JANTA.RO oferă anvelope de iarnă performante, pentru orice buget și model de automobil

În România, șoferii întâmpină toate capriciile sezonului de iarnă, cu zăpadă abundentă, drumuri acoperite cu gheață și temperaturi foarte scăzute. De aceea este impusă de lege și absolut necesară utilizarea anvelopelor speciale de iarnă în sezonul rece.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață și polei, indiferent de sezon. Și sunt acceptate atât anvelope de iarnă, cât și cele all season care au specificații și certificări pentru mers pe zăpadă. Însă, chiar dacă anvelopele all season oferă aderență într-un interval de temperaturi care poate fi curpins de la -10 și +30 de grade Celsius, tot anvelopele speciale de iarnă sunt cele care garantează siguranță și control optim în condițiile de îngheț și zăpadă. În primul rând, anvelopele de iarnă au compoziție care își păstrează elasticitatea și implicit aderența când temperaturile scad mult sub 7 grade Celsius. Acesta este pragul de la care anvelopele de vară se întăresc, ceea ce afectează tracțiunea, distanța de frânare și controlul dinamic. Anvelopele de iarnă au și cele mai adânci și complexe combinații de fante și caneluri, proiectate pentru aderență pe zăpadă și gheață.

Deși sunt o investiție sezonieră, anvelopele de iarnă sau seturile de roți de iarnă pot fi folosite mai mulți ani la rând. Iar configuratorul JANTA.RO ajută posesorii de automobile să găsească rapid anvelopele care oferă cele mai bune standarde de anduranță și performanță, în funcție de bugetul și modelul de mașină pe care îl conduc. În acest fel investiția este cât mai eficientă.

Portofoliul JANTA.RO cuprinde gamele de anvelope ale producătorilor PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, NOKIAN, BRIDGESTONE, DUNLOP, CONTINENTAL, FALKEN, WESTLAKE, TRIANGLE, GOODRIDE, SUMITOMO, SAILUN, ROADX, NEXEN, KUMHO, JINYU, GITI, GT Radial.

Cu doar câteva click-uri, utilizatorii selectează marca, modelul, anul de producție și motorizarea. Iar după ce aleg și filtrarea roților cu sau fără senzori de presiune în pneuri, configuratorul JANTA.RO afișează doar anvelopele omologate și 100% compatibile cu acel automobil. Anvelopele sunt împărțite în categoriile de vară, iarnă sau all season. Și pentru fiecare anvelopă sunt afișate specificații tehnice detaliate, precum și noua etichetă care din 2014 trebuie să însoțească obligatoriu anvelopele comercializate în Europa. Pe această etichetă sunt ilustrate clasele de performanță pe care anvelopa le asigură pentru fiecare automobil. Eficiența energetică, esențială pentru un consum redus de combustibil, și anderența pe carosabil ud sunt indicate cu clase de la A la D. Clasa A reprezintă cel mai înalt nivel de perfomanță. De asemenea, eticheta prezintă în decibeli nivelul de zgomot la rulare, dar și diferite simboluri. Anvelopele certificate special pentru tracțiune și siguranță în condiții de zăpadă și gheață poartă simbolul 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake). Iar anvelopele certificate pentru mers pe noroi și zăpadă sunt indicate cu simbolul M+S.

Pentru fiecare produs sunt detaliate prețurile, data livrării și specificațiile tehnice. Iar clienții pot alege anvelopele în funcție de bugetul personal și de preferințele legate de performanțe, dispunând și de o livrarea cât mai rapidă.
Totodată, JANTA.RO permite configurarea și achiziționarea seturilor complete de roți de iarnă. Filtrele configuratorului afișează pentru fiecare tip de jantă anvelopele potrivite, în funcție de automobil. Sunt propuse gamele de jante din aliaj ușor ale mărcilor AEZ, DOTZ și DEZENT, care au și tehnologie de vopsire rezistentă la condițiile de iarnă. Pot fi alese și jantele de aluminiu ale mărcii ENZO, definite de calitate înaltă la prețuri cât mai accesibile. Sau pot fi configurate roți cu jante din oțel sau hibride ale mărcii ALCAR. Jantele hibride au prețuri accesibile tipice jantelor de oțel, dar se remarcă și prin designul creat la standardele jantelor din aliaj ușor.

