BMW TM Concept30 – Ce BMW mai e și ăsta?

Dacă lumea ar funcționa pe principiul „Ce ție nu-ți place altuia nu-i face”, probabil că de mâine am avea pace pe pământ, lapte, miere și tot ce zic concurentele alea de miss făr de inspirație sau făr de minte. Dar e foarte greu să facem asta câtă vreme avem idei diferite, gusturi diferite, gene diferite și fiecare vede lucrurile altfel.

BMW-ul E30, adică ursulețul, este o mașină care și-a clădit imaginea cu sudoarea frunții și a căpătat de-a lungul timpului un statut de erou printre vitezomanii străzilor sau ai circuitelor. Un BMW E30 este considerat în acest moment (nu oricare bineînțeles) o investitție mult mai bună decât orice model nou de la BMW. Dacă dai 50.000 de euro pe un BMW Seria 3, s-ar putea ca în 2-3 ani să-l vinzi cu 20.000 de euro, în timp ce un BMW E30 pe care ai plătit 10.000 de euro s-ar putea să valoreze 20.000 în câțiva ani.

21584

Există însă unii oameni care nu țin cont de asta și nu vor să audă de o tablă veche de 30 de ani. Alții nu-și permit o mașină nouă, dar vor să dea impresia că ei conduc una, iar pentru cei din urmă există ungurii de la TM Cars.  Oamenii ăștia au răspuns nevoii unor posesori de BMW E30 de a-l aduce la standarde moderne și au inventat un kit special pentru asta. De fapt două kit-uri – o versiune Race și o versiune Street. Kit-ul complet constă în bară față/spate, capotă, aripi, uși, praguri și portbagaj și costă 2.970 Euro plus TVA. E construit din fibră din sticlă, dar la cerere poate fi confecționat din fibră de carbon, kevlar sau ce-ți trece ție prin minte. Cu alte costuri, normal.

BMW-TM-Concept-30-6

Designul este unul inspirat din cel al i8-ului și de aceea TM Cars oferă și un kit de iluminare. Practic tot ce înseamnă faruri, stopuri, proiectoare, semnalizatoare sunt schimbate cu faruri pe LED, produse de Hella. La cerere pot fi folosite și alte tipuri cum sunt cele Bi-Xenon sau Bi-LED. Atenție însă, ele nu sunt omologate pentru stradă.

bmw-e30-3-series-modern-kit-launched-photo-gallery-79134_1

Merită oare să strici formele clasice ale unui BMW E30 pentru a-l face contemporan cu semenii săi mai noi? Dacă ursul este un 318 și nu este vreo serie limitată, poate. Dacă ai însă un 328 Coupe, Cabrio ori Baur ar fi o mare prostie. Totuși, BMW TM Concept30 ne arată că viața ursului este încă lungă și prevăzută cu tot felul de gânduri curate și necurate. Orice, numai să nu ruginească degeaba pe undeva, ca un bătrân părăsit în azil de propria-i familie.

Sursa – Tmcars.hu / Peter Mosoni

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account