Gerovital
Gerovital
Gerovital

Sistemul de navigaţie BMW i a câştigat „GreenTec Award” 2015

BMW i Navigation

Sistemul de navigație cu trasee intermodale (care foloseşte soluţii combinate cu mijloace de transport în comun), care a fost dezvoltat pentru sistemele automobilelor BMW i, a fost recompensat cu „GreenTec Award” 2015. Unică la nivel mondial, funcţia sistemelor de navigaţie cu care sunt echipate modelele BMW i3 şi BMW i8 propune conducătorului alternative prin utilizarea transportului public, astfel încât acesta să ajungă mai repede şi mai eficient la destinaţia dorită. Astfel, planificatorul de trasee intermodale contribuie în mod eficient la reducerea aglomeraţiilor şi a emisiilor în zonele urbane.

Un juriu independent, format din aproximativ 60 de reprezentanţi din mediul academic şi cel de afaceri, asociaţii şi mass-media, a ales inovaţia BMW i ca fiind cea mai importantă tehnologie de protecţie a mediului din domeniul mobilităţii individuale. Premiile GreenTec 2015 vor fi înmânate la 29 mai 2015, în cadrul unei gale ce va avea loc la Tempodrom, în Berlin.

„Premiile GreenTec doresc să apropie oamenii de tehnologiile de mediu avansate şi utilizabile zi de zi, într-o manieră uşor de înţeles, şi tocmai acest lucru a făcut ca proiectul BMW i să fie cel câştigător”, a spus fondatorul Premiilor GreenTec, Marco Voigt.

Elmar Frickenstein, vicepreşedinte executiv pentru electrică/electronică şi sisteme de condus în cadrul BMW Group, a acceptat premiul în cadrul unei ceremonii exclusive ce precede gala: „Planificatorul de trasee intermodal este unul din numeroasele exemple ale conceptului de mobilitate globală de la BMW i. Cu BMW i ne gândim ce se întâmplă în afara automobilului. Iar acest lucru poate însemna părăsirea automobilului şi utilizarea transportului public, soluţie care evită formarea ambuteiajelor şi care, în anumite condiţii, este mai eficientă”.

Planificatorul de trasee intermodale este opţiune standard pentru sistemul de navigaţie Professional disponibil la BMW i3 şi BMW i8. Pe lângă reţeaua rutieră şi sistemul de informaţii în timp real despre trafic (Real Time Traffic Information), acesta ia în considerare, la prezentarea alternativelor de a ajunge la destinaţie, şi traseele şi orarele transportului public. Pe baza acestor informaţii, conducătorului i se sugerează traseul ideal, dar şi mai multe rute alternative intermodale – fiecare dintre acestea cu informaţii exacte cu mijloacele de transport şi liniile acestora, locurile de transfer, lungimea distanţei ce trebuie parcursă pietonal şi timpul total necesar pentru a ajunge la destinaţia dorită.

După alegerea traseului preferat, conducătorul este direcţionat spre o locaţie Park-and-Ride. După aceea, cu ajutorul aplicaţiei BMW i Remote, el poate transfera traseul pe smartphone-ul său. Astfel, după urcare în autobuz sau metrou, el va primi indicaţii precise spre destinaţia finală, precum şi pentru reîntoarcerea la automobil.

Datele cu reţeaua şi orarul transportului public, necesare pentru determinarea traseelor intermodale, sunt disponibile pentru un număr tot mai mare de metropole din Europa, SUA şi China. În planificatorul de trasee sunt incluse liniile de autobuz, tramvai, metrou şi S-Bahn (sistem de tip metrou – tren regional), precum şi conexiunile de transport regional. În funcţie de oră şi de situaţia traficului, se poate determina mereu combinaţia optimă între transportul cu atuomobilul şi transportul în comun. Prin urmare, sistemul de navigaţie intermodal ajută clienţii BMW să utilizeze, într-un mod cât mai eficient, atât automobilul propriu, cât şi oferta de transport public, totul cu obiectivul de asigura un timp cât mai scurt până la destinaţie.

Despre Premiile GreenTec
În fiecare an, cu începere din 2008, Premiile GreenTec onorează produsele, proiectele şi iniţiativele, care contribuie la gestionarea durabilă a mediului într-o manieră inovatoare şi eficientă. Accentul este pus pe ideile creative şi pe tehnologiile de pionierat pentru conservarea resurselor naturale şi reducerea emisiilor. Anul acesta, premiile se acordă la zece categorii. Dintre cele peste 250 de înscrieri la categoria automobile, distincţia a revenit planificatorului de trasee intermodale de la BMW i. Premiile GreenTec sunt organizate pentru promovarea angajamentului ecologic şi economic, precum şi entuziasmul pentru tehnologie. Ca ingineri, iniţiatorii şi organizatorii Marco Voigt şi Sven Krüger au pus multă pasiune pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Peste 100 de parteneri, mai mult de 50 de ambasadori şi 30 de expozanţi fac posibil evenimentul.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account