TEHNOLOGIILE AVANGARDISTE PENTRU DESIGNUL ȘI COMPOZIȚIA ANVELOPELOR DE IARNĂ SPORESC SIGURANȚA PE ZĂPADĂ, GHEAȚĂ ȘI CAROSABIL UD

Portofoliul JANTA.RO include anvelope de iarnă care se adresează oricărui buget. Sunt disponibile de la cele mai economice, până la cele mai performante modele de anvelope de iarnă. Însă, concurența foarte strânsă între producătorii de anvelope a creat un avantaj foarte important pentru clienți. Mai exact, tehnologiile avangardiste regăsite la anvelope premium sunt integrate și de o multitudine de anvelope care mizează pe un raport preț/performanță cât mai eficient.

JANTA.RO afișează transparent specificațiile și clasele de performanță oferite de anvelope pentru fiecare tip de automobil. Astfel, clienții pot face alegerile într-un mod bine informat. Deoarece, este esențial pentru siguranță ca performanțele și nivelul de calitate să primeze în alegerile făcute de clienți.
Exemple de producători care pun accent pe echilibrul între preț și performanță sunt FALKEN TYRE, KUMHO TIRE și NEXEN TIRE.

Sumitomo Rubber Industries Ltd., compania care produce anvelopelor FALKEN TYRE, și-a câștigat reputația prin studierea și adaptarea structurii moleculare a compușilor din cauciuc. Pentru dezvoltarea acestei tehnologii denumită 4D-NANO, inginerii companiei au folosit acceleratoare de particule și computere puternice pentru simularea comportamentului și interacțiunii dintre moleculele care formează materialul anvelopei. Iar pentru fiecare tip de anvelopă sunt modificați și dozați compușii pentru a servii mai bine solicitărilor din diferite sezoane sau pentru a oferi performanțe variate în ceea ce privește comportamentul dinamic, eficiența energetică și rezistența la uzură. În acest fel se ajustează densitatea de silica și agenți care asigură elasticitatea cauciucului.

Tehnologia 4D-NANO permite anvelopelor de iarnă FALKEN TYRE să aibă compuși adaptați la temperaturile foarte scăzute din timpul iernii, precum și o bandă de rulare care își păstrează elasticitatea în ciuda temperaturilor de îngheț, pentru a asigura aderență cât mai bună. De avantajele tehnologiei 4D-NANO beneficiază anvelopele de iarnă FALKEN EUROWINTER HS01 cu specificații foarte versatile, care o fac compatibilă cu o varietate de automobile din clase diferite, produse de numeroși constructori auto. De altfel, sunt disponibile și în variante pentru SUV-uri. De exemplu, au specificații compatibile cu BMW Seria 3, Seria 5, Seria 8 și Seria 7, precum și cu SUV-urile BMW X3 și X4. Dar sunt adresate și majorității mărcilor populare din Europa, având specificații pentru modele de volum, cum sunt Dacia Logan, Sandero Stepway și Duster, Ford Focus și Kuga, Volkswagen Golf și Tiguan, ŠKODA Octavia și Kodiaq etc. Acestea sunt doar câteva exemple, dar în configuratorul JANTA.RO poate fi găsită rapid compatibilitatea pentru orice model de automobil.

Tehnologia 4D-NANO este regăsită și la alte modele de anvelope de iarnă din gama FALKEN TYRE, cum sunt ESPIA EPZ II sau anvelopele cu ținte pentru gheață, ESPIA ICE și WINTERPEAK F-ICE 1. De asemenea, anvelopele de iarnă FALKEN TYRE integrează și alte tehnologii care sporesc aderența pe zăpadă, gheață și apă. Toate modelele menționate mai sus au tehnologie Miura-Ori 3D. Mai exact, profilurile din banda lor de rulare sunt crestate cu o multitudine de mici fante de siping. Această tehnologie ajută profilurile din banda de rulare să fie maleabile, pentru a crește suprafața de contact cu asfaltul sau carosabilul, în timp ce anvelopa este supusă la presiunea și sarcina rulării. Tehnologia Miura-Ori 3D face referință la tehnica de pliere a suprafețelor plate pe o suprafață mai mică, numită după astro-fizicianului și inventatorul japonez Koryo Miura.

Tot ca o trimitere către momentele care au marcat evoluția anvelopelor, mai merită amintit că tehnica de crestare a anvelopelor pentru o mai bună aderență a primit numele de siping fiind promovată mai întâi de John F. Sipe în anii 1920. Dar la acea vreme brevetul lui Sipe nu era tocmai eficient, fiind era aplicat anvelopelor solide. Însă tehnica de siping și-a arătat beneficiile pe parcurs ce automobilele au făcut tranziția la anvelope cu presiune. Compușii mai elastici ai acestora permiteau ca micile fante crestate în banda de rulare să își dovedească avantajele.
Anvelopele EUROWINTER HS01 integrează și designul ACP (Adaptive Constant Pressure), care are rolul de a distribui uniform sarcina suportată de anvelopă. Astfel, se optimizează stabilitatea direcțională și performanța frânării și se reduce uzura neuniformă. În plus, canalele tranversale dispersează cu mare eficiență zăpada și apa dispre mijlocul benzii de rulare către exteriorul anvelopei. Drept urmare, FALKEN EUROWINTER HS01 oferă un nivel înalt de tracțiune pe zăpadă, dar și o bună rezistență la acvaplanare.

