Tommy Forsgren – designerul X

Săptămâna trecută am fost la Halele Carol să ne delectăm cu niște arhitectură interbelică, un ceai negru de dimineață, niște canapele moi și o prezentare de design a noului BMW X6.

L-am cunoscut acolo pe Tommy Forsgren, cel care a semnat designul exterior pentru noul BMW X6 și care ne-a povestit mai multe despre procesul de design al unei mașini.

Tommy Forsgren (10)

În primul rând e bine să știți că Tommy Forsgren face parte din echipa Designworks  BMW Group USA care se ocupă nu doar cu designul auto, ci și cu cel de produs, de aparatură medicală, industrial, electronic, de peisaj, etc. De fapt, 50% dintre lucrările Designworks USA sunt pentru alte companii. Și aici îi putem enumera pe Microsoft, Starbucks, Intermarine, etc. Mare ne-a fost uimirea să vedem ce iese din imaginația acestor oameni, dar și mai suprinși am fost de subtilitățile meseriei de designer.

Tommy Forsgren (6)

Un designer auto trebuie să știe să deseneze mașini, evident. Însă ce nu se știe este că multe dintre desenele acelea sunt aruncate la coș, chiar după ce s-a muncit la ele zile și nopți. Asta pentru că designerul este doar cel care dă startul într-o direcție, multe dintre elementele imaginate de el pierzându-se în reglementări de costuri, de soluțiile tehnice și inginerești, chestii care nu țin deloc de partea artistică.

Tommy Forsgren (12)

Totuși construcția unei mașini este o muncă de echipă, unde fiecare participă cu ceva. Unii distrug ce au construit alții, pentru ca mai apoi să fie construit de la zero. Totul ține de recenzia finală a publicului și a clienților, iar când vine vorba de critică, designul este de obicei primul vizat. Nu este o meserie deloc ușoară…

Dar mai bine-l lăsăm pe el să vă povestească toate astea în interviul de mai jos.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account