BMW X6
BMW X6
BMW X6

Oficial: Noul motor N20 cu patru cilindri va echipa modelele BMW Seria 1 si 3

In cadrul unui interviu acordat publicatiei germane Automotive Week, BMW a confirmat ca noul motor TwinPower cu patru cilindri va echipa o serie intreaga de masini BMW din gama Seria 1 si 3. Nu mai e niciun secret pentru nimeni ca BMW vrea sa inlocuiasca toate motoarele aspirate natural cu sase cilindri din gama, si noua gama de motoare cu patru cilindri este ceea ce le va inlocui.

Potrivit oficialilor BMW, motoarele cu sase cilindri vor continua sa echipeze anumite modele din gama, si vor beneficia de injectie directa si turbocompresor.

Noile motoare N20 cu patru cilindri ofera mai multa putere si cuplu mai mare, si au in acelasi timp un consum mai redus de carburant. Motorul va fi folosit mai intai la noul X1 xDrive28i si produce 245 CP si cuplu maxim de 350 Nm.

Motorul poate fi cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte sau la o transmisie automata cu opt rapoarte. Consumul in testele EU pentru BMW X1 xDrive28i este de 7,9 litri/100 km (o imbunatatire de 1.5 l/100km fata de motorul cu sase cilindri), iar emisiile de CO2 se situeaza la nivelul de 183 g/km (cu 38g mai putin).

Noul motor de 2.0 litri cu carter din aluminiu are la baza motorul BMW cu sase clindri in linie si beneficiaza de tehnologia BMW TwinPower Turbo ce consta in sistemul de turbocompresor de mare performanta cu twin-scroll , injectia directa High Precision cu injectoare inovatoare solenoid, si cea mai noua versiune a sistemului VALVETRONIC de control variabil al admisiei, patentat de BMW.

Acestui motor ii va urma un motor mai mic, denumit N13. Motorul cu patru cilindri va echipa atat modele BMW cat si MINI si are o capacitate de 1.6 litri. Gama de puteri produse de acest nou motor va varia intre 100 si 245 CP, iar masinile din gama Seria 1 vor utiliza ambele agregate. Anticipam ca modelele BMW Seria 3 din noua generatie sa fie si ele echipate cu una sau mai multe variante cu patru cilindri.

Noul BMW X1 xDrive28i este primul model echipat cu propulsorul N20.

[Sursa: Automobilewoche via BimmerToday ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account