Gerovital
Gerovital
Gerovital

Noul Jaguar XF trage toate sforile

BMW Seria 5 are un rival de temut în noul Jaguar XF, care este acum mai sportiv, mai spațios, mai deștept și la fel de frumos.

E bine știut că în segmentul premium nu este altă mașină care se aproprie mai mult de dinamica unui BMW Seria 5 în afară de Jaguar XF. Iar acum britanicii pun mai multe potcoave în mănușile de box prin noua generație. În plus, arată foarte bine.

Jaguar XF (14)

Din punct de vedere al motorizărilor, noul Jaguar XF nu stă deloc rău. Vine cu o nouă generație de motoare diesel Ingenium, unul de doi litri în două variante de putere – 163 CP și 380 Nm, respectiv 180 CP și 430 Nm și altul, un V6 twin-turbo de 300 CP și 700 Nm, plus un benzinar V6 supraalimentat care pune la bătaie 380 CP și 450 Nm. Ne așteptăm și la un V8 supraalimentat pentru versiunea XF-R.

Jaguar XF (15)

De lăudat este însă noua construcție, 75% din ea fiind din aluminiu, rezultând astfel un Jaguar XF cu 190 de kg mai ușor decât vechea generație și cu 28% mai rigid.  Distribuția maselor între punți este egală, iar șasiul dispune de un sistem pe nume Adaptive Dynamics, care detectează cele mai bune setări pentru suspensii în funcție de suprafața drumului. Așadar, noul Jaguar XF pare destul de sportiv pe foaie și au ales să scoată asta în evidență printr-o lansare destul de spectaculoasă, în care Jaguar XF merge pe sârmă vreo 240 metri, condus de cascadorul Jim Dowdall.

 

Noul Jaguar XF (3)

Totodată, noul Jaguar XF este cu 7mm mai scurt și cu 3mm mai jos decât vechea generație, dar ampatamentul este cu 51 mm mai lung, ceea ce rezultă în cel mai bun spațiu pentru pasagerii din spate din clasa asta. Se mai laudă și cu cele mai mici emisii de CO2 din segmentul non-hibridelor, cel mai mic consum din clasă, un nou sistem de infotainment cu un display touch screen de 12,3 inci și un sistem audio Meridian cu 17 difuzoare. Dar în primul rând se laudă cu cele mai frumoase forme din clasa asta, chiar dacă pare a fi un Jaguar XE mai mare.

Noul Jaguar XF (11)

 

Rămâne să vedem cât de periculos este pentru BMW Seria 5 la data lansării oficiale de pe 1 aprilie.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account