Noul BMW Seria 7 – Toate date care contează – Partea I

Noul BMW Seria 7

Noul BMW Seria 7 se transformă încet-încet în cea mai așteptată mașină a anului și iată că acum avem și primele informații oficiale, primite chiar de la BMW. Chiar dacă cei de la BMW au încercat (sau poate nu) să țină noul BMW Seria 7 departe de ochii curioși ai presei auto, nu prea au reușit. Prin urmare, știm deja cum o să arate mașina, pentru că, la începutul anului, au apărut pe net o serie de poze cu noul BMW Seria 7 fără niciun fel de camuflaj. De atunci, am tot văzut poze spion cu noul BMW Seria 7 și am speculat pe bază tehnologiei ce va sta la baza noului vârf de gamă bavarez, dar acum avem și confirmarea oficială. Și, întru-cât sunt atât de multe de spus, suntem nevoiți să împărțim acest material în două părți.

Noul BMW Seria 7 pune accent pe greutate

Încă de la începutul zvonurilor despre noul BMW Seria 7 am aflat că viitoarea generație va face tot posibilul să intre la o cură de slăbire în comparație cu generațiile precedente. Pentru a-și atinge acest scop, inginerii de la BMW au utilizat intens plasticul ranforst cu fibră de carbon. Noua strategie poartă numele BMW EfficientLightweight și le-a permis bavarezilor să obțină o scădere cu până la 130 de kilograme în cazul noului Seria 7, comparat cu generația precedentă. Și au reușit să facă asta cu toate că nivelul de confort și cel al echipamentelor oferite vor înregistra un surplus notabil.

Noul BMW Seria 7

Mai exact, noul BMW Seria 7 beneficiază de o structură din carbon. În construcția „celulei de siguranță” a pasagerilor s-a folosit intens plasticul ranforsat cu fibră de carbon, alături de oțeluri de înaltă rezistență a componentelor precum montanții B. Folosind aceaste materiale nu s-a realizat doar o scădere semnificativă a greutății, ci și o rigiditate structurală și torsională mult mai ridicată. Acestă tehnologie a fost împrumutată de la modelele BMW i, astfel că noul BMW Seria 7 chiar va fi extrem de ușor pentru o mașină din acest segment. O premieră mondială pentru noul BMW Seria 7 constă și în faptul că este prima mașină din lume pentru care plasticul ranforsat cu fibră de carbon – CFRP – a fost folosit pentru structura mașinii, nu pentru detaliile exterioare care să-ți fure ochiul.

Noul BMW Seria 7

Mai mult, obsesia pentru o greutate cât mai mică, dar și pentru a obține o produs final cât mai dinamic posibil, dar care să ofere și un grad de confort extrem de ridicat, i-a ajutat pe bavarezi să scadă masa elementelor neamortizate (jante, rulmenți, discuri de frână și practic tot ce „stă” sub amortizoare) cu 15% în comparație cu generația precedentă. Rezultatul, cel puțin din comunicarea oficial, este o distribuție a maselor perfectă – 50:50 -, dar și un centru de greutate mai aproape de pământ.

Noul BMW Seria 7

Noul BMW Seria 7 vine cu o generație nouă de motoare cu „șase-n linie”

Printre motorizările ce vor fi disponibile pentru noul BMW Seria 7 se vor număra și noi motorizări cu șase cilindri în linie. Noile propulsoare TwinPower Turbo promit să ofere mai multă putere și, în combinație cu masa mai mică a mașinii, să dea naștere unui comportament dinamic de excepție, fără însă a uita de consum și de emisiile poluante care, conform celor de la BMW, vor fi cu mult mai mici decât în cazul modelelor echivalente ale generației precedente BMW Seria 7.

