Zvon: Noul BMW M3 va fi propulsat de un motor tri-turbo de 3.2 litri cu sase cilindri

In luna iulie revista britanica AutoExpress dar si alte surse BMW indicau posibilitatea ca noul motor tri-turbo sa propulseze viitoarea generatie BMW M3. La acel moment se zvonea ca va fi produs un motor nou de 3.3 litri cu sase cilindri si trei turbocompresoarele, unul din ele propulsat de electricitate.

Potrivit unor surse apropiate BMWBLOG, agregatul tri-turbo este in fruntea listei de propulsoare pentru noul M3, dar ramane in discutie daca este vorba de un motor cu sase cilindri in linie sau de un nou si neasteptat V6. Desi un motor cu 6 cilindri in linie pare mai la indemana, este mai mare si va fi mai inalt. Zvonurile despre acest nou agregat se leaga si de viitorul BMW X6 xDrive50d, care va fi echipat pentru prima oara de un motor diesel tri-turbo.

La sfarsitul lui 2009, fostul CEO BMW M Ludwig Willisch spunea ca un V6 permite amplasarea motorului mai jos:

Motor BMW TwinPower Turbo

„[in legatura cu noul M3] Intrebarea este daca va fi un V6 sau un motor cu sase cilindri in linie. Cautam efectiv cea mai buna solutie pentru masina. V6 permite amplasarea motorului mai jos, in timp ce motorul cu sase in linie este mai usor. Dar asa cum stau lucrurile acum, pentru a avea o putere optima, trebuie sa testam mult, sa vedem unde putem ajunge. Motoarele nu trebuie sa fie neaparat mai puternice la viitoarea masina. Atata vreme cat obtii o greutate mai redusa, ai si performante mai bune. Este in continuare nevoie de performanta la care se asteapta clientii. Daca ai o masina mai usoara, ai nevoie de o putere apropiata de a actualului M3”

Se spune ca motorul tri-turbo diesel are 6 cilindri in linie, capacitate de 3.0 litri si trei turbocompresoare. Puterea acestuia se va situa in jurul valorii de 400 CP.

Pentru a-si pastra competitivitatea pe piata si a satisface nevoie acelor clienti care cauta mai mult decat experienta la rulare, BMW intentioneaza sa ofere aproape 450 CP la noul agregat. BMW va lansa noul M3 F3x spre sfarsitul anului 2012, dar nu se stie inca daca noua familie de modele M3 va mai contine si versiunea sedan.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account