Ultimele 18 exemplare BMW i3 au fost livrate la BMW Welt și au culoare aurie

BMW i3

„Când lumina a strălucit prin ferestrele centrului BMW Welt în după amiaza zilei de 2 august 2022, aceasta a fost reflectată de 18 modele BMW i3s de culoare aurie.” Așa a început comunicatul de presă emis de BMW pentru a anunța livrarea ultimelor 18 exemplare din producția longevivului BMW i3. Acestea se disting fiind vopsite în nuanța metalizată Galvanic Gold, o culoare potrivită pentru cariera modelului i3.

Producția lui i3 a luat sfârșit în iunie 2022, după mai bine de 8 ani și jumătate de carieră. În acest interval a fost construit în fabrica BMW Group din Leipzig și a fost comercializat în 74 de țări. Per total au fost produse peste 250.000 de exemplare i3. Astfel, modelul bavarez a devenit cel mai bine vândut automobil electric compact din segmentul premium.

BMW i3 a fost un pionier al soluțiilor sustenabile pentru producție

i3 a debutat sub formă de concept în 2011. Iar producerea lui în serie a demarat în toamna lui 2013. Iar i3 va rămâne un model esențial în istoria mărcii BMW. Nu doar pentru că a fost primul automobil pur electric construit de BMW în serie mare. Ci și pentru că a integrat soluții de construire inovatoare. Exemplu în acest sens este stuctura habitaclului, făcută din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Această structură este montată pe șasiul din aluminiu, pe care sunt fixate bateria și motorul electric.

De asemenea, construirea și asamblarea lui i3 se realiza în doar jumătate din timpul care era de obicei necesar pentru producerea unui model BMW convenţional. Iar i3 excela și în ceea ce privește folosirea materialelor reciclate și reciclabile. Nu în cele din urmă, producţia modelelor i3 la uzina BMW Group din Leipzig a avut o amprentă CO2 neutră 100%. Acest lucru se datorează și faptului că turbinele eoliene din incinta uzinei furnizează energia electrică necesară pentru producţie.

CLICK AICI pentru a vedea o prezentare detaliată a carierei lui BMW i3.

În clipurile video de mai jos puteți vedea și testele noastre cu BMW iX M60 și BMW iX3, care duc mai departe inovațiile implementate de i3. De asemenea, vă invităm să vedeți și testele pe care le-am filmat cu BMW i8 și i8 Roadster, contemporanele lui i3. Și puteți vedea și prezentarea primului automobil electric creat de BMW în 1972, precum și primele noastre impresii despre BMW i7.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account