Dakar 2015: Început în forță pentru MINI

MINI a început Raliul Dakar 2015 cu o victorie de etapă. Orlando Terranova (Argentina) şi navigatorul său Bernardo Graue (Argentina), aflaţi la comenzile unui MINI ALL4 Racing, au câştigat prima etapă a Raliului Dakar 2015, care se desfăşoară în America de Sud.

Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa), echipajul unui alt MINI ALL4 Racing, au câştigat iniţial etapa, dar ulterior au fost penalizaţi cu două minute şi au coborât până pe locul al şaptelea al clasamentului general.

Echipajul MINI format din Joan „Nani” Roma (Spania) şi Michel Périn (Franţa), care a câştigat ediţia de anul trecut a Raliului Dakar, s-a oprit după zece kilometri de la începerea etapei şi a trebuit să fie tractat până la bivuac de un camion de asistenţă.

Dakar 2015_I_7

În prima zi, sportivii au avut de parcurs 833 de kilometri de la Buenos Aires (Argentina) la Villa Carlos Paz (Argentina). După festivitatea de deschidere ce a avut loc duminică în capitala Buenos Aires (Argentina), echipajele au concurat în prima probă specială. Startul etapei a fost în delta fluviului Rio de la Plata, chiar la marginea oraşului Buenos Aires. Etapa a fost o combinaţie de secţiuni cu macadam şi viraje strânse, la 90 de grade, în mediul rural argentinian.

Krzysztof Holowczyc (Polonia) şi Xavier Panseri (Franţa), echipaj al celui de-al treilea MINI ALL4 Racing înscris de Monster Energy Rally Raid Team, se află pe locul al patrulea al clasamentului general. Echipajul olandez Erik van Loon – Wouter Rosegaar ocupă o poziţie în Top 10, tot cu un model MINI ALL4 Racing. Cei doi se află pe locul al nouălea.

Dakar 2015_I_6

Luni, sportivii vor avea de trecut una din cele mai dificile provocări ale întregului Raliu Dakar. Etapa a doua (Villa Carlos Paz – San Juan) va include cea mai lungă probă specială din programul acestei ediţii – un total de 518 kilometri. Etapa se va desfăşura pe drumuri forestiere, urmate de secţiuni de macadam uscat, albii uscate, precum şi zone nisipoase cu dune înalte şi nisip foarte fin spre final.

Clasament general după prima etapă (Top 5)

  1. Terranova/Graue (MINI ALL4 Racing) 1h13:12
  2. Gordon/Campbell 1h13:54
  3. De Villiers/Von Zitzewitz 1h14:02
  4. Holowczyc/Panseri (MINI ALL4 Racing) 1h14:06
  5. Spataro/Lozada 1h14:08
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account