Știința sunetului BMW

Un BMW trebuie să arate într-un fel, să meargă într-un fel, să miroasă într-un fel și să sune într-un fel.

Fiecare dintre cele patru simțuri sunt antrenate de niște ingineri. Despre inginerii care se ocupă cu performanțele unui BMW am tot auzit, dar puține se știu de cei care dezvoltă sunetele unui BMW. De la sunetul pe care-l auzi atunci când uiți să-ți pui centura, până la sunetul pe care-l auzi atunci când trântești ușa sau când îți freci popoul de scaune, toate sunt analizate de niște oameni cu căști pe urechi care privesc în niște monitoare și iau notițe.

Acoustics Development BMW Group (02/2010)

„Imaginează-ți un film horror fără sunet. Ar fi plictisitor”, spune Rainer Beer, Leader Sound Design pentru BMW. Și cam are dreptate. Cum ar fi arătat scena cu înjunghierea în duș din Psycho a lui Hitchcock fără sunetul ăla țipător de fundal? Probabil ca o înjunghiere sexy, nicidecum ca una înfricoșătoare în care te pui în locul victimei. Un număr de 14 ingineri de sunet se ocupă de mărcile bavareze încercând să creeze o atmosferă specifică fiecărui model. BMW are un sunet specific, MINI are un sunet specific, Rolls Royce are un sunet specific.

Acoustics Development BMW Group (02/2010)

Pe lângă dezvoltarea unor sunete care să-ți încânte urechea, inginerii cu ureche muzicală de la BMW sunt responsabili și cu eliminarea sunetelor neplăcute de rulare. Vibrațiile sunt analizate și reduse cu ajutorul acusticii. Dar în loc să vă explicăm sunetul prin cuvinte, mai bine vă lăsăm să-i auziți pe cei care-l ingineresc.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account