Cum alegi o stație de încărcare?

Statie de incarcare

Mașinile electrice câștigă din ce în ce mai multă popularitate, iar dacă luăm în calcul și modelele de tip plug-in hybrid e clar că tendințele spre mobilitate electrică sunt foarte bune. Dar totul depinde de infrastructura de încărcare și aici intervine pachetul ENGIE e-XPLORE.

În primele patru luni ale anului, piața de automobile electrice sau de tip plug-in hybrid a înregistrat o creștere importantă față de perioada similară a anului trecut. În date statistice, acest lucru se traduce în 501 modele electrice și 462 de modele PHEV. Acest lucru echivalează cu o creștere de 17,9% pentru electrice și o creștere de 101,5% pentru plug-in hybrid. Și, mai mult decât atât, programele Rabla Plus și Rabla Clasic abia acum încep să funcționeze corect ceea ce înseamnă că până la finalul anului vom avea creșteri mai importante. Prin urmare, e destul de clar că nevoia pentru o stație de încărcare va deveni din ce în ce mai presantă.

Chiar dacă la prima vedere datele sunt îmbucurătoare și arată tendința de creștere a modelelor care se încarcă la priză, e la fel de clar că infrastructura publică sau cea privată de încărcare trebuie să țină pasul cu numărul modelelor prezente pe stradă. ENGIE România, prin intermediul EV Box, oferă o soluție completă pentru mobilitatea electrică, împărțită în două categorii principale. Una dedicată persoanelor fizice și o a două creată special pentru companii, managementul de flote sau spații comerciale.

Cum alegi o stație de încărcare pentru acasă?

Pachetul ENGIE e-XPLORE îți oferă acasă prima soluție integrată de mobilitate electrică. Stația Elvi – produsă de EV Box – are o putere de până la 22 kW și o modularitate ridicată. Tehnologia în lumea mașinilor electrice evoluează rapid, ceea ce înseamnă că doar în câțiva ani probabil că vom vedea o dezvoltare importantă a celulelor de baterii și, implicit, a capacităților de încărcare. Și da, e important să beneficiezi de o stație de încărcare pregătită să evolueze în același timp cu tehnologia. Cu o funcționalitate de tip click-on, stația Elvi permite schimbarea cablului și a capacității de încărcare, ceea ce îi garantează performanțe impecabile pentru o perioadă îndelungată în timp.

În plus, pachetul ENGIE e-XPLORE include, pe lângă stația propriu-zisă, și serviciile de instalare, de asistență tehnică, precum și monitorizarea online permanentă, în timp ce conectivitatea WiFi a stației îți oferă acces și control pentru sesiunile de încărcarea, precum și o serie de servicii remote. Astfel, beneficiezi de acces în rețeaua națională e-charge cu primii 3.000 de kilometri incluși, precum și o reducere de 50% la energia verde activă în primele trei luni. Prin urmare, beneficiind de pachetul ENGIE e-XPLORE poți încărca ușor, la tine acasă, bateria mașinii tale electrice, oricând dorești.

Cum încarci un iX3 sau un plug-in hybrid?

Ca un exemplu legat de puterea de până la 22 kW pot să-ți spun că BMW iX3 încă nu permite încărcarea decât la 11 kW în curent alternativ tri-fazic. Prin urmare, dacă optezi pentru un iX3 poți alege stația Elvi cu putere de 11 kW, urmând ca upgrade-ul la 22 kW să fie realizat la achiziția următoarei mașini electrice. Pe de altă parte, în cazul în care achiziționezi un model din gama Mercedes-EQ, așa cum sunt EQC sau EQA, primești gratuit stația Elvi. Lucru valabil și pentru achiziția unui model Mazda MX-30.

