Noul MINI John Cooper Works

Start pentru cea mai nouă ediţie a atletului suprem din segmentul automobilelor mici: noul MINI John Cooper Works. Modelul oferă alătură într-o combinaţie unică de performanţe optimizate pentru circuit, o tradiţie bogată în spatele a două branduri renumite în lumea auto şi calitatea premium şi posibilităţile unice de personalizare ale noii generaţii MINI.

Noul MINI John Cooper Works se defineşte prin plăcere extremă a condusului bazată pe tehnologie pentru motor, suspensie şi aerodinamică ce sunt derivate din experienţa în motorsport. Se remarcă şi particularităţi de design specifice modelului pentru exterior şi interior pentru o mai mare diferenţiere faţă de versiunea MINI Hatch cu trei uşi pentru a sublinia caracterul individual al modelului.

P90167739_highRes

Modelul marchează debutul celui mai puternic motor care a echipat vreodată un model de serie al mărcii premium din Marea Britanie – un propulsor pe benzină, 2,0 litri, patru cilindri, dezvoltat pe baza celei mai noi generaţii MINI TwinPower Turbo.  Puterea a crescu la 170 kW/231 CP şi este susţinută de o acustică plină de emoţie datorită designului specific al pistoanelor, turbocompresorului şi sistemului de evacuare. Se remarcă şi eficienţa remarcabilă, cu un consum mediu mixt conform EU de 6,7 l/100 km şi emisii CO2 de 155 g/km.

Puterea motorului a crescut cu 10% în comparaţie cu modelul precedent, în timp ce cuplul maxim are un plus de 23% pentru un total de la 320 Nm. Este disponibilă o transmisie manuală, cu şase trepte, sau, opţional, se poate comanda transmisie sport Steptronic cu şase trepte. Acceleraţie de la 0 la 100 km/h este realizată în 6,3 secunde (-0,2 secunde faţă de versiunea precedentă) cu transmisie manuală, respectiv 6,1 secunde (-0,6 secunde) cu transmisie automată, în timp ce reprezia 80–120 km/h a fost şi aceasta îmbunătăţită la 5,6 secunde. Eficienţa a fost de asemenea un obiectiv princiapl: consum de combustibil şi nivel al emisiilor CO2 – în combinaţie cu transmisia automată – au fost reduse cu aproximativ 20%, la 5,7 l/100 km şi 133 g/km în ciclul de testare EU.

P90167730_highRes

Tehnologie suspensiei a fost optimizată pentru caracteristicile de putere şi performanţă ale motorului şi pentru livrarea unor performanţe optime pe circuit. Sistem sport de frâne Brembo este nou dezvoltat şi este pus în evidenţă de jante din aliaj uşor, de 17 ţoli, cu design John Cooper Works Race Spoke.
Pentru prima dată este disponibilă o servodirecţie gestionată electromecanic cu Servotronic, precum şi posibilitatea comandării opţional a amortizoarele adaptive (Dynamice Damper Control).

În echiparea standard este oferit Dynamic Stability Control (DSC / control dinamic al stabilităţii) ce include Dynamic Traction Control (DTC / control dinamic al tracţiunii), Electronic Differential Lock Control (EDLC / control electronic al diferenţialului blocant) şi Performance Control (un mod sportiv al DSC).
Design exterior este optimizat aerodinamic şi pentru a amplifica imaginea sportivă: bară faţă specifică modelului, cu prize largi de aer pentru răcire, care ocupă spaţiul alocat proiectoarelor de ceaţă la MINI Hatch (3 uşi); design distinctiv al pragurilor uşilor şi al barei spate; spoiler spate John Cooper Works.

Apariţie inconfundabilă este asigurată şi prin elementele de design specifice modelului MINI John Cooper Works: faruri LED cu semnalizatoare de culoare albă, contururi distinctive ale pasajelor roţilor, grilă a radiatorului John Cooper Works, elementul de design care integrează semnalizatoarele laterale şi hayon cu inscripţie John Cooper Works, sistem sport de evacuare distinctiv şi culoare nouă Rebel Green pentru caroserie, disponibilă exclusiv pentru noul MINI John Cooper Works.

P90167733_highRes

Interiorul are ambianţa caracteristică unui automobil sport: scaune sport John Cooper Works exclusivie cu tapiţerie Dinamica şi cu tetiere integrate, praguri John Cooper Works, volan John Cooper Works cu butoane multifuncţionale şi clapete de schimbare a vitezelor în combinaţie cu transmisia sport Steptronic cu şase trepte, levier John Cooper Works al schimbătorului sau selectorului de viteze, afişaje în cockpit, monitor central de informaţii şi cheie în design specific modelului, pedale şi suport pentru piciorul conducătorului din oţel inoxidabil, tapiţerie antracit a plafonului, precum şi pachetul Driving Excitement disponibil standard.

P90167743_highRes
Structură a caroseriei a fost optimizată ca masă şi pentru siguranţa pasivă. Automobilul cântăreşte tot atât cât precedentul model la acelaşi nivel de dotări, chiar dacă motorul a crescut în clindree. Echipamentele standard de siguranţă includ airbaguri frontale şi laterale, airbaguri cortină laterale, centuri de siguranţă cu prindere în trei puncte pentru toate locurile, cu pretensionare şi limitator de forţă în faţă, sistem ISOFIX de prindere a scaunelor pentru copii în spate şi, opţional, pentru locul pasagerului din faţă, control al presiunii în anvelope şi capotă faţă parţial activă pentru protecţie optimizată a pietonilor în caz de impact.

P90167729_highRes
Caracterului unic al noului MINI John Cooper Works este accentuat prin dotările specifice modelului şi accesoriilor John Cooper Works Tuning: MINI Head-Up Display opţional, cu conţinut adaptat pentru model; acoperiş şi capace ale oglinzilor retrovizoare în nuanţă Chili Red; jante John Cooper Works din aliaj uşor, de 18 ţoli; benzi John Cooper Works pentru capotă şi componente armonizate perfect pentru exterior şi interior din linia de design John Cooper Works Pro, disponibilă în cadrul programului MINI Accesorii Originale.

Opţiunile high-end aduc un plus de plăcere a condusului, confort şi siguranţă: Park Distance Control (senzorid e parcare) disponibil şi cu cameră video pentru mersul înapoi; asistent la parcare (care realizază controlul direcţiei la manevrele de parcare laterală); Driving Assistant ce include tempomat activ pe bază de cameră video, avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţie de frânare iniţială (premiat cu Euro NCAP Advanced Award 2014), asistare a fazei lungi şi Info pentru viteza maximă pe tronsonul de drum şi depăşirea interzisă (avertizează conductorul auto cu privire la resticţiile legale de viteză şi depăşire); pachet de iluminare cu lumini LED ambientale pentru interior, cu selectare  a culorii; sistem de sonorizare hi-fi Harman Kardon; opţiuni suplimentare de personalizare cu grafice pentru acoperiş şi oglinzile retrovizoare exterioare, benzi pentru capotă, tapiţerii pentru scaune, suprafeţe interioare şi Colour Lines, precum şi accesorii depersonalizare MINI Yours de înaltă calitate. Ca la toate modelele din gama MINI, se remarcă sistemul MINI Connected care preia aplicaţii de pe telefonul mobil şi oferă  de la soluţii de muzică on-line (Aupeo!, Deezer, Webradio) la funcţii social media (Twitter, Facebook) sau aplciaţii specifice MINI (Dynamic Music, MINIMALISM Analyzer), toate perfect integrate în interfaţa multimedia a automobillului.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account