Noul BMW Seria 7

Carterul inferior, chiulasa și baia de ulei sunt fabricate din aluminiu, iar compresorul mecanic cu volută dublă (TwinScroll supercharger) utilizează un intercooler integrat în galeria de admisie. Alături de sistemul variabil ce controlează deschiderea supapelor (VALVETRONIC) și de sistemul variabil al timpilor de închidere și deschidere a supapelor în fazele de admisie și evacuare (Double-VANOS), compresorul mecanic și intercoolerul asigură o putere mai mare, un răspuns mai rapid al motorului, precum și o eficiență crescută. Altfel spus, noile motorizări cu șase cilindri în linie sunt cele mai bune de pe planetă 🙂

Noul BMW Seria 7

Noul BMW Seria 7 oferă cel mai bun compromis între dinamică și confort

Practic, orice mașină de pe lumea asta încearcă să ofere cel mai bun compromis între dinamică și confort, însă nu toate reușesc sau nu toate reușesc în aceeași măsură. Se pare însă că cei de la BMW chiar cred că au reușit să scoată o mașină care să împace ambele lumi. Pentru asta, bavarezii se bazează pe o serie de sisteme – standard sau opționale -, de control al șasiului. De exemplu, în echiparea standard este oferit sistemul Driving Experience Control care-ți va permite să-ți alegi modul în care vrei ca mașina să se comporte, de la un stil sportiv, până la unul axat pe confort. Tot cu noul BMW Seria 7 ai posibilitatea ca printr-o singură apăsare de buton să activezi un mod prin care mașina se adaptează automat stilului tău de condus, luând în calcul și informațiile primite de la sistemul de navigație. Sistemul Driving Experience Control vine acum la pachetul cu modul ADAPTIVE. În această setare, mașina se adaptează de una singură modului de condus, analizând mișcările pe care tu le efectuezi asupra pedalei de accelerație și asupra direcției. Mai mult, în cazul în care mașina este echipată cu sistemul opțional de navigație – Professional -, modul ADAPTIVE va ține cont și de poziția mașinii și va acționa în consecință, în funcție de drumul pe care mergi, fie că este o străduță din oraș, o autostradă sau un drum de munte virajat.

P90179304_highRes

Suspensie pneumatică oferită în echiparea standard pentru noul BMW Seria 7

Suspensia pneumatică ce vine la pachet cu o funcție de auto-nivelare este oferită în echiparea standard pentru a oferi cel mai „avansat” nivel de confort posibil. Amortizoarele sunt ajustabile prin intermediul unui compresor electric ce utilizează un acumulator de presiune. Astfel, înălțimea mașinii este ajustată în funcție de „încărcătura” din interior, chiar și atunci când motorul este oprit. Mai mult, va exita și un alt sistem ce permite acționarea manuală a suspensiei pneumatice ce va permite creșterea gărzii la sol cu până la 20 de milimetri, iar la viteze de peste 35 km/h, funcția de auto-nivelare preia controlul automat. În plus, la viteze mari sau în cazul în care modul Sport este activat, suspensia pneumatică are grijă să scadă garda la sol cu 10 milimetri.

Noul BMW Seria 7

Direcție activă integrală și Dynamic Drive pentru noul BMW Seria 7

Pentru o manevrabilitate optimă, noul BMW Seria 7 va putea fi echipat și cu un sistem de direcție integrală. Pentru acest sistem bavarezii utilizează o combinație clasică, pinion-cremalieră, iar cel mai interesant lucru este că roțile spate pot vira fie în aceeași direcție cu cele din față, fie în sens opus, în funcție de situație. O altă premieră este faptul că direcția integrală este oferită în combinație cu sistemul de tracțiune integrală. Și pentru ca pachetul să fie complet, sistemul Dynamic Drive – disponibil opțional -, oferă un control dinamic al barelor stabilizatoare. Sistemul se bazează, în premieră, pe bare acționate electro-mecanic pentru a reduce mișcarea de ruliu în timpul virajelor „dinamice”.

Noul BMW Seria 7

Punem punct aici primei părți a prezentării noului BMW Seria 7 pentru că mai avem încă pe atât de povestit și sunt aproape convins că deja v-ați pierdut răbdarea. Ideea de bază e că noul BMW Seria 7 ne pregătește o serie de surprize tehnologice care par să fie de bun augur. Mâine o să revenim cu tehnologia de interior ce va fi implementată la bordul noului BMW Seria 7 care este, cel puțin la o primă vedere, extrem de spectaculoasă.

Noul BMW Seria 7

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account