Primul campionat de moto monomarcă pe circuit în România – BMW Motorrad G 310 R integrat în cadrul calendarului MotoRC by Rompetrol 2020

BMW Motorrad, ca partener de tradiţie al MotoRC by Rompetrol, prezintă în premieră naţională primul campionat monomarcă pe circuit. Proiectul, cu numele Stock300, completează cele 6 weekenduri competiţionale MotoRC, alături de Stock1000, Stock600, Rookies1000 şi Rookies600. Bucurându-se şi de o audeinţă importantă la circuit, cursele urmează a fi difuzate integral pe canalele TelekomSport şi LookSport, o mediatizare unică în lumea motorsportului românesc. Este al doilea an consecutiv de transmisii TV, ceea ce distinge MotoRC faţă de alte campionate moto din regiune. Sezonul din acest an va include 5 etape pe Adâncata Motor Park şi o etapă în Gercia, pe circuitul Serres.

Stock300, prezentat în premieră în cadrul unui eveniment găzduit de Automobile Bavaria Băneasa în acest weekend, se bucură deja de un interes deosebit, cu mai bine de 25 de rideri înscrişi pentru cele 10 motociclete pregătite special de promotorul campionatului. La eveniment, motocicleta BMW G 310 R de clasă Stock 300 a fost dezvăluită de doi dintre piloții noii clase, Cristina Udrescu și Bogdan Gruia. Motocicleta a primit un tratament special pentru cursă, cu o carenă în stilul S 1000 RR şi dezvoltată special în România pentru competiţie, evacuare sport Akrapovic, ghidoane sport, prabriz şi scăriţe cu suport pe mai multe dimensiuni. Concurenţii au libertatea să lucreze cu un mecanic propriu pentru setările specifice de competiţie.

BMW Motorrad este putenrnic reprezentat şi în campionatele regină ale MotoRC, cu mai multe motociclete S 1000 RR aliniate la start la Stock1000 şi Rookies1000. De altfel, S 1000 RR a fost eroul mai multor victorii în ultimele sezoane şi a fost angajat mereu în lupta pentru titlu, cu pilotul Cătălin Cazacu terminând în postura de campion în sezoanele 2017 şi 2018 şi vicecampion în 2019 la clasa regină, Stock1000.

„Este pentru prima oara cand exista o competitie destinata motocicletelor de cilindree mica, in acelasi timp reprezinta si prima competitie monomarca de acest gen, din Romania. Ne bucuram foarte mult pentru ca ne-am alaturat acestui proiect acum 4 ani. Am sustinut Moto RC inca din prima zi: financiar, logistic si prin promovare. Pasul acesta este unul extrem de important si creeaza o punte catre clasele mai mari si, de ce nu, catre descoperirea unor piloti talentati, tineri. Piloti care sa poata duce steagul tarii catre competitii regionale si europene. Romania are nevoie de astfel de competitii si de astfel de oameni implicati”, a declarat Ionuţ Bâtu, Manager BMW Motorrad pentru România şi Bulgaria.

„Lansarea clasei Stock 300 în MotoRC pentru 2020 reprezintă un eveniment de importanță majoră în motorsportul românesc. Este vorba de prima competiție monomarcă de motociclism viteză televizată din România. Toți concurenții de la noua clasă Stock 300 vor concura pe motociclete identice BMW G 310 R, modificate cu un kit de competiție conceput în România, cu carene produse la noi în țară. Stock 300 este o clasă destinată în primul rând juniorilor și celor care sunt la început în sportul pe două roți, gândită pentru a le facilita debutul: motociclete simple, rezistente, agile și ușor de pilotat, care pot fi exploatate pe pistă cu costuri și riscuri reduse. Suntem mândri că putem scrie istorie în motorsportul pe două roți din România, alături de un partener de încredere precum BMW Motorrad”, a declarat Cătălin Manea, organizator MotoRC.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account