Detalii noi despre modelele BMW cu tractiune fata

Revin in atentia media primele vehicule BMW cu tractiune fata. Revista britanica Autocar relateaza ca modelele cu tractiune fata sunt gata sa intre in ultimele 12 luni de testare, urmand ca premiera mondiala sa aiba loc la sfarsitul anului 2012.

Modelele BMW Seria 1 cu tractiune fata au la baza noua platforma, si vor beneficia de noile motoare BMW diesel si pe benzina, de 1.5 litri cu trei cilindri, turbo. Constructorul bavarez va oferi si o versiune xDrive.

Agregatul N37 va dezvolta o putere de cel putin 160 CP si va emite 95 g/km emisii de CO2, pentru unitatile diesel. Cele mai performante modele Seria 1 cu platforma cu tractiune fata vor fi propulsate de un motor TwinPower de 180 CP.

Primul model care va fi lansat pe piata este Advanced Family Sports Activity Tourer. Surse din interiorul BMW spun ca ideea proiectului este aceea de a combina spatiul si flexibilitatea unui MPV cu stabilitatea unui SAV si cu forma unui model break mai mare, dar pastrand in acelasi timp infatisarea de autoturism. Prin AFAST, prescurtarea de la Advanced Family Sports Activity Tourer, BMW are de gand sa ofere o varianta reinterpretata a conceptului de utilitara mai asemanatoare unui autoturism, dar fara a afecta spatiul, flexibilitatea sau dinamica rularii.

Noul layout a permis inginerilor de la BMW sa modifice proportiie masinii, partea fata si stalpii A fiind dusi mai in fata. Astfel, volumul habitaclului va fi adus la un nivel comparabil cu al celui mai bine vandut model european din clasa sa, Volkswagen Golf, precum si cu Audi A3.

Sursele BMW precizeaza ca s-ar putea produce 1 milion de unitati BMW si MINI cu tractiune fata, pana la sfarsitul deceniului.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account