VIDEO: Viitorul BMW M4 Cabriolet a fost surprins în timpul testelor intense pe circuitul Nürburgring

Odată cu confirmarea producerii primului BMW M3 Touring, divizia de performanță a constructorului bavarez a anunțat că în 2021 va lansa și noua generație BMW M4 Cabriolet. Acum, mulțumită canalului de You Tube Statesidesupercars, putem vedea noul cabriolet în timpul testelor intense pe circuitul Nürburgring.

Doar pentru că este un model decapotabil, nu înseamnă că este făcut pentru croaziere relaxante pe Coasta de Azur. BMW M4 Cabriolet demonstrează că este la fel de feroce precum noile BMW M4 Coupé și BMW M3 Sedan. Acestea vor fi lansate pe piață în martie 2021 și vor fi oferite pentru început doar cu tracțiune la puntea spate. Propulsorul lor de 3 litri, cu 6 cilindri în linie și tehnologie M TwinPower Turbo, este propus în variante cu puteri de 480, sau 510 cai. Modelele de 480 CP pot fi echipate cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte, respectând astfel rețeta sport tradițională. În variantele Competition, care au 510 CP, M3 Sedan și M4 Coupé dispun de transmisia cu 8 trepte și sistem Drivelogic, care permite selectare mai multor moduri de reglaj. Totodată, BMW a confirmat că din vara lui 2021 va propune și sistemul de tracțiune integrală M xDrive pentru BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé. Iar acesta va oferi, ca și în cazul lui M5, posibilitatea comutării într-un mod de rulare exclusiv cu tracțiune spate și DSC decuplat.

CLICK AICI pentru a vedea toate pozele și informațiile despre noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé.

Încă nu există o confirmare oficială în ceea ce privește configurație lui BMW M4 Cabriolet. O potențială versiune cu 480 CP, tracțiune spate și cutie de viteze manuală ar fi într-adevăr o raritate în segmentul cabrioletelor sport de clasă medie. Dacă nu chiar un unicat! Însă din perspectivă comercială, dar și tehnică, nu ar fi de mirare să aibă sens mai degrabă configurația cu transmisie automată și tracțiune integrală. Cei care cumpără modelele cabriolet probabil nu sunt la fel de înclinați ca proprietarii de M4 Coupé să petreacă weekend-uri pe circuit încercând să doboare recorduri de timp. Desigur, trebuie luată în calcul inclusiv greutatea suplimentară, inevitabil adăugată de măsurile de ranforsare a caroseriei cabriolet.

Cert este că BMW M GmbH are o zestre tehnică mai bogată ca niciodată pentru a configura noul BMW M4 Cabriolet într-un model ultra performant și versatil. Iar în clipul video publicat de canalul de You Tube Statesidesupercars putem vedea că BMW M4 Cabriolet stă lipit în viraje.

Până la debutul noului M4 decapotabil, cei care vor un 4 Cabriolet performant pot opta pentru modelul M440i xDrive, care are motor de 3 litri, cu 6 cilindri și 374 CP, suficienți pentru un sprint 0-100 km/h în 4,9 secunde. Desigur, pentru BMW M4 Cabriolet cronometrul se va opri undeva mai aproape de 3,9-4,2 secunde, cât au nevoie M3 și M3 Coupé pentru a goni până la “sută”.

CLICK AICI pentru a vedea toate pozele și informațiile despre noul BMW Seria 4 Cabriolet.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account