Tehnologii similare au și anvelopele de iarnă KUMHO TIRE, recunoscute la rândul lor pentru performanțe și calitate. Un design special 3D pentru siping ajută anvelopele de iarnă KUMHO WinterCRAFT WP71 să ofere tracțiune bună pe zăpadă și gheață. Simbolurile M+S și 3PMSF sunt o garanție în plus pentru performanțele înalte pe care KUMHO WinterCRAFT WP71 le asigură pe noroi, zăpadă și drum înghețat. Iar acest model de anvelope se distinge și prin aderența bună pe carosabil ud, fiind eficient în combaterea efectului de acvaplanare. Această abilitate se datorează pe de o parte compușilor speciali concepuți pentru performanțe de frânare cât mai bune în condițiile de iarnă, precum și designului benzii de rulare. Totodată, acest model de anvelopă are o construcție concepută pentru a îmbunătăți stabilitatea dinamică. KUMHO WinterCRAFT WP71 a fost proiectat pentru sedanuri și SUV-uri pemium, precum și pentru automobile de performanță înaltă, și este disponibil și în variantă run flat. Printre automobilele care pot fi echipate cu anvelope KUMHO WinterCRAFT WP71 se numără BMW Seria 5, X3, X4, X5 și X6, sau Audi Q5, Q8 și A8.

Un design de avangardă au și anvelopele de iarnă NEXEN TIRE, după cum demonstrează modelele WINGUARD Sport 2 WU7. Acestea au fante 3D de siping care sporesc aderența pe zăpadă și asigură robustețea profilelor pe carosabil uscat. Tracțiunea pe zăpadă, dar și eficiența în combaterea acvaplanării sunt ajutate și de canalele din banda de rulare, dispuse în zig-zag. De asemenea, fantele speciale dispuse oblic evacuează eficient apa și zăpada, direcționând-o spre exteriorul anvelopei. Iar pentru ca anvelopa să aplice o forță de contact mai puternică și pe marginile exterioare ale benzii de rulare, designul acesteia include și fante foarte subțiri crestate pe lungimea profilelor. De performanțele crescute ale anvelopelor NEXEN WINGUARD Sport 2 WU7 pot beneficia modele precum BMW Seria 5.
În clipul de mai jos puteți vedea o detaliere a designului NEXEN WINGUARD Sport 2 WU7.

LIVRARE RAPIDĂ LA DOMICILIU SAU DIRECT LA UN SERVICE PARTENER JANTA.RO, CARE FACE MONTAREA SPECIALIZATĂ A ROȚILOR

Investiția în anvelope sau seturi de roți de iarnă este necesară, chiar dacă utilizarea lor este rezumată. Iar serviciile de livrare și montare oferite de JANTA.RO contribuie la eficientizarea timpului și costurilor alocate de clienții săi pentru schimbarea roților. Chiar dacă posesorii de automobile nu au achiziționat din timp anvelopele de iarnă, JANTA.RO asigură livrare rapidă, lucrând cu un stoc local de peste 100.000 de anvelope și 10.000 de jante. Concret, dacă produsele sunt disponibile în stocul local, livrarea către client durează 1-2 zile lucrătoare. Iar dacă provin din stocul aflat în Germania, atunci transportul se face în cel mult 7 zile lucrătoare.
Clienții care comandă produsele prin intermediul configuratorului JANTA.RO și fac plata online cu cardul pot opta ca acestea să fie livrate la domiciliu sau la o adresă indicată. Însă pot alege ca produsele să fie livrate direct la un service partener JANTA.RO care oferă servicii specializate de montare. Dacă se achiziționează seturi de roți, acestea sunt livrate cu anvelopele deja montate pe jante. Iar roțile sunt și echilibrate înainte de a fi trimise către client. În acest mod, clienții JANTA.RO sunt scutiți de costuri și drumuri suplimentare pentru schimbarea roților. Iar programarea vizitei în service este la rândul ei eficientă și flexibilă. Clienții selectează din configuratorul JANTA.RO service-ul cel mai apropiat, iar apoi indică în calendarul site-ului două opțiuni pentru ziua și ora când preferă să se deplaseze la service. Ulterior, un reprezentant al service-ului contactează clientul pentru a stabili cel mai convenabil interval pentru programare.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account