Gerovital
Gerovital
Gerovital

VIDEO: Noul Rolls-Royce Ghost va avea o suspensie inovatoare și tracțiune integrală

În această toamnă va fi lansată noua generație Rolls-Royce Ghost. Iar constructorul britanic ne oferă primele informații despre soluțiile tehnice avansate de care va beneficia sedanul de lux.

Prima generație Ghost lansată în 2009 oferea confort și rafinament la cote foarte înalte, în buna tradiție Rolls-Royce, ceea ce o făcea perfectă pentru ca proprietarii ei să fie conduși și cu șofer. Însă Ghost s-a remarcat și prin faptul că era plăcută la condus. Astfel, clienții preferau să se urce la volan cât mai des. De aceea, pentru noua generație Ghost au cerut ca ambele caracteristici să evolueze.

Fosta generație era construită pe o platformă derivată din cea a lui BMW Seria 7. Dar noul Ghost a fost proiectat de la zero, utilizându-se noua arhitectură tehnică a mărcii Rolls-Royce. Totodată, au fost adoptate atât sistemul de tracțiune integrală, cât și sistemul de direcție integrală, care virează și roțile punții spate.

Totodată, Rolls-Royce a creat sistemul Planar, pentru a se asigura că noul Ghost va pluti pe șosea precum un “covor fermecat”. O noutate este un amortizor care este amplasat deasupra ansamblelor de suspensie de la puntea față. Rolls-Royce nu oferă pentru moment detalii despre această soluție tehnică. Dar vom afla amănunte la momentul lansării din toamnă. Cert este că această tehnologie va fi utilizată în premieră de Ghost, iar dezvoltarea ei a durat 3 ani. Constructorul spune că va spori stabilitatea și va face rularea să pară și mai lipsită de efort.

Ghost va dispune și de sistemul Flagbearer, care folosește o cameră video pentru a monitoriza șoseaua și a pregăti sistemul de suspensii pentru orice denivelare din carosabil. De asemenea, răspunsul cutiei de viteze este asistat prin satelit. Mai exact, datele GPS sunt utilizare pentru ca trasmisia să selecteze din timp treapta potrivită în funcție de virajele care urmează pe traseu.

Rolls-Royce explică noua configurație tehnică a modelului Ghost și într-un clip video dedicat:

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account