru aceste modele electrice jantele AEZ Steam.forged au aprobare ECE (Economic Commission for Europe), astfel că nu necesită inspecție TÜV suplimentară sau înregistrare în documentele mașinii, fiind omologate și 100% compatibile cu specificațiile automobilului de serie.
În clipul de mai jos, AEZ ne prezintă secvențe din etapele de producere a jantei Steam.forged:

Pentru a primi certificarea TÜV, toate jantele AEZ și DOTZ sunt supuse la peste 200.000 de teste de sarcină și trec prin sesiuni de testare foarte dure, care includ și simularea coliziunii cu marginea unei borduri.
De asemenea, jantele din aliaj ușor AEZ și DOTZ se disting nu doar prin design și finisaje rafinate, ci și datorită rezistenței la uzură. Protecția este oferită de tehnica de vopsire SR3, concepută special pentru a proteja jantele și față de uzura și condițiile aspre din sezonul de iarnă. Tehnica de vopsire SR3 asigură protecție împotriva gheții, reziduurilor de pe șosea și a sării folosită pentru topirea gheții de pe șosele. De asemenea, vopsirea SR3 rezistă la temperaturile scăzute din sezonul rece. Iar pentru testarea acestor proprietăți se folosesc un tun de zăpadă de 120 kg, o mașină de deszăpezit cu sare și un bloc de gheață de 20 kg.

LIVRARE GRATUITĂ LA DOMICILIU SAU LA UN SERVICE PARTENER JANTA.RO, CARE ASIGURĂ MONTARE SPECIALIZATĂ

Serviciile JANTA.RO au fost concepute pentru a garanta eficiență și flexibilitate clienților care comandă produse din configuratorul virtual. Astfel, clienții JANTA.RO pot opta pentru livrare la domiciliu, sau la o adresă pe care o indică. De asemenea, pot solicita ca jantele, anvelopele sau seturile de roți complete să fie livrate direct la unul dintre service-urile partenere JANTA.RO. Este vorba despre o rețea cu peste 100 de service-uri specializate, care acoperă toate zonele de pe teritoriul României. Din meniul configuratorului 3D JANTA.RO, clienții pot selecta service-ul preferat și indică două opțiuni pentru data și ziua când le permite programul să facă vizita la service. Dacă se achiziționează seturi de roți, atunci, înainte de livrare către clienți, anvelopele sunt montate pe jante, iar roțile sunt și echilibrate. Așadar, mulțumită acestor modalități de livrare și montaj, clienții JANTA.RO se bucură de eficientizarea timpului și costurilor alocate pentru schimbarea jantelor. De asemenea, timpii de livrare sunt cât mai rapizi, datorită faptului că JANTA.RO lucrează cu un stoc local de peste 10.000 de jante și 100.000 de anvelope. Produsele aflate în stocul local sunt livrate în 1-2 zile lucrătoare. Iar dacă produsul se află în stocul din Germania, atunci transportul va dura cel mult 7 zile lucrătoare.
Nu în cele din urmă, clienții pot apela și la serviciul de call center JANTA.RO, care este disponibil la numărul 031.425.14.12 și oferă informații și îndrumări pas cu pas atât în alegerea produselor, cât și pentru programări și servicii specializate.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account