Top zece mașini pe care le așteptăm cu sufletul la gură în 2015

Anul acesta pare că va fi unul extrem de agitat pentru lumea auto, așa că am pregătit un top al mașinilor pe care noi le așteptăm cu sufletul la gură.

          10. Land Rover Discovery Sport
Poate unul dintre cele mai importante modele pe care Land Rover le-a lansat în ultimii, noul Discovery Sport intră în lumea SUV-urilor compacte și are ținta pusă pe BMW X3, Audi Q5 și Mercedes-Benz GLC. Land Rover Discovery Sport va fi echipat cu o serie de porpulsoare eficiente și probabil că va fi cel mai “descurcăreț” model din segmentul său atunci când vine vorba despre abilității off-road. În plus, Land Rover Discovery Sport poate fi confogurat ți în varianta cu șapte locuri, fapt ce poate constitui un avantaj în fața principalilor rivali. O alt aspect important în cazul noului Land Rover Discovery Sport îl constituie și designul, unul care mie personal îmi place foarte mult, mai mult chiar decât cel al rivalilor mai sus menționați.

Land Rover Discovery Sport

          9. Alfa Romeo 4C Spider
Italienii se pricep la design și dovedesc din nou acest lucru prin Alfa Romeo 4C Spider. Bazându-se pe coupe-ul 4C, versiunea decapotabilă își propune să readucă în prim-plan emoția pe care modele Alfa Romeo au reușit să o insufle câtevora generații întregi de pasionați auto. Așa cum era de așteptat, Alfa Romeo 4C, va prelua motorul cu injecție directă al fratelui cu plafon fix. Prin urmare, echipat cu motorul 1750 Turbo Petrol, Alfa Romeo 4C Spider va pune la dispoziția șoferului o putere maximă de 240 CP și va atinge suta în mai puțin de cinci secunde.

Alfa Romeo 4C Spider

          8. Bentley Mulsanne Speed
Dacă te pasionează clasa vehiculelor de lux, atunci noul Bentley Mulsanne Speed cu siguranță trebuie să fie pe lista dorințelor tale. Propulsat de celebrul motor V8 de 6,75 litri, noul Bentley Mulsanne Speed dezvoltă 537 de cai-putere și un impresionant moment motor, de 1.100 Nm, disponibil încă de la 1.750 de rotații pe minut. Prin urmare Bentley Mulsanne Speed accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde și are o viteză maximă de 305 km/h. Totuși, atunci când vorbim despre astfel de modele, performanțele dinamice sunt oarecum secundare. Confortul, rafinamentul și echipamentele primează întotdeauna în această clasă, iar Bentley Mulsanne Speed nu face notă discordantă.

Bentley Mulsanne Speed

          7. Audi Q7
Nu putem spune neapărat că noul Audi Q7 este una dintre mașinile care ne ține cu sufletul la gură, însă acest model este unul extrem de important pentru piața SUV-urilor premium, cu atât mai mult din moment ce Audi Q7 își așteaptă un înlocuitor de aproape un deceniu. Designul noului model este doar o continuare a generației precedente, așa că noul Audi Q7 nu ne impresionează prin design, dar cei de la Audi susțin că noul model va fi mai dinamic, mai puternic și mai eficient decât generația precedentă. Și, pentru că nu avem de ales, trebuie să-I credem pe cuvânt. Tot ce știm noi e că noul Audi Q7 nu a reușit să ne impresioneze prin design, însă cu siguranță va fi un rival extrem de serios pentru BMW X5 și noul Mercedes-Benz GLE.

Audi Q7

          6. Jaguar XE
Aștepram de multă vreme un rival serios pentru BMW Seria 3 și acesta pare să vină din partea britanicilor de la Jaguar. Noul Jaguar XE va concura direct în segmentul sedanurilor medii premium cu BMW Seria 3, Audi A4, Mercedes-Benz Clasa C și Volvo S60. Din comparația Jaguar XE vs BMW Seria 3 a reieșit că, pe hârtie, BMW Seria 3 are totuși un mic avantaj în fața noului Jaguar XE, însă doar un comparativ pe șosea ne va spune dacă noul XE este atât de bun pe cât Jaguar spune. În plus, ținând cont de faptul că în prima parte a acestui an și Audi va prezenta noul A4, concurența devine din ce în ce mai agerbă în acest segment și așa destul de disputat.