Dacă facem referire la modelele de tip plug-in hybrid, atunci poți opta pentru stația Elvi cu o putere de 7,4 kW pentru că, pur și simplu, în momentul de față nu ai nevoie de mai multă putere. De exemplu BMW X3 xDrive30e, un plug-in hybrid extrem de eficient, permite încărcarea cu doar 3,7 kW. Dar, Mercedes-Benz GLC 300e, un alt plug-in echivalent permite încărcarea cu 7,4 kW. Prin urmare, cu stația Elvi asiguri tot necesarul de încărcare rapidă și pentru modele de tip plug-in hybrid. Dar ai garanția că pe viitor, chiar dacă faci pasul către un model pur-electric, stația poate fi upgradată pentru a face față cerințelor de putere.

Cum alegi o stație de încărcare pentru afacerea ta?

Pachetul ENGIE e-XPLORE Business include două soluții distincte, pentru două modalități de încărcare complet diferite. Pentru flotele electrice ale companiilor soluția optimă este Business Line. Aidcă o stație de încărcare ideală pentru spațiile de birouri sau locații publice unde timpul de încărcare este mai îndelungat. Această stație de încărcare este compatibilă cu orice tip de automobil electric și poate încărca două mașini în același timp. Are conexiune WiFi și 4G, dar și o putere de până la 22 kW. Cel mai ingenios și important aspect al stației Business Line este modularitatea acesteia. Practic, pot fi conectate în serie până la 20 de astfel de stații, cu un conector central, care joacă rolul de “hub”.

Încărcarea mașinilor conectate la seria de stații Business Line se poate face fie după principiul “primul venit, primul servit”, fie ținând cont de starea de încărcare a mașinilor conectate. Avantajele sistemului de stații Business Line este dat în primul rând de capacitatea de a limita peak-urile de putere în rețea, folosind un programator inteligent. În al doilea rând, fiabilitatea ridicată este extrem de importantă. Design-ul durabil, rezistent la condițiile atmosferice, alături de serviciile de asistență remote și update-urile de firmware contribuie la un obținerea unui sistem de încărcare fiabil, modular și foarte ușor de folosit.

Statie de incarcareUn fast-charger modular: QC Troniq 50

Cea de-a doua soluție este dedicată companiilor unde timpul de staționare este mai scurt. Stația QC Troniq 50 este un fast-charger robust și puternic, a cărui putere maxim ajunge la 50 kW. Capacitatea de încărcare este de trei mașini simultan, prin porturile Type 2, CCS și CHAdeMO. La fel ca și în cazul celorlalte stații, și QC Troniq 50 este produsă de EV Box și oferă monitorizare online, alături de update-uri de firmware, dar are o garanție de trei ani, ce poate fi extinsă la cinci ani. Mai mult, stația QC Troniq 50 este deja cu un pas în viitor pentru că puterea ei maximă poate fi crescută până la 350 kW prin adăugarea unor module de putere auxiliare.

Statie de incarcarePachetul ENGIE e-XPLORE Business susține mobilitatea electrică indiferent de domeniul de activitatea al companiei tale. Pentru spațiile de birouri, stațiile de încărcare le oferă angajaților un spațiu de lucru modern și prietenos cu mediul, dar și un beneficiu inspirat din viitor. Managementul flotelor electrice devine mult mai eficient și lipsit de grija mentanațelor, iar pentru centrele comerciale, o stație de încărcare rapidă, este un motiv în plus pentru posesorul unei mașini electrice de a face o vizită. Dezvoltatorii imobiliari pot crește valoarea proprietății sau pot influența decizia de cumpărare sau închiriere prin instalarea stațiilor de încărcare, iar parcările, private sau publice, pot aduce un plus locurilor oferind șoferilor posibilitatea de a-și încărca mașinile electrice.

În concluzie, indiferent dacă ești în căutarea unei stații de încărcare pentru acasă sau pentru a-ți dezvolta afacerea, pachetele ENGIE e-XPLORE sunt soluția ideală în orice ipostază, oferind cele mai bune soluții pentru mobilitatea electrică.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account