Interviu cu Marin Dumitrescu – Timpul trece, poveștile rămân

 La 96 de ani Marin Dumitrescu are povești de toate genurile și pentru toate gusturile, însă cea despre cursa de la Sinaia din 1950 este una care poate face deliciul oricui.

Marin Dumitrescu este cel mai în vârstă pilot român, cel mai în vârstă pilot în viață, cetățean decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios, membru de onoare al Retromobil România, multiplu Campion Național Absoult la Coastă și Circuit, primul tuner de BMW-uri din România, soț, tată, bunic și cel mai simpatic  om de 96 de ani pe care l-am cunoscut.

P90048227

A luptat în al Doilea Război Mondial unde se ocupa cu întreținerea avioanelor și a vehiculelor de luptă, are povești incredibile de acolo și nu se plânge de experiențele grele din viață, ci le dă mereu ca exemple din care putem învăța câte ceva.

Născut în 1.919 la Comani, județul Olt, Marin Dumitrescu a avut o copilărie modestă, dar care l-a ajutat să lupte cu toate greutățile și obstacolele care i-au apărut în viață. Elev eminent, reușește să intre la școala de aviație din Mediaș, unde deprinde pasiunea pentru motoare de orice fel, lucru care-i va servi mai târziu în sportul cu motor.

P90048223

Începe prin a concura pe motociclete de viteză de 125 cmc și devine campion pentru Steaua și Dinamo, apoi debutează în cursele de viteză pe circuit cu modele Jeep modificate. Mai târziu devine atras de cursele de viteză în coastă și începe să adune piese și componente pentru un BMW 328 cu care urma să concureze, mașină ce avea să devină automobilul său de suflet..

P90047510

La sfârșitul anilor 40 intră în competiție directă cu marii piloți ai acelor vremuri, Petre Cristea și Jean Calcianu, pe care îi învinge în cursa de la Sinaia din 1950 la volanul unui BMW 328 modificat de el la Uzinele Vulcan. Aceasta rămâne pentru el cea mai frumoasă cursă din viața sa și subiectul interviului nostru. Play și forward…

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account