BMW Z4 nu mai este oferit cu transmisie manuală în Australia, după ce s-au vândut doar 2 mașini în doi ani

Conform site-ului australian CarAdvice, BMW Australia a decis să renunțe la varianta BMW Z4 echipată cu cutie de viteze manuală.

Un purtător de cuvânt al BMW Australia a declarat pentru CarAdvice: „Având în vedere că s-au vândut doar două exemplare ale modelului BMW Z4 sDrive20i echipat cu transmisie manuală, de la lansarea modelului în primul parte a anului 2019, BMW Australia a luat decizia să elimine această variantă din gamă începând cu luna de producție iulie 2021. Cu toate acestea, Z4 sDrive20i rămâne disponibil cu transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte.”

Modelul BMW Z4 sDrive20i nu mai figurează decât cu transmisie automată Steptronic în configuratorul online din site-ul oficial al BMW Australia. Această decizie arată că până la urmă constructorii auto sunt și constrânși să renunțe la soluții tehnice clasice, tradiționale, dacă pur și simplu nu mai există cerere pentru acestea. Fanii BMW și ai plăcerii de a conduce în general au tot blamat marca bavareză pentru faptul că a adoptat pe scară largă transmisiile automate și tracțiunea integrală, inclusiv la modelele cele mai sportive. Dar cerințele clienților virează în această direcție. Chiar și așa BMW rămâne printre constructorii care încearcă pe cât posibil să păstreze cutia de viteze manuală. Exemple sunt și noile generații BMW M3 și M4, care au și configurație cu transmisie manuală cu 6 trepte.

În SUA nici nu este propusă motorizarea sDrive20i, astfel că modelele cu putere superioară sDrive30i (4 cilindri) și sDrive40i (6 cilindri) sunt propuse doar cu transmisia automată Steptronic cu 8 trepte. Însă, în Europa, BMW Z4 mai poate fi comandat și cu cutie de viteze manuală, pentru motorizarea sDrive20i. Acesta are propulsor turbo de 2 litri cu 4 cilindri și 197 CP, care sunt livrați către roțile punții din spate. România este una dintre țările care mai oferă această configurație, cu prețuri care pornesc de la 42.186 de euro cu TVA.

În România, mai este oferită transmisie manuală pentru cele mai mici motorizări ale modelelor BMW Seria 1, BMW Seria 2 Gran Coupé, BMW Seria 2 Active Tourer, Seria 2 Gran Tourer, BMW Seria 3 Sedan și Touring, BMW X1, BMW X2.

Sursa informațiilor: CarAdvice

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account