Jaguar XE

          5. BMW X5 M și X6 M
Despre acești doi monștri am tot vorbit și i-am tot comparat cu rivalii cu rivalii lor principali și a reieșit că X5 M și X6 M sunt cele mai puternice și cele mai rapide SUV-uri disponibile pe piață în acest moment. Cu un V8 de 4,4 litri, ce dezvoltă 575 de cai-putere, atât X5 M, cât și X6 M accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde. Prețurile pentru X5 M și X6 M trec binișor de 100.000 de euro, dar acest preț este complet justificat dacă ținem cont de tehnologia necesară pentru a oferi aceste performanțe dinamice.

BMW X5 M si X6 M

          4. Volvo XC90
Probabil că Volvo XC90 este una dintre cele mai așteptate mașini ale anului trecut ținând cont de teasing-ul intens pe care l-am văzut din partea suedezilor. De notat este faptul că Volvo XC90 nu are decât motoare cu patru cilindri, de 2,0 litri, lucru care ar putea la prima vedere să-I descurajeze pe potențialii clienți. Pe de altă parte însă, în versiunea de bază, Volvo XC90 D4 AWD, noul SUV al suedezilor se bate de la egal la egal cu BMW X5 xDrive25d și este și ceva mai ieftin așa cum puteți vedea în comparativul nostru BMW X5 vs Volvo XC90. Marea noutate este introducerea unei versiuni Plug-In Hybrid ce are la bază un motor pe benzinăde 2,0 litri. Puterea totală pentru acestă versiune este de 400 CP, iar momentul motor trece de 600 Nm.

Volvo XC90

          3. Mazda MX-5
Mazda a reușit să creeze cel mai bine vândut roadster din toate timpuri, iar rețeta pentru MX-5 este destul de simplă. Un roadster ușor, un motor normal aspirat, nu foarte multă putere, dar șasiul compensează cu vârf și îndesat lipsa de putere. Noua generație Mazda MX-5 va beneficia de noile propulsoare SKYACTIV-G, cu injecție directă, poziționat transversal. În plus, noua Mazda MX-5 va primi și noile transmisii cu șase rapoarte.

Mazda MX-5

          2. MINI John Cooper Works
Noul MINI John Cooper Works are la bază un motor cu patru cilindri în linie, de 2,0 litri, ce dezvoltă 231 de cai-putere și 320 Nm, motiv pentru care MINI John Cooper Works accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde, iar timpul pentru accelerația în reprize de la 80 la 120 km/h durează 5,6 secunde, lăsând în urmă multe mașini cu pretenții. Chiar dacă noul MINI a pierdut puțin din dinamica impecabilă pe care generația precedentă a oferit-o, versiunea JCW promite să pună un zâmbet larg pe fața celui de la volan.

MINI John Cooper Works

          1. BMW M2
Toată lumea iubește coupe-urile construite după rețeta clasică, iar BMW M2 este una dintre acele mașini la care putem să visăm cu ochii deschiși. BMW Seria 2 Coupe M235i, deși nu este un M veritabil, a reușit să ne încânte printr-un comportament dinamic absolut excepțional. Prin urmare, era de așteptat ca BMW să trimită modelul Seria 2 Coupe pe mâinile diviziei M. Ne așteptăm ca noul BMW M2 să fie echipat cu deja celebrul motor de 3,0 litri, cu șase cilindri în linie. Cel mai probabil puterea va fi undeva între 360 și 380 CP, pentru a rivaliza direct cu Mercedes-Benz A 45 AMG și Audi RS3. În plus, BMW M2 va fi putea fi echipat fie cu o transmisie manuală, fie cu una automată. Pentru noi, BMW M2 este cea mai așteptată a anului 2015 și este lense de înțeles de ce.

BMW M